Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Lze vyřešit uprchlickou krizi?

Opatření, jež dosud přijali vrcholní představitelé Evropské unie, jsou účinná buď částečně, nebo z hlediska ochrany schengenského prostoru kontraproduktivní. Jediným řešením uprchlické krize je porážka Islámského státu a ukončení válečného konfliktu v Libyi, Iráku a Sýrii. K tomu však není dostatek politické vůle. Píše Tomáš Svoboda.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

22. 9. 2015 12:06
normální vlády snadno

IIegání  imigrant znamená nezákonný  imigrant  a každá vláda  musí  nezákonné  chování  potlačovat  i za cenu násilí. Ani živé štíty z žen  a dětí, které před sebou vetřelci tlačí  nesměj nic změnit. Tak to dělaj všechny  normální vlády  na  světě.

Jen EU se zbláznila.

PS: Po opuštění bezpečného Turecka už to totiž nejsou

žádní váleční uprchlíci.

0 0
možnosti

10. 9. 2015 16:56
Evropa podporuje Islamsky stat

Prijetim statisicu muzu ze Syrie, Iraku a Afghanistanu Evropa oslabuje moznostibojeproti IS - jednotky bojujici proti IS maji katastrofalni nedostatek muzu.

0 0
možnosti

Tatana

9. 9. 2015 10:06
V Českuj se buduje centrála Galilea,

před nedávnem proběhla výzva, aby lidé našli další využití tohoto systému.

Již v 80-tých letech se v našem tisku uvádělo, že špionážní družice USA zjistí dokonce i to, co čte Moskvan na lavičce v parku, předpokládám, že za cca 30 let rozlišování pokročilo.

1/ Družice systému Galileo by měly monitorovat pohyb lodí ve Středozemním moři a identifikovat osoby na jejich palubě.

V případě převozu uprchlíků by měly osoby převzít na svou palubu a loď identifikovat a potopit.

2/ Interpol by měl tlačit na  všechny země, aby zpřístupnily databáze svých držitelů osobních dokladů, aby se osoby podařilo ztotožnit - kdyby se bránily, měly by nastoupit kriminalistické metody - DNA, analýzy výživy + vody, kterou dotyčný v posledních letech pil, v TV na ZOOMu je o tom celý seriál, je jedno, jestli se jedná o staré kosti, nebo živé lidi.

3/ Všichni si musíme uvědomit nerovnost, která při cestování panuje - kdo cestuje do USA, musí mít osobní doklady podle požadavků USA, prochází imigrační kontrolou, a te

0 0
možnosti

9. 9. 2015 8:04
Zase ty skupiny?

Společnost se dělí na dvě skupiny? Nikoliv. Každý myslící občan má na věc svůj názor, pouze nemyslící ovčané přejímají a podporují názory politiků, politických stran, jakož i různých orgánů EU. Jde zde jen o jednu věc. Rozdělit imigraci na zákonnou a nezákonnou. Zákonná imigrace probíhá tak, že člověk, který hodlá emigrovat ze své země jinam, požádá zastupitelský úřad dotyčné země u sebe doma (ve většině případů tam je) o vízum, ev. o možnost legálního přistěhování. Pokud mu je toto uděleno, nikdo, ani naprostá většina zemí z kterých imigranti pocházejí mu v přestěhování nebrání. Na druhé straně nelegální imigraci je nutno obecně nejen odsoudit, ale udělat vše pro to, aby k ní nedocházelo. Politika evropských politiků (Merkelová, Holland) je sebezničující a nejen sebezničující, ale zničující celou Evropu. Řešení je jediné, demokratické. Uspořádat ihned ve všech evropských zemích referenda k dané otázce a následně ctít vůli většiny občanů evropských zemí.  Současný postup totiž nahrává

0 0
možnosti

9. 9. 2015 14:37
Re: Zase ty skupiny?

Představuji si jak by dopadli ti naši občané v období komunismu požádali kupř. ambasádu USA o legální udělení azylu - nejpozději během týdne by byli przekuováni a z bez ohledu na udělení nebo neudělení azylu by seděli ve vyšetřovací vazbě, majtek by jim propadl atd. Imigrace za dob komunismu byl v drtivé většině nezákonná. Po zkušenostech z ˇkomunistického Československa pochybuji, že režimy, odkud imigranti přicházejí, by jim něco takového tolerovaly.

