Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Migrací do Evropy začala budoucnost. Řešení je jen společné.

Pouze Evropa jako celek může vyřešit migraci do ní, přičemž toto řešení musí mít společná pravidla, jež platí pro všechny – třeba kvóty, které však nemohou být osamoceným opatřením.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Křivan

26. 5. 2015 0:09
lépe bych to neřekl

Filozof Cílek varovně: Až desetkrát víc přistěhovalců. Zničení společnosti kriminalitou.

http://www.parlamentnilisty.cz/arena/rozhovory/Filozof-Cilek-varovne-Az-desetkrat-vic-pristehovalcu-Zniceni-spolecnosti-kriminalitou-Mam-obavu-z-Ukrajiny-je-zde-zly-vzorec-376665

0 0
možnosti

25. 5. 2015 19:56
Řešení je jen společné. Ano,

Musíme je vracet zpět.. Islám JE nebezpečí ! Do Evropy nepatří ! A Evropa není nafukovací a má dost svých nezaměstnaných. Evropa si musí přestat hrát na matku Terezu.... nemá na to..

ISIS útoky na Západě - http://jdem.cz/bsbvd9

V Calais to vře: Agresivní uprchlíci ohrožují řidiče kamionů - http://jdem.cz/bsbnu4

"Naše hodnoty jsou nezajímavé pro přistěhovalce" - http://www.wienerzeitung.at/nachrichten/oesterreich/politik/750987_Unsere-Werte-sind-fuer-Zuwanderer-uninteressant.html

Mnichov jako Verona - http://www.br.de/nachrichten/fluechtlinge-muenchen-hauptbahnhof-100.html

v Horním Bavorsku platí opět havarijní plán - http://www.br.de/nachrichten/asyl-notfallplan-bayern-100.html

Země, které přijímají žádosti o azyl - http://www.br.de/nachrichten/hintergrund-fluechtlinge-laender-die-aufnehmen-104.html

Žadatelé o azyl, beheaders (behead - setnout hlavu) a mega mešity - jeden měsíc islámu v Evropě: duben 2015 - http://jdem.cz/bsbyz8

0 0
možnosti

J. Křivan

24. 5. 2015 15:59
smutné téma

Tak jen zjednodušeně. Migranty k nám přitahuje nejen naše "bohatství" ale umožňuje naše "neplodnost". To ovšem nechce nikdo slyšet.

0 0
možnosti
Společné řešení

Řešení je přestat lézt do zadku Amíkům,kteří rozvrátí funkční státy a tupci z EU to pak vyžerou.

0 0
možnosti

J. Václav 261

24. 5. 2015 11:20
Nesouhlasím.

Migranti jsou lidé bez názoru, bez sebevědomí, bez jakékoliv možnost dát najevo svůj nesouhlas s náboženstvím, které je pro ně jediným smyslem života. Jediné na co se zmohli je útěk neznámo kam, ale hlavně pryč ze své rodné země. Vůbec nemají touhu se tam vrátit, jen spoléhají na pomoc světa a čekají milosrdenství a pohostinnost. Rozhodně se naše společnost nemůže smířit s tím, že se navždy stanou součástí našeho národa, že se budou podílet na civilizaci a kultuře, kterou jsme budovali staletí. Jedinou možnost vidím v jejich soudředění na samostatné komunity, kde dostanou materiální pomoc s možností pracovat a připravovat se na návrat do své vlasti. Muže vycvičit jako vojáky a později v rámci celé Evropy z nich sestavit armádu, která se vrátí do své vlasti a zlikviduje islámský terorizmus.

0 0
možnosti

24. 5. 2015 11:40
Re: Nesouhlasím.

Taky mě napadlo, že mladíky, prchající z Afriky, by bylo vhodné vycvičit jako cizineckou legii a nasadit na původním kontinentu jako kolonizační jednotky. Živobytí i živobití zajištěné, možnost usadit se na dobytém území s nabytým bohatstvím (bo v Evropě neboudou mít se svou jedinou specializací - zabíjením - příliš velké uplatnění).

0 0
možnosti

J. Pražák

24. 5. 2015 7:18
Svou vlast musí bránit její občané.

