Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

MAKRLÍK: Demonstrace nejsou v demokracii nástrojem ke změně

V demokracii jsou nástrojem pro změnu pouze volby. Politické demonstrace jsou projevem stádního efektu. Jejich účastníci mohou mít pocit, že diktují vládě a jsou in. Nežijeme ale v totalitě. Za účast nehrozí žádný postih. Smí se to. Je to vlastně zábava.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P. Klíma

17. 6. 2019 21:23
Svatá pravda! Podepisuji každé slovo.

0 0
možnosti

17. 6. 2019 16:19
Ve "zdravé" demokracii

není normální, aby premiér byl trestně vyšetřován a prezident nerespektoval zákony včetně ústavy. Adolf Hitler byl také demokraticky zvolen a jak to dopadlo.

0 0
možnosti

P. Klíma

17. 6. 2019 21:30
Mluvíte nesmysly! Berlusconi, Trump,

Bill Clinton a řada dalších politiků čelila DESÍTKÁM trestních oznámení. A nikdo nepochybuje o tom, že Itálie a USA jsou demokratické země.

Vy jste jenom flašinet meloucí dokola "trestně stíhaný, řepka řepka řepka, čapí hnízdo" atd. Nic z toho se neprokázalo a to vás vytáčí, synku.

0 0
možnosti

Docela hysterický článek. Že by strach? :)

Faktem je, že volby jsou zásadním pilířem demokracie, ale to neznamená, že demokracii lze redukovat pouze na volby. Za prvé, ani během svého volebního období nemůže mít vláda mandát dělat cokoliv. Za druhé, jednou z významných součástí demokracie je komunikace. Takovéto masivní demonstrace jsou komunikací opravdu velké nespokojenosti nemalé části společnosti. I to k demokracii patří.

0 0
možnosti

16. 6. 2019 17:43
Re:

Já bych řekl, že počtem demonstrantů se jedná jen o nepatrný zlomek občanů, zato hodně viditelných.V ČR je cca 7 miliónů voličů, a kolik zatím bylo demonstrantů ? Bude li to pokračovat, možná rupnou nervy někomu z těch mlčících, a začnou protidemonstrace. "Chvilky" ženou situaci na ostří nože,a nedejbůh, aby na ty nože došlo....A pak Makrlík zrovna strach mít nemusí...Nemá z čeho.

0 0
možnosti

R. Markvart

16. 6. 2019 14:50
Netvrdím, že jste Ústavu nečetl vůbec,

ale pokud jste ji opravdu četl, přemýšlel jste o ní? Přemýšlel jste o tom, proč premiéra jmenuje prezident a ne předseda volební komise? Přemýšlel jste o tom, proč musí vláda žádat Poslaneckou sněmovnu o vyslovení důvěry?

0 0
možnosti

P. Klíma

17. 6. 2019 21:32
Zřejmě se považujete za vzdělance. Slyšel jste

tedy něco o presumpci neviny, inteligente?

0 0
možnosti

16. 6. 2019 13:06
Kriteria úspěšnosti politika

S autorem lze v mnohém úspěšně polemizovat, ale v jednom má naprostou pravdu: Jediným objektivně pravdivým kriteriem úspěšnosti politika , je úspěch ve volbách. A když ještě k tomu je proti němu vedena usilovná mediální kampaň, je jeho úspěšnost podložena pro lidi příznivými výstupy vlády, ale hlavně naprosotu neschopností opozice.. To Babišovi upřít nelze. Netěší mne to, ale nic s tím ani já, ani nikdo jiný v současnosti nic neudělá.

K tomu: Připitomnělé pindy řečníků na demonstracích , jaké pronesla na Václaváku například paní Geislerová, že lidé mimo Prahu volí Babiše, protože jsou nevzdělaní a nemají správné informace, popřípadě hlasy z řad samozvaných kulturních a akademických elit, že se má změnit pravidla voleb, aby volili jen ti se správnými názory, jsou přesně to, co přináší Babišovi mimopražské hlasy, .

Praha není pupkem světa a ani už dávno ani pupkem České republiky. Častěji to, co pochází z Prahy budí u mimopražských odpor v míře, že na truc jsou schopni ne-pra

0 0
možnosti

Č. Berka

16. 6. 2019 0:10
pokračování posudku ŽITNÉHO

major Hakac bud kryl svoj zdroj, alebo nevedel ze Bures nie je OP a podozrenie z manipulacie ci antidatovania zvysuje skutocnost ze ...SUMAN...HAKACOVI odovzdal zvazok AZ 22.8.1983, a teda Hakac s nim v juni nedisponoval a nemohol do zvazku v tom case nieco dopisovat...vo zvazku Bures v zozname dokumentov nie je tato AZ uvedena."

- KU ZVAZKU "VOJAK"

S.12 "...pokial by sa ....Hakac stretaval s agentom Buresom v prepozicanom byte, ako sa to uvadza vo zv. Vojak odo dna 22.2.1984 do 19.10.1984 tak by museli byt o tom vo zv. Bures v casti AZ v zozname dokumentov zaznamy. Zvazok Bures vsak taketo zaznamy neobsahuje a nevyplyva z neho, ze by zaznamy vztahujuce sa k schodzkam v prepozicanom byte niekedy v nom aj nachadzali."

