Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

KOPECKÝ: Zápas o přežití ČSSD po sjezdu teprve začíná

Riziko propadu do zapomnění se nad vnitřně prohnilou a zadluženou sociální demokracií s klesající členskou základnou stále vznáší. Politické bytí dědiců hrdé tradice nyní závisí v první řadě na tom, zda budou schopní působit jednotně a dokážou-li veřejnosti předložit nový nosný program, což je Achillova pata ČSSD. Píše Pavel P. Kopecký.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ST
ČSSD pro mne skončila

ČSSD jako solidní strana pro mne skončila zvolením M. Zemana do čela

0 0
možnosti
MK

8. 3. 2019 10:24
Re: ČSSD pro mne skončila

Zemanovou pitomostí, když to předal packalovi Špidlovi, vyžírkovi, který je otcem generace křiváků, která čssd zklikviduje

0 0
možnosti
AR

6. 3. 2019 21:44
Je chybou nynější koalice ČSSD a Babišovým ANO

Mnoho lidí si ještě pamatuje sliby socdemáků před parlamentními volbami 2017, že případná koalice s ANO je vyloučena, protože Babiš nechce umožnit policejní vyšetřování jeho trestní kauzy. Brzy po volbách vedení socdem otočilo svůj názor a sedlo na vějičku Babiše. Na toto se hned nezapomíná, zvláště, že Babiš vyhrál přesvědčivě volby jen díky svým obrovským slibům. A mnoho lidi se na toto nachytalo.

0 0
možnosti

7. 3. 2019 8:19
Re: Je chybou nynější koalice ČSSD a Babišovým ANO

Babiš vyhrál volby? Nikoliv. Pouze obdržel nejvíce preferenčních hlasů. Volby vyhrálo občanské hnutí ANO 2011 a to m.j. také díky svému programu a Babišovým vizím. Když zmiňujete ty sliby, měl byste také zdůraznit, že naprosto všechny politické strany v minulosti, které kdykoliv vyhrály volby, vyhrály je také a nebo jen pro své sliby. Na tom jsou totiž založeny všechny možné volby. Důležité je pro občany jen jedno. Zda jsou ty sliby následně plněny. U nás to povětšinou možné není, protože volební systém vyžaduje povolební tvorbu a handlování všelijakých, zejména nesourodých, zcela impotentních koalic, kejichž programy jsou na hony vzdáleny oněm předvolebním slibům jednotlivých politických uskupení. A o tom to všechno je.

0 0
možnosti

6. 3. 2019 18:43
Hrdá tradice?

Výroky hodnými "chytré" horákyně nesluje jen pan Hamáček, ale téměř všichni politici v České republice. Tito jsou plody celkového systému a dlužno říci, že za to ani sami nemohou. Jako ta "chytrá" horákyně se chová celý systém, který je konglomerátem socialismu a anarchie.

" Politické bytí dědiců hrdé tradice". Tady je třeba se ptát jakou hrdou tradici má autor na mysli. Zda tu, ze které celá sociální demokracie žije - odebírání peněz lidem a následné jejich přerozdělování směrem k občanům líným a odmítajícícm smysluplně pracovat formou všelijakých dávek, přídavků, pobídek a dotací a nebo dokonce tu tradici, kterou předvedla 27. června 1948 svým sloučením se s KSČ. Občané to vidí a stále ve větší míře se od ČSSD odvracejí. Dlužno dodat, že téměř stejně jsou na tom všechny ostatní politické strany. Je to jev obecný.

0 0
možnosti