Mladí Iráčané, Syřani, Afgánci a Afričané jsou v EU přijímáni jako "uprchlíci" . Přitom jsou to oni , kteří by měli se zbraní v ruce bránit své domovy a rodiny a tím rozšíření zla IS. Kdo jiný by to měl udělat? Útěkem zlo nezastaví. Jak by vypadala Evropa, kdyby před fašismem a komunismem všichni, kterým se to nelíbilo, utekli? Nebo jsou tito imigranti předvojem Islámského státu, který zachvátí i Evropu? Poděkujme Junckerovi a ostatním šéfům EU za současnou genocidu i pozdější zánik evropských hodnot. Za rozkvět Islámského státu je zodpovědná EU! Jediné řešení je okamžitý zákaz imigrace z těchto zemí do Evropy a deportace všech nelegálních imigrantů bez výjimky. Když chtějí žít v bezpečí, tak nesmí být zbabělci, musí se sami postarat o bezpečnost svých vlastí.

0 0
možnosti

Tatana

24. 5. 2015 10:02
Re: Svou vlast musí bránit její občané.

Myslíte to dobře, ale o 100 let jste se opozdil.

Do Versaillské smlouvy si Francie a VB prosadily možnost zařazení imigrantů do svých armád a od té doby se do Evropy nezadržitelně valí masy z Afriky a Arabie. Hojně toho využili za 2. světové, nezapomínejte na DeGolla a jeho Alžířany.

Bohužel po 100 letech to spíš vypadá tak, že než by se všichni Evropané domluvili a táhli za jeden provaz, raději se staneme kanonenfutrem .

Chyba je pouze na naší straně, my jsme patřili k "socialistickému bloku pod vlivem SSSR" a jenom my můžeme nahlas říct, že Rusové nejsou horší, než muslimové, že za dobu od 68 roku tady jejich vinou zahynulo x lidí/ počtem obyvatelstva ČSSR, zatím co ve Francii y lidí/počtem obyvatelstva a ve VB z lidí/počtem obyvatelstva. Tato čísla by se měla porovnat a z toho by se mělo vycházet.

0 0
možnosti
Příčiny imigrace vně ES jsme nezapříčinili

společným rozhodnutím v rámci společenství. Dokud ti, kteří k ní přispěli svými jednostrannými akcemi, jasně nepřiznají svůj díl viny, neměli bychom se společným řešením problému ani zabývat.

0 0
možnosti

Habadac

23. 5. 2015 12:50
Řešení je poslat je zpět

Nezvládli jsme cikány. Přes 500 let se motají po Evropě, opakovaně byli téměř vyhlazeni a jsou tu zase, nezvladatelní, nevzdělatelní a prakticky nepoužitelní k ničemu. Jaké to asi bude s negramotnými černochy ? V USA se doposud nezaintegrovali a to tam jsou už několik staletí. Rasové pnutí se tam trvale vyostřuje. Celá tahle šílenost s migranty oslabuje Evropu, demokracii, náhrává radikalizaci a vzniku nacionální totality ala Německo před 80 lety. Směs takhle odlišných ras a kultur nemá šanci fungovat a díky blbosti našich politiků směřujeme k velkému průseru. Jediný kdo si mne ruce jsou neonacisti a jim podobní, protože díky postupně vzniklému chaosu cítí šanci se opět dostat k moci. Tak jako v 30. letech minulého století. Obyč Němci už začínají mít migrantů plné zuby - je to jen otázka času kdy se to celé zvrtne.

0 0
možnosti

Tatana

23. 5. 2015 11:02
Migranti tedy budou, co dál ?

Migranti jsou živí lidé, jedí, pijí, bydlí, jsou občas nemocní, neumí česky, mají děti, které by měly chodit do školy...

Je na politicích, jak jejich potřeby zajistí tak, aby v místech jejich výskitu nestoupla kriminalita a nerozšířil se počet vyloučených lokalit. Nejlepším řešením by bylo vybudování pracovních příležitostí pro málo vzdělané, např. v textilním průmyslu.

Z textilního průmyslu můžeme mít k dispozici základní domácí suroviny - len a vlnu. Takže by pole nebyla žlutá řepkou, ale modrá od lnu .

Dáváme podporu vyloučeným lokalitám, pěstitelům řepky, zahraničním firmám stavícím montovny.....

Proč nebudujeme vlastní firmy, nepodporujeme české podnikatele?

Ono i ten článek by vypadal jinak, kdyby stát řekl - dobře, přijmeme x migrantů, podpoříme vznik nových pracovních příležitostí pro 2x nevzdělaných lidí. Že se to bude muset dotovat? Dotuje se stejně všechno, ale oni budou 8 hodin denně v práci , za kterou dostanou zaplaceno.

0 0
možnosti

J. Křivan

24. 5. 2015 16:03
Re: Migranti tedy budou, co dál ?

Tatano, tady to už někdo napsal. Nedokážeme zvládnou ani naše romské spoluobčany.

PS. Zapněte si automatickou gramatiku.

0 0
možnosti