Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Když se Jean-Claude Juncker klaní Karlu Marxovi…

Projev Jeana-Clauda Junckera u příležitosti 200. výročí narození Karla Marxe byl fackou národům Evropské unie, které dlouhá desetiletí trpěly pod komunismem. Kdo adoruje Marxe, zneucťuje miliony nevinných obětí této ideologie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Hodně lidí říkalo, že EