Úterý 19. března 2024, svátek má Josef
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

KŘÍŽ: Jak unést manželství muže a ženy

Důsledkem nové definice manželství je umlčování jejích oponentů označením rasista či homofob. Manželství je založeno na komplementaritě muže a ženy, na tom, že k reprodukci je třeba dvou jedinců odlišného pohlaví a že děti si zaslouží matku i otce. Co je na tom homofobního?
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

27. 4. 2019 20:14
Skvělý a potřebný článek, díky

Manželství = RODINA = Pokračování lidského rodu !!!

Právo dítěte na otce a matku - http://www.dijg.de/homosexualitaet/adoptionsrecht/recht-mutter-vater/

85% mladych veznu v usa jsou z rodin bez otce.. - http://www.fathermag.com/news/2778-stats.shtml

Homosexuální manželství, poslední požadavek? - https://www.facebook.com/watch/?v=2003996613232822

0 0
možnosti

2. 4. 2019 12:42
"antropologická pravda:?

Autor se odvolává na "antropologickou pravdu", ale antropologem není:

Výsledky více než století trvajícího antropologického výzkumu v domácnostech, příbuzenských vztazích a rodinách, napříč kulturami a časem, neposkytují žádnou oporu pro názor, v jehož rámci by civilizace, nebo životaschopné sociální uspořádání záviselo na manželství jako exklusivní (výlučné) heterosexuální instituci. Antropologický výzkum namísto toho spíše podporuje závěr, že řada rodinných typů, včetně rodin, které jsou založené na partnerstvích osob stejného pohlaví, mohou přispívat ke stabilním a humánním společnostem.

Výkonná rada Americké antropologické společnosti se striktně staví proti změně ústavy, která by omezovala manželství jen pro heterosexuální páry.

(Vyjádření Americké antropologické společnosti 2004)

http://www.americananthro.org/ConnectWithAAA/Content.aspx?ItemNumber=2602

0 0
možnosti

2. 4. 2019 12:35
citace nepodložených výzkumů

Autor se odvolává na studii Regneruse, která ale není respektována. Regnerus nezkoumal homoparentální rodiny, ale děti, jejichž rodič měl v průběhu života vztah s osobu stejného pohlaví. Přestože ej daný rodič třeba ani nikdy nevychovával. V podstatě rodiny s rodičovským párem stejného pohlaví tam byly dvě!

https://www.outbermuda.com/the-truth-about-regneruss-research/

0 0
možnosti

Č. Berka

28. 3. 2019 14:38
Proč do smlouvy někdo plete děti?

Manželství je odjakživa smlouva. Věk manželů je omezen jen dolní hranicí, ale z minulosti je známo, že nevěsty už měly vybrány ženicha před svým narozením - zpravidla ho vybíral otec. S plozením potomků bych manželství vůbec nespojoval, protože spolu nesouvisí. Oženit se může i dědeček na smrtelném loži- jen proto, aby byla družka zabezpečena. Rovněž žena po přechodu nepozbývá právo na sňatek. Uzavřít sńatek lze i v zastoupení a tento sňatek bude platit, i když se pak manželé třeba nikdy nesetkají...

0 0
možnosti

27. 4. 2019 20:23
Re: Proč do smlouvy někdo plete děti?

No, tak vysvětlete, PROČ homosexuálové tak bojují o to slovo - "Manželství" ! Protože to chtějí, aby mohli adoptovat CIIZÍ děti !!! A nikoho přitom nezajímá, co chtějí a potřebují ty DĚTI !!!

Roky vývoje jsou extrémně delikátní. Dítě musí objevit svou identitu, a tomu musí čelit s rodiči obojího pohlaví, aby prozkoumalo všechny odstíny lidské bytosti ve své realitě: mužské a ženské. Rovněž i jejich koexistenci, komunikaci, i proměňující se hierarchii v časových stádiích. Co dítě potřebuje, je komplementární rovnováha DVOU typů rodičovské lásky, mateřské, otcovské, v RODINĚ.. Muži a ženy přinášejí do rodičovství rozmanitost; každý poskytuje jedinečný přínos do vývoje dětí, který nemůže být replikován jinak: matky a otcové prostě NEJSOU postradatelní !

0 0
možnosti
Foto
"V případě dětí

jde o velkou nespravedlnost. Jsou připraveny o základní právo na rodiče". To povazuji za velmi dulezity argument. Na jedne strane chranime kdejakou zabku aby nevyskocila z lesa na silnici a zde klidne odepreme pravo ditete znat, poznat, mit svou skutecnou matku, otce. To najednou nikomu nevadi.

0 0
možnosti

26. 3. 2019 11:43
Re: "V případě dětí

Je to tak. Přírodou je dáno to, že potomek má svou matku a otce. A ti tvoří manželství! Žádní sexuálně odchýlení jedinci nemohou spolu vytvořit rodinu a manželství! Sice najdou se někteří stupidní tzv. pokrokáři, ale ti nezmění nic na tom, co nám velí příroda! Krátce řečeno uchýlili se z běžné životní cesty.

0 0
možnosti

J74i36ř39í 42K50o14p39i33s

26. 3. 2019 5:25
Enormní úroveň hlouposti ve společnosti

nemá praktických hranic a zaštiťuje se především pokrokářstvím. Kde kdo zneužívá hlupáků přesvědčených o své výjimečné inteligenci k prosazení svých cílů, komunitu LGBT nevyjímaje.

0 0
možnosti

VIDEO: Střílej po mně! Kameraman natočil téměř celý útok v centru Prahy

Premium Ve čtvrtek zemřelo rukou střelce Davida K. 14 obětí, 25 lidí je zraněných, z toho deset lidí těžce. Jedním z prvních na...

Máma ji dala do pasťáku, je na pervitinu a šlape. Elišku čekají Vánoce na ulici

Premium Noční Smíchov. Na zádech růžový batoh, v ruce svítící balónek, vánoční LED svíčky na baterky kolem krku. Vypadá na...

Test světlých lahvových ležáků: I dobré pivo zestárne v obchodě mnohem rychleji

Premium Ležáky z hypermarketů zklamaly. Jestli si chcete pochutnat, běžte do hospody. Sudová piva totiž dopadla před časem...