Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

MAKRLÍK: O co usiluje Andrej Babiš

Po roce 1989 mohl Andrej Babiš buď zůstat zaměstnancem nějakého podniku zahraničního obchodu, nebo se udělat pro sebe. Zvolil druhé. Na rozdíl od jiných, kteří se touto cestou vydali, vytvořil své impérium legálně, podle legislativy vytvořené Klausovou, Zemanovou a dalšími vládami.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

24. 2. 2019 15:46
Podle toho, co si pamatuji ze studií, již jeden řecký

filosof /myslím, že to byl Aristoteles/ říkal nebo psal, že demokracii střídá oligarchie a tu pak diktatura, kterou opět střídá demokracie. Tak si myslím, že je vše v pořádku.

0 0
možnosti
LF

Laco F

22. 2. 2019 16:36
moc jsem se pobavil

Ten Makrlík ani není v registru autorů ČePozice, asi se za něho ostatní stydí. Ale to zbytečně! Takovou legraci jako Makrlíkovo paján to hned tak někdo neumí. Jen obzvlášť mistrovské dílo je to přirovnání mučedníka Babiše k Ježíši. Vůbec, češtinu umí, škoda jeho nadání. Budu se těšit na další, třeba by nastínil něco o nevšední inteligenci Ovčáčka? Jen tak dál!

0 0
možnosti
MP

M. Pučelíková

4. 2. 2019 11:16
Hon na Babiše

ane Františku Šveci , máte naprostou pravdu . Tu nenávist k Babišovi provokují ti politikáři , pleticháři a zloději , kterým Babišova politika šlápla na kuří oko. A některé novinářské prostitutky se nechají platit Bakalou a podobnými kmotry a stále se pokoušejí Babiše zlikvidovat. Jenomže v dřívějších dobách jim možná voliči naletěli , ale teď už je máme přečtené .

0 0
možnosti
PK

31. 1. 2019 22:18
Marklíku Makrlíku.....

pokuste se udržet svoji lásku k panu předsedovi pod kontrolou at' Váš článek nevypadá jako laciná agitka. Vždyt' jste členem strany kterou Babiš vlastní a tohle je Babišovo médium. Chápu že babička s dědečkem, chudí, nevzdělaní a hloupí potřebují Babišovy záměry tak nějak zpřístupnit, vyložit, ukázat nám jak to předseda myslí dobře, ale tohle je příliž. Tady místo objektivního komentáře pouze hodnotíte svoji lásku s silnému vůdci. Jak mohli Lidovky takhle klesnout je záhada podobných rozměrů jako důvod proč se nás ty devadesátky (Babiš Zeman a friends) drží jako h košile.

0 0
možnosti

11. 1. 2019 13:48

Oslavné spisy na Vladimíra Iljiče jsou proti tomuhle hadr. Díky pane Léko za kvalitní rektální alpinismus!

0 0
možnosti

8. 1. 2019 11:28
Babišova vláda maká.

Naprosto s autorem souhlasím. Za vládou Babiše jsou konkrétní výsledky, které může občan zhodnotit. Vláda je team, který jde za svým cílem. Jak říká Andrej - MAKÁ. Výsledky ČR ve všech oblastech NH to dokazují. A komu se to nelíbí,už víme také. Prosím, občané ČR, nezapomeňte na to při volbách!!!

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

19. 12. 2018 23:36
Proč?

Proč autor svým povadlým slovníkem znehodnotil jinak zajímavý článek? Proti gustu žádný dišputát.

0 0
možnosti
PL

13. 1. 2019 0:25
Re: Proč?

Zareaguji tedy věcně. Citují

"Daně a dividendy jsou součástí přidané hodnoty, nadhodnoty či zisku. Je v podstatě jedno, jak to nazveme. Mainstreamoví ekonomové, například Lukáš Kovanda, nás přesvědčují, že produktivita českého zaměstnance je nižší než německého či jiného západoevropského. Češi jsou podle nich líní a méně schopní. Je to nesmysl."

Daně jsou placeny z obratu (výnosů), dividendy ze zisku, přidaná hodnota není to samé co zisk a marxisticky definovaná nadhodnota není to samé jako přidaná hodnota. Nevím, zda autor studoval marxismus-leninismus, dle slovníku toho článku se to tak jeví. Dále, když Kovanda a jiní říkají, že produktivita českého zaměstnance je nižší, tak to není to samé jako že říkají, že český zaměstnanec je líný. To je opět marxismus leninismus a chápání ekonomie jako jakousi materialisticko-fyzikální vědu, kde produktivita je měřena fyzikálními veličinami poměřujícími množství vykonané práce za jednotku času. Toto *není* ekonomické pojetí produktivity a člověk musí nejdříve opustit svět marxismus leninismu aby k tomu mohl dospět. N

0 0
možnosti
ZD

19. 12. 2018 21:33
Dík

Kvůli Vašemu článku jsem podstoupil i registraci :-) Chovám podobné názory a očekávám od pana Babiše, že vyčistí Augiášův chlív české politiky. Doufám, že se mladí v klasických stranách v sebezáchovném pudu vzepřou politickým bafuňářům a převezmou vládu. Jakmile se tradiční strany začnou chovat dle tradičních schémat - bude opět volit pravicové strany. A mediální hon na pana Babiše má podle mne odstrašit další podobné podnikatele, kteří by snad v budoucnu chtěli pro zem kde se dosáhli zisku a nabyli zkušenosti něco udělat.

Ještě jednou děkuji za článek, který popisuje reálnou situaci tak jak ji vidím nejen já ale i dost přátel okolo.

0 0
možnosti
JB

2. 2. 2019 16:18
Re: Dík

Připojuji se.

0 0
možnosti