Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kniha, která k terorismu nepobízí, aneb Islámská nuda

Vyústil-li zásah policie v pražské mešitě v pátek 25. dubna v obvinění člověka za to, že se podílel na vydání českého překladu knihy Základy tauhídu. Islámský koncept Boha, je třeba se ptát, jak radikalizuje čtenáře. Píše Jan Čuřík.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

16. 5. 2014 15:34
Demokracie občas plodí

neuvěřitelné duševní mašíbly. Pán vystudoval arabistiku a asi hodně špatně. Podobá se ve svých duševních bludech americkým studentům ,kteří chodili  skandovat na demonstrace s knížkou Mao Tse Tunga za „lepší svět“ zatímco Rudí gardisté vraždili v Číně miliony lidí. Také před druhou světovou válkou se našli „germanisté“ co vítali Hitlera jako muže sociálně cítícího a toho,kde udělá pořádek a ochrání kulturu. Jen mne překvapuje, že něco tak střešně hloupého a demagogického otiskne Česká pozice. Tohle tedy určitě,ten článek není „česká pozice“ to je blábol kavárenského intelektuála , který si vůbec neuvědomuje, co žvaní. Doufám,že mu brzo naše UK udělí profesuru,jako polpotovci a obdivovateli „návratu k rurální ekonomice“ (čti vyvraždění každého,kdo umí číst a nosí brýle) jako v Kambodži. A předpokládám,že si jej nějaká naše politická strana postaví do čela nějaké kandidátky ,jako ČSSD teoretika vraždění Kellera.

No, teoretik přípustnosti a obhajovatel ideologicko-rasistického vraždění ( ničím jiným se dodnes salafisté nevyznamenali ale vynalezli třeba fotba

0 0
možnosti

16. 5. 2014 15:40
Re: Demokracie občas plodí

No, teoretik přípustnosti a obhajovatel ideologicko-rasistického vraždění ( ničím jiným se dodnes salafisté nevyznamenali ale vynalezli třeba fotbal místo  s míčem tak s lidskou hlavou,že) , pana Čuříka by byl podle Špidly, který si myslí, že „islamismus není problém“ vynikající representant naší sociální „demogracie“ . Ostatně ,jak z historie známo,  vítězné totalitní hnutí vraždí jako první takovéhle „teoretiky “.

Čtenářům doporučuji-a redaktorovi co to schválil k vydání také- přečíst si něco o salafis(mu)  –viz –salafyia

a Wahhabis(mu) viz  -wahhābiyya .

Autor je buď neskutečný plácal  a nebo, což je také možné, má už úplně islamismem vymytý mozek

0 0
možnosti

Wachtl Miloš

16. 5. 2014 13:47
Reakce na příspěvek "Kniha"

Hloupost naší policie a zejména těch, kteří ji dali k zásahu v mešitě příkaz, nezná mezí. Stejně ničím neomezená je i hysterická  reakce části naší veřejnosti. A to všechno kvůli knize, kterou si lze bez problémů půjčit ve veřejné knihovně a o kterou u nás stejně nemá nikdo zájem.

Nyní můžeme učekávat, že těžkooděnci kvůli této knize vtrhnou i do veřejných  knihoven, knihu tam budou hledat a přítomné držet několik hodin na zemi v nehybné pozici.

A proto: Vyhýbejme se z bezpečnostních důvodů všem knihovnám !!!

0 0
možnosti

16. 5. 2014 14:18
Vidíte pane Wachtle jakou skvělou demokracii

tady máme. Všichni drží ústa. Hlídací psy demokracie se Tuhého, Šlachty , ani Chovance už neodváží zeptat ani slovíčko. I komunisté měli větší strach z veřejnosti a radši Chomutovský kostel Nanebevzetí Panny Marie přemístili , něž by ho zbourali. Dnešním politikům to je šumák. Občané si si mohou třepit ústa jak chtějí stejně jim to není nic platné, novináře uplatí nebo zastraší. Takhle muslimy jen rozdráždíme, ale tím je odsud nedostaneme. Jinak si myslím, že by si muslimové měli nejdřív udělat pořádek ve svých rodných zemích , tam mají problémů dost, my když jsme za komunismu byli v problémech tak jsme k nim také nelezli..

