Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lze zachovat celistvost Ukrajiny?

Ukrajina už nikdy nebude stejná jako dříve, přestože stále nevíme, jak se její budoucnost vyvine. Lze vůbec udržet Ukrajinu pohromadě? Zaujme místo zbraní při uplatňování velmi divergentních zájmů konečně dialog? Konsolidace země může mít několik scénářů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Síla Ruska

Celistvost asi nezachováme a bylo by to i kontraproduktivní.Rusko má možná sílu dobít východní Ukrajinu a část pobaltí, kde je ruská menšina, ale navíc naštěstí zatím nemá

http://www.epshark.cz/clanky/201404/c201404c03.php

0 0
možnosti

J. Křivan

2. 5. 2014 17:03
Ukrajina

Pro srovnání jak vidí historii, včetně map, weby západní a jihovýchodní Ukrajiny. Pro zajímavost, jen málo ukrajinských webů používá jenom ukrajinštinu. Většinou mají ruskou a někdy i anglickou verzi.

http://gordonua.com/specprojects/kordon.html

http://novorus.info/history/15631-novorossiya-okkupirovannaya-ukrainoy.html

0 0
možnosti

2. 5. 2014 7:00
Pravděpodobně první "neutrální" analýza

důvodů současného stavu na UA.

1. za vším hledej US protože Obama a jeho pozadí strácí vliv na dění napr. v jihovýchodní Asii, bojí se integrace EU/RUS a provázanosti ekonomik a i proto vstoupili do jednání s EU o ek. prostoru jako protiváhy paktu Molotow/Ribbentrop II.

2. je podivuhodné jak silně jsou převázání Žid Jasenjuk a Fašistický Pravý sektor a financuje je Žid Rotschield oba!!! To není jen tak! Pravosláví v dnešní vládě nelegitimní UA nemá nikoho! Proč se tedy divit, že Pravosláví RUS tohoto aspektu využívá? Přesně toto staletí využívá i Stolec!

3. EU jen dokazuje, že Lisabonský projekt EU je neschopnej a je jen podvodem na malých státech EU, tady je opětovně vidět rozdělení na sever/jih na historické vazby židovsko/křesťanské PL/US

4. EU se potácí na tom jak nedodržuje své základy, jedno píše , jiné koná a bude skutečně zajímavé jak dopadnou volby - můj tip extrémismus a nacionalismus zvítězí ( opakované referenda IRL,.. )

5. rozložení politické elity a systému v EU  a řiťole

0 0
možnosti
Federalizace
bude dočasná, pak rozdělení. Ukrajina je jako dva magnety držené vnější silou souhlasnými póly k sobě. Pro budoucí vládce bude lákavé přiklonit se buď k Rusku nebo EU a to se nebude líbit některým regionům. Ukrajina je vnitřně slabá na to, aby se udržela samostatná a nezávislá na pomezí EU či NATO a Ruska. Musela by se stát jedině tuhou diktaturou, což asi nehrozí, protože případný útlak v procesu získávání moci by nezůstal bez vnější odezvy.
0 0
možnosti

J. Křivan

30. 4. 2014 12:00
Re: Federalizace

Je vidět, že máte Ukrajinu nastudovanou. Jinak zdravím v novém formátu ČP.

0 0
možnosti

30. 4. 2014 7:04
Mírotvorce USA za podpory demokrata Masaryka
rozparcelovaly Rakousko Uhersko, tak proč by mírotvorce USA spolu s mírotvorcem EU za pomoci demokrata Zaorálka nemohly rozparcelovat Ukrajinu? Zisk to přinese všem a přiblížíme se další válce, jak jinak chcete řešit přelidnění?
0 0
možnosti

V.Hricák

2. 5. 2014 10:16
Re: Mírotvorce USA za podpory demokrata Masaryka

Bohužel,Evropa,kterou by případná válka postihla,zrovna přelidněností až tak netrpí.To by jsme museli tento způsob redukce přenést do Číny,Indie,nebo Afriky.Tam to jde raketově nahoru.Evropské země,pokud pomalu nevymírají,spíš stagnují.Na druhou stranu,není to tak dlouho,kdy nám novináři předkládali teorii,že v 21. století už není potřeba vést války.Civilizované země měly sporné záležitosti vyřešit diplomacií.Jak vidno,není to s tou vyspělostí až tak žhavé.

0 0
možnosti