0 0
možnosti

8. 9. 2015 23:56
Uvědomte si

že každý vetřelec má rozsáhlou rodinu, která ihned přijede, jakmile obdrží signál, už mám ubytování---, při anketě, kolik Afričanů chce hledat práci, odpovědělo kladně 25% dotázaných, zbytku bude stačit sociální síť, což znamená -- bydlení, živení, škola, doprava,  nemocnice, porodnice -=ZDARMA  -plus podpora cca 50.000 Kč na 1 rodinu na 1 měsíc. Po rychlém vyčerpání zásob ve stát.rozpočtu se zjistí, že na to ani Německo nemá, začne přesunovat vetřelce tam, odkud byli se slávou přivezeni a vetřelci už obeznámeni s mapou, začnou bojovat o smyšlená lidská práva -- ZŮSTAT. jE  naprosto jasné, že nebudou útočit slogany, ale granáty a minami. Němci uražení vlastní debilitou asi zřejmě sáhnou také po zbraních, konflikt se rozšíří, švédští, franc muslími přijedou pomáhat a tak vznikne svět válka. Kéž to dopadne líp !!!

0 0
možnosti

Habadac

9. 9. 2015 18:00
Re: Uvědomte si

Evropa podceňuje situaci stejně jako v 30 letech min století, kdy se k moci drali nacisté. Ustupovalo se jim tak dlouho až z toho byla velká válka. Totéž hrozí i dnes.

0 0
možnosti

Habadac

8. 9. 2015 21:16
Ano lze

Lze to vyřešit snadno, změnou režimu v Evropě. Liberální demokracie to nezvládne, to je jasné. Ke kormidlu se bude muset dostat někdo jiný, někdo o hodně tvrdší než jsou evropští socialisté.

0 0
možnosti

8. 9. 2015 23:59
Re: Ano lze

pro socialisty jsou černí barbaři budoucí voliči, proto se jich ujímají s radostí,--- ale pravdu máte !!!

0 0
možnosti

Goeg

8. 9. 2015 18:01
Lze vyresit jako v Australii

Za uprchlickou krizi stoji katastrofalni zahranicni politika USA: valky v Iraku, Afganistanu, svrzeni Kadafiho, podpora islamistu v Syrii atd. Ted narizuji Recku, Bulharsku a dalsim zemim, aby zakazali prelet ruskych letadel do Syrie, protoze Rusko podporuje Asada. A v americkych mediich jsou pouze zpravy o tom, jaci jsou to vsichni uprchlici chudaci a ze vsichni utikaji kvuli valce a jak jsou vychodoevropane zli, ze je nechteji. Pritom sami Americane postavili vysoky plot na hranici s Mexikem, nasadili narodni gardu a dalsi prostredky aby zastavili migraci z Mexika. To je opravdu nebetycne pokrytectvi. Take jsem slysel porady o tom, jak napr. v Iraku se siri, ze je Evropane

chteji a ti co se dostali do Evropy ukazuji, ze to je mozna a uspesna

strategie jak se z Iraku dostat. Evropa by se mela inspirovat Australii, kde problem nelegalnich pristehovalcu uspesne vyresili.

0 0
možnosti
Re: Lze vyresit jako v Australii

Spousta členů NATO se ochotně spolupodílelo na vývozu demokracie.

0 0
možnosti
A po kom žádáte

ukončení válečného konfliktu v Sýrii, Libyi a Iráku? Po Západu, který k nim přispěl? Nebo tam pojedete a domluvíte jim? Jak prosté.

0 0
možnosti

Tatana

9. 9. 2015 10:27
Re: A po kom žádáte

Bude to sice krvavé, ale jinak to asi stejně nebude možné.

1/ Odejít z těchto zemí a to jak vojensky, tak na přechodnou dobu i diplomaticky.

2/ Uzavřít hranice regionu, aby "neproklouzla ani myš".

3/ Nedodávat do regionu žádné zbraně.

4/ Čekat, až si své problémy vyřeší sami, až dojdou zbraně.

5/ Bez váhání akceptovat vládu vzešlou z chaosu.

6/ Své úmysly ohlásit předem, aby uprchlíci - muži mohli včas odejít do bojů - dát jim na rozhodnutí cca měsíční lhůtu.

7/ Oznámit všem uprchlíkům, že hned po ukončení bojů budou všichni /ženy, děti, starci/ navráceni do země původu, jejich majetek projde před deportací kontrolou, aby odpovídal jejich legálním finančním možnostem za dobu pobytu v EU.

JInak  se mnozí bojeschopní muži vrhnou na dráhu zločinu v EU.

0 0
možnosti

M. Prochazka

8. 9. 2015 17:32
Demonstrace

V sobotu 12. 9. ve 14:00 se na Vaclavskem namesti pod Muzeem kona demonstrace proti imigracni politice EU.

Dejme si poyor na Trojske kone

http://youtu.be/zEh_2KYkv50

0 0
možnosti