Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Maďarsko: Referendum o kvótách pro migranty Orbána posílilo

Neplatné maďarské referendum o kvótách pro migranty možná vstoupí do dějin jako plné paradoxů. A západní média, politici i bruselští úředníci by se nad ním nejprve měli důkladně zamyslet, než ho označí za „prohru premiéra Viktora Orbána“. Opak je pravdou.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KP
Voliči patrně se nenechali

opít Orbánovým spasitelstvím a vzpomněli si, jak namísto striktní obrany hranic stát zajišťoval uprchlíkům pohodlnou cestu do Rakouska, aby se nemuseli trmácet pěšky. Co by na to řekl Hunyadi?

0 0
možnosti
KP
Věta o menšině, která vnutila

určitým způsobem svou vůli většině (chybějících 10 % k platnosti referenda) je nesmyslná. Ta menšina nebyla jen těch 10 %, co chybělo, ale více než 50 % ze všech oprávněných volit. Otázka zněla poněkud mazaně. Ptala se, zda uprchlíky může Unie přerozdělovat s nebo bez souhlasu parlamentu. Nic o tom, zda vůbec má na nějaké přerozdělování dojít. Orbánovi by případné ne umožnilo nakrmit vlka a nechat kozu celou (o přijetí by rozhodoval parlament, jak by to voliči chtěli, přitom by mohl rozhodnout kladně ve prospěch kvót a tím i představ Unie a jistoty zachování dotačních toků)...

0 0
možnosti