Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Konec snů Miloše Zemana

Bitev, v nichž byl český prezident poražen, je už dnes tolik, že si zřejmě uvědomil, že prohrál celou válku. Důkazů, že se dostává do defenzivy, je řada. Aktuálně dva: odvolání jeho oblíbence, ministra školství Marcela Chládka, a souhlas se jmenováním šéfa Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže (ÚOHS) Petra Rafaje na dalších šest let.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milota

19. 6. 2015 6:55
Uvědomuje si to Zeman?

Považuji za velmi pravděpodobné, že vypitý mozek již Zemanovi neumožňuje aby si uvědomil, že jeho moc je velmi omezená a jeho pokusy o její uplatnění selhávají. Možná si naopak myslí, že se profiloval jako prezident milovaný dolní desítkou a mimořádně originální, inovativní a s velmi nekonformními názory a unikátními výroky, zejména po dosažení určité hladiny alkoholu, tedy již v dopoledních hodinách. Setrvalá podpora ničemných poradců a hradních kašpárků ukazuje na to, že Zeman jen setrvačně pokračuje v alkoholem zformovaném stereotypu. Mejdan pokračuje. Mně už zajímá jen to, jaké hovadiny ještě bude vyvádět. Za tuto reality show ovšem platíme vysokou cenu, ztrátu prestiže v zahraničí.

0 0
možnosti

19. 6. 2015 10:49
Re: Uvědomuje si to Zeman?

Zprávy od lékařů říkají, že už dlouho nepije nad míru. Asi si občas něco dá, jako třeba běžný občan. Jde o jeho zdraví. Jenže klišé z minula ho pojmenovaly alkoholikem, a spousta jeho odpůrců to opakuje pořád dokola. Myslím si, že mozek má v pořádku a pálí mu to.

0 0
možnosti
Klaus i Zeman

jsou sebestřední. A to nejde příliš dohromady s tím, čím má být prezident především - reprezentantem lidu a ústavní pojistkou. Oba svou funkci pojali poněkud opačně, vytváření nepřítele (jeden EU, druhý pražská kavárna), pochybní spolupracovníci - to jsou důvody, proč jsou názory na ně tak silně polarizované.

0 0
možnosti