0 0
možnosti

Martinj

16. 5. 2014 12:14
Kniha

Uvaha o tom, ze za teroristicke utoky v Madridu a v Londyne muze politika tamejsich vlad mi prijde pritazena za vlasy. Ale jinak s nazory autora na knihu samu, ktera je udajnum duvodem k zasahu (oficialne porad nevime), souhlasim. Prijde mi absurdni popotahovat nekoho za knihu, kterou si muzete pujcit ve verejne knihovne.

http://search.mlp.cz/cz/titul/zaklady-tauhidu-jedinecnosti-allaha/3779390/

0 0
možnosti

V.Hricák

16. 5. 2014 10:16
Pane Čuříku,

vaše obhajoba islámu je sice chválihodná,ale v mém případě marná.I když připouštím,že i křesťanství bylo kdysi šířeno násilím,chci věřit tomu,že dnes je to už dávná historie.Co je ale krutá přítomnost,je násilná islamizace různými militantními islamistickými frakcemi.Stačí se jen trochu porozhlédnout po světě.Zdaleka se totiž nejedná jen o proslulou Al Kaidu.I když máme dnes v ústavě zakotvenou svobodu vyznání,na náboženství,které se nezřeklo násilí,ba spíš naopak ho svými extremistickými odnožemi páchá stále víc,bych si dal velký pozor.Tak že,co se týká policejního zásahu,sám za sebe říkám "Jen houšť a větší kapky".Protože nečinně čekat na to,až z českého muslimského a mírumilovného batolete vyroste výbojný a drzý spratek,se nám může jednou krutě vymstít.A vzhledem k rychlosti,s jakou se militantní islamistické odnože šíří po světě,to nemusí být starost našich potomků,ale nás samotných.

0 0
možnosti

16. 5. 2014 5:46
Zcestnost myšlení pana Čuříka

Uznávám , že islám je skvělé mírumilovné náboženství. Stejně skvělé náboženství je i křesťanství. Nechápu ale, proč tito skvělí mírumilovní věřící skvělého islámu ho chtějí stále rozšiřovat do křesťanské Evropy. Proč nemáme takové chutě my křesťané. Obývají skvělí muslimové málo rozsáhlá území, mají málo ropy a plynu na svém území? Čtu Saudská Arábie má 2 149 690 km² a žije na ni 26 680 000 obyvatel, že je to poušť proč ji skvělí muslimové nezúrodňují jako Izraelci? Mají málo peněz. On Baššār Ḥāfiẓ al-Asad není skvělý muslim, proč mu skvělí muslimové nevysvětlí místo obracení nás křesťanů kteří je nezabíjíme na islám, že zabíjet souvěrce je hřích. Muslimové i pan Čuřík přesto že má vystudovanou KU to má v hlavě trochu popletené. Když nás tady 40 let dusily komunisté tak jsme utíkali do skvělého arabského světa? Ať si skvělí muslimové nejdřív udělají pořádek doma ve svých zemích a potom teprve přesvědčují nás křesťany.

0 0
možnosti

16. 5. 2014 5:59
Zcestnost myšlení pana Čuříka

Pokračování: Skvělí muslimové my připomínají naše skvělé Romy. Celý svět jim ubližuje oni by strašně rádi, ale když jim všichni hází klacky pod nohy tak oni nemohou. A místo toho aby kultivovali své souvěrce a spoluobčany tak prchají do celého světa a roní nad sebou krokodýlí slzy.Proč si nevezmou příklad ze skvělých Izraelců, kteří se naopak z celého světa vracejí na jedno místo a kultivují ho z pouště dělají úrodnou zem. Pane Čuříku co kdybyste místo nás, kteří to nepotřebujeme začal vzdělávat skvělé muslimy. Proč neodjedete do Sýrie přesvědčit Asáda aby nevraždil své spoluobčany, že je to hřích i v Islámu. My v Česku žádné muslimy nevražíme, ale pouze děláme opatření , aby skvělí muslimové nezačali po vzoru Asáda vraždit nás. To je zločin pane Čuříku??? Asád jako věřící mírumilovný muslim to jistě brzy pochopí. Tak pane Čuříku šťastnou cestu a dobré pořízení!!!

0 0
možnosti
Proboha pane Čuřík co to hlásáte

za hlouposti. teroristický útok v Londýně nevyvolala politika Blaira v Iráku, ale násilná ideologie muslimského náboženství. Pachatelé se narodili, vychodili školy a žili v UK, rodiče pakistánského původu. S Irákem žádná souvislost. Jediné co je spojovalo a vyvolalo jejich vražedný útok na nevinné lidi byl vliv náboženského nenávistného šílenství vycházející z islámu. Odvolání na Iráckou válku byl jen ubohý pokus ospravedlnit svůj šílený čin. I kdyby se procházel Blair po Iráku s mírovou ratolestí a na potkání objímal kdekoho, teroristický útok by stejně provedli. Stejné v Madridu. Nevinní lidé neumírali následkem jakékoliv politiky, ale ovlivněním osobnosti útočníků násilným náboženstvím.

0 0
možnosti

15. 5. 2014 18:50
toto je islám

http://www.telegraph.co.uk/news/worldnews/africaandindianocean/sudan/10833226/Pregnant-woman-faces-death-in-Sudan-for-apostasy.html.  

A můžete 1000000 x namítat , že islám je mírumilovné náboženství.

Nic tím nezměníte na tom, že je to čiré zlo, které Evropslou křesťanskou civilizaci zničí za nečinnosti či s přispěním politických loutek a mainstreamu koupených arabskými petrodolary.

[url

0 0
možnosti