Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Naplněné kapacity nemocnic nás zajímají více než počet zemřelých

Společenská smlouva pro dobu epidemie zní: my, vláda, nebudeme příliš přísní a vy, občané (voliči), nám dejte přízeň. Na první pohled to vypadá velkoryse, ale že tato politika decimuje seniory.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Ale snížit počet seniorů je přeci záslužné, vždyť víme, že "Dědeček a babička ujídají chlebíčka". Naši mladí spoluobčané to pouze vzali za své. Ostatně porovnejte vztah mladého člověka k mobilu a k staříkům, a je to jasné.

0 0
možnosti

Velmi souhlasím. A je to hrozné, že to připouštějí nejen politici, ale mlčí k tomu i média, která se na většině fake news pilně podepisují!!! Je jen jediná spravedlnost - vy, kdo toto trpíte mlčky, vy všichni budete jednou staří a jak dnes zacházíte se svými rodiči a prarodiči, daleko hůř budou jednou s Vámi zacházet Vaše děti. To je zákonitost.

0 0
možnosti
JS

Plný souhlas, veškerá opatření jsou přijímána optikou mladé generace, která až na výjimky tuto pandemii přežije, ale která se neohlíží na to, jak dopadnou jejich rodiče a prarodiče. A to se týká i autorů opatření. Klasickým příkladem je např. prioritní očkování jen věkové skupiny nad 80 let, když počty zemřelých prudce rostou už počínaje početně mnohem více zastoupenou skupinou seniorů nad 65 let . Proč se vláda neodhodlá k podstatně tvrdší omezujícím opatřením? (viz Německo, srovnatelně velké, ale přitom méně promořené Portugalsko)-to se tak obává demonstrací mladých, kteří se chtějí bavit?

0 0
možnosti