Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Miloš Zeman to schytává za své „proruské“ postoje

Chce-li se český prezident vzepřít stádnímu myšlení, musí se chovat nestádně. Jak chceme mít demokracii, když se neumíme ani důstojně pohádat? Když se pravidla či argumenty nahrazují hrubostí? Když nejsme schopní systémově generovat prostor?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Chceme-li s někým,

a je jedno jestli s jednotlivcem nebo třeba vládou manipulovat, musíme mít na to páku. A tak po celém světě odjakživa tajné služby sbírají informace nejenom o nebezpečích hrozících jejich zemi, ale i o morálnosti a temných stránkách lidí na rozhodujících pozicích. To co dělají v námezdném žoldu novináři, že každému pro někoho nevhodnému prošťourají minulost včetně jakým způsobem vylezl z rodičky, tajné služby to dělají u všech i u těch momentálně patřící k přátelům. Věřte tomu, že působení Nagyové po boku Nečase bylo monitorováno obvzlášť pečlivě. Pak by se hypotéza pana Schneidera dala docela chápat, příklon k ruskému řešení dostavby JET byl asi poslední kamínek pro určité řídící instituce k posouzení schopnosti vlády držet se v určitých mantinelech. K tomu  nahrává i rychlé složení pozice Nečasem.

 Vidíme v současnosti něco podobného se Zemanem, taky se usoudilo že se nehodí do šablony a protože je jiná váha i morální, než Nečas, je vyvolávána masivní kampaň lehce ovlivnutelných kruhů na jeho

0 0
možnosti
Re: Chceme-li s někým,

pokračování:  ........odstranění.

0 0
možnosti

J. Křivan

23. 11. 2014 11:14
Zeman pozval Putna

První potvrdil účast ukrajinský prezident Porošenko. Banální příklad jak funguje u nás informační demokracie.

http://www.novinky.cz/domaci/354088-putin-na-hrade-nekdo-tu-vrti-psem-rika-kmonicek.html#utm_source=search.seznam.cz&utm_medium=hint&utm_content=freshnews&utm_term=kmoníček

Ředitel Hradu Kmoníček říká: Evropský židovský kongres nás oslovil, zda bychom se neujali role hostitele jejich setkání a konference zaměřené na problematiku holocaustu k 70. výročí osvobozeni Osvětimi.

Zde bych mohl končit, ale nedá mně to neupozornit na zajimavou skutečnost.

1. Evropský židovský kongres. Moše Kantor (Vjačeslav Vladimirovič Kantor) prezident kongresu je ruský miliardář, původně vědec v oblasti systémů řízení vesmírných létajících zařízení.

2. Evropský židovský parlament je další celoevropské sdružení, které pro změnu vede ukrajinský dněpropetrovský oligarcha a mafián Ihor Kolomojský, ten který vyzbrojuje soukromou armádu k boji na východě Ukrajiny.

Proč Osvětim v Čechách, toť další otázka.

0 0
možnosti

J. Křivan

23. 11. 2014 11:14
Re: Zeman pozval Putina

Oprava

0 0
možnosti
Názor z Polska

"Zeman a Klaus hledají fašisty v Kyjevě, aby je nemuseli vidět v Kremlu," říká v rozhovoru pro Aktuálně.cz významný polský novinář a překladatel Aleksandr Kaczorowski.

0 0
možnosti

Martintruhlik

21. 11. 2014 12:22
Jaký stát takový prezident

Napřed jsem myslel, že volba prezidenta byl omyl. Později jsem zjistil, že prezident odpovídá názorům starší populace, která chodí disciplinovaně volit.

I pan Schneider je představitelem této starší generace, kterou pravděpodobně revoluce 1989 překvapila. Sám to vidím na starších členech své rodiny. Jejich názory jsou kdesi v dobách Varšavské smlouvy a iluzi dostatku pro všechny v socialisticky spravedlivé společnosti. Oni v té době vyrostli a byli spokojení. Miloš Zeman je pak osobnost, u které mohou doufat, že jim tu dobu alespoň na chvíli vrátí.

0 0
možnosti

21. 11. 2014 17:03
Re: Jaký stát takový prezident

To je snad dobře, ne?

Kdo nešel volit, sám se vyloučil z rozhodování. Nikdo vám ve volbě prezidenta nezabraňoval. Klidně jste si mohli zvolit Pankáče Orlického - sice mi reklama na něj připadala tak blbá, že až urážející, ale měli jste možnost ho zvolit.

A věřte, že by nebyl po vlastech českých takový antiprezidentský kvikot - my starší umíme prohrávat.

0 0
možnosti

21. 11. 2014 12:05
Dvě věci pane Schneidere

1.) Píšete: "s tím, co stalo expremiéru Petru Nečasovi poté, co se in puncto dostavby Temelína z docela praktických důvodů vyjádřil příznivě pro ruské konsorcium. Schytal to tak, že to už nerozchodil" Máte tedy za to, že čachry s poslaneckými mandáty a zpravodajské intriky proti Nečasově manželce organizovaly tajemné protiruské síly, které pak následně Nečasovi přilehly noční košili...? Nebo šlo jenom o opilost mocí, pohrdání zákony i obyčejnou lidskou morálkou a naprostou ztrátu smyslu pro odpovědnost s Temelínem nijak nesouvisející? Nehledě k tomu, že se Nečas vůči své manželce a rodině zachoval jako naprostý lata?! On totiž každý, včetně amíků z Westinghouse dobře ví, že jediné skutečně běžící moderní jaderky za posledních cca 15 let postavil Rosatom a nic se s tím nedá dělat! A to bez ohledu na postoj k současným putinovským eskapádám.