0 0
možnosti

Č. Berka

16. 6. 2019 0:08
posudek Žitného

zo zverejneneho rozsudku OS sp. zn. 16 C 9/2012-440.

Z ODBORNEHO STANOVISKA M. ZITNEHO

- s. 12 " Fakt ze vo zvazku nie su ziadne presnejsie zaznamy o AZ od "Buresa" a ziadny zaznam z obdobia "Dovernika" ako i dalsie skutocnosti odovodnuju zaver, ze ZVAZOK JE NEDOVERYHODNY, bol operativcom vyfabrikovany a navrhovatel nebol spoluprcovnikom Stb...Dalej....pokial by spolupracovnik Stb skutocne poskytoval informacie svojim riadiacim organom, zaznamy by sa objavili v zozname dokumentov i v zozname osob, ale v predmetnom zvazku nie je zmienka, ze by existovali."

- K ZVAZKU "OKO" a MEMORANDU

s.12 "Vo zv. Oko sa vyskytuje meno " Bures" 2 krat, je uvedene v Zozname dokumentov "AZ od OP Bures k osobe Ing. A. Novaka a v MEMORANDE, kde je toto meno dopisovane rukou...Hakaca s datumom 22.6.1983." Tento dokaz nemozno brat ako seriozny, nakolko AZ od OP znamenalo agenturna sprava od operativneho pracovnika, co Bures nebol a major Hakac bud kryl svoj zdroj, alebo nevedel ze Bures nie je OP a podozrenie z manipulacie ci antidatovan

0 0
možnosti

Č. Berka

16. 6. 2019 0:05
svazek Vojak

- K ZVAZKU VOJAK

Odbornici tu uviedli, ze "zvazok OBSAHUJE LEN ZAZNAMY opdrativneho pracovnika zodpovedneho za vedenie zvazku, a podla zaznamu bol do prepoziciavaneho bytu TS Bures zavedeny v obdobi odo dna 22.02. do 19.10.1984... ZVAZOK NEDOKUMENTUJE, ZE BY OSOBA AJ DO BYTU DOCHADZALA.".

- K ZVAZKU OKO

"... PRED zaznamom oznacenym " Bures" sa vyskytuje skratka "OP" (Bures nebol OP) a teda mozno mat za to, ze SA JEDNA O PRODUKT OPERATIVNEHO PRACOVNIKA BEZ AKTIVNEJ UCASTI OSOBY VEDENEJ VO ZVAZKU "Bures"."

0 0
možnosti

Č. Berka

16. 6. 2019 0:04
Maroko

svedci o MANIPULACII so zvazkom PRED dobou vykonanej kontroly."

- " O SPRAVODAJSKEJ NEPOTREBNOSTI ZVAZKU SVEDCI aj zistenie nedoplnovania zoznamu osob a VYTKNUTE BOLO I NESKORSIE SPRACOVANIE SPRAVY O PRERUSENI SPOLUPRACE, ktora nebola predlozena k registracii statisticko-evidencnemu odboru...".

Tu na doplnenie dodam, ze v 1. casti sme videli, ze na s. 10 rozsudku OS sa uvadzalo, ze Babis odisiel do Maroka uz v r. 1985, pricom vsak na s. 8, sa v Zazname o preruseni tajnej spoluprace s agentom "Buresom" uvadza, ze tento je zaznam je az z 9.12.1987, vypracoval ho Kulha. Tu davam do pozornosti vyrok autora clanku P. KOVACA, kt. tu uviedol, ze "spolupraca mala skoncit v r. 1985, ked Babisa vyslali do Maroka".

0 0
možnosti

Č. Berka

16. 6. 2019 0:02
posudek

Z ODBORNEHO STANOVISKA K. KOTACKU A V. HROMASA, s. 13,14

- "...uviedli, ze od zalozenia zvazku v r. 1980 v kategorii dovernik do jeho zmeny do kategorie tajny spolupracovnik uplynuli 2 roky..., pricom VO ZVAZKU SA NENACHADZA ZIADNY DOKUMENT ANI ZAZNAM O JEHO MOZNEJ EXISTENCII, KT. BY PREUKAZAL VYUZITELNOST OSOBY...VO ZVAZKU SA NENACHDZA ZIADNY DOKUMENT, KT. BY SVEDCIL V PROSPECH TVRDENIA, ZE OSOBA BOLA SPOLUPRACOVNIKOM STB".

- K SPRAVE O ZISKANI K SPOLUPRACI

" Spravu o ziskani k spolupraci nepodpisal plk. J. Vavro, nacelnik XII. Spravy ZNB, ale...pplk. v zastupeni, pisomnost opustala operativny odbor a pritom nebola administrativne vybavena cislom konania, MANIPULOVALO sa s pisomnostou V KATEGORII PRISNE TAJNE a preto NEMOZNO VYLUCIT, ze pisomnost vznikala v inej dobe, alebo inej podobe."

- K ZAZNAMU O KONTROLE ZVAZKU

" Zo Zaznamu o kontrole zvazku zo dna 10.6.1988, je zrejme, ze ZOZNAM DOKUMENTOV BOL VEDENY NEDBALO a boli do neho VKLADANE dokumenty, ktore BOLI VPISOVANE DO UZ VYPLNENYCH RIADKOV, co svedci o MANIPULACII so

0 0
možnosti