2.) Malý svébytný stát: Takový svébytný stát se může navenek prezentovat jedině tehdy, když se dokáže alespoň v hlavních, nejzásadnějších věcech vn

0 0
možnosti

21. 11. 2014 12:10
Re: Dvě věci pane Schneidere

Nevím proč se to nezobrazilo všechno:

...vnitřně sjednotit a prezentovat navenek jednotný svébytný názor. Jistě si vzpomenete, jak úpěnlivě před druhým kolem volby Zeman sliboval, jak bude sjednocovat to co sám na každém kroku pomáhal štěpit. A výsledek? V chorobní snaze vyniknout a zviditelnit se nad ostatní, rozbíjí vše kolem sebe na prvočísla i hlásáním evidentních nesmyslů.

0 0
možnosti

21. 11. 2014 5:50
Ano a zcela poprávu,

vždyť už praotec Čech i se svým slovanským kmenem, prchl až na Říp poté, co jeho domovinu - východoevropské stepi přepadl vikingský kmen Rusů, který tamní Slovany, kromě znásilnění všeho co mělo dirku, prodával jako otroky na byzantských trzích. A když se pak vikingští Rusové spářili s expandujícími Mongoly vznikl dnešní Rus - mix vikingsko-mongolských genů, tudíž tuplovaný agresor, pro nějž je uzurpování cizích území a plundrování tamních hospodářství základní životní potřebou. To proto, že na svém hospodařit neumí.

Což Rus dokázal i ve střední Evropě, kam ho západní hlupci v 45. pustili. Být dnes praotec Čech naživu, přetáhl by Zemana sukovicí za to, že zas do Čech volá Rusa. To nemluvě o K.H. Borovském, který po krátkodobém pobyt v Rusku, byť před tím rusofil, po zbytek života před Rusem varoval.

A znělo to Českem už při prezidentské volební kampani - Zeman je pro Česko zásadním bezpečnostním rizikem. Nu a máme to tady.

0 0
možnosti

21. 11. 2014 10:02
Re: Ano a zcela poprávu,

Trochu tvrdá, nicméně vpodstatě pravdivá zkratka.

0 0
možnosti
Strelkov se rozhovořil............

Pozoruhodný rozhovor s velitelem komanda, jehož 52 mužů uměle vytvořilo konflikt a rozpoutalo válku na východě Ukrajiny:

http://www.ceskenoviny.cz/zpravy/strelkov-valku-na-ukrajine-jsem-rozpoutal-ja/1149566

0 0
možnosti

21. 11. 2014 12:11
Re: Strelkov se rozhovořil............

Zajimave. Nicmene, i kdyz to v zasade potvrzuje to, co si clovek o deni na Ukrajine mysli nebo co tusi, je treba byt opatrny. Jde o vyber, kdovi, jak je to prelozeno a i kdyby tohle vse bylo v poradku, nikde neni receno, ze si ten clovek nevymysli at uz proto, ze to dela dobre jeho egu nebo proto, ze to je soucast nejake zpravodajske hry.

0 0
možnosti

20. 11. 2014 20:54
V cem spociva Zemanova stadnost?

Pane Scheidere, nejak jsem nepochopil, v cem spociva Zemanova stadnost? Abych vas parafrazoval, mame-li se dustojne pohadat, musime mit o cem, musime umet jasne formulovat sve myslenky.

K Necasovi - uvedomujete si, ze v zasade tvrdite, ze Slachta a Istvan skacou jak ambasada USA ci CIA piskaji? Prijde mi trochu ujete, ze by USA chtely shodit v zasade proamerickou vladu kvuli vyrokum typu "Výběrové řízení na dostavbu Temelína proběhne transparentně a nejlepší nabídka vyhraje". Mimochodem, vite, ze zrejme mate na vec velmi podobny nahled jako Petr Hajek (ano, ten Klausuv poskok)? A take si myslite, ze setrvani ceskeho prezidenta ci jeho pad zavisi na tom, co ma CIA  »na Zemana v šuplíku«? Ja kdyz pozoruji naseho prezidenta, obavam se, ze plnejsi supliky maji v Lubjance, nez v Langley.

0 0
možnosti

J. Schneider

21. 11. 2014 0:40
Stádnost je bližší vulgaritě, tedy "lidovosti",

než noblese. Plout proti proudu znamená mít "nízký profil", tedy být co nejméně zasažitelný, a rozhodně k tomu nedávat laciné záminky. Tak nějak jsem to myslel.

V zásadě netvrdím nic z toho, co jste napsal, to tvrdíte vy. Nezaměňujte pozice a výroky. Vím dobře, co jsem řekl, jak jsem to formuloval a proč jsem to tak udělal. Dotahujete-li to někam dál, činíte tak na vlastní triko.

Myslíte si, že američtí zpravodajci jsou úplné nuly? To je můj vývod z toho, co jste napsal, a já si ho chci ověřit, zda je to v intencích toho, co jste napsal.

0 0
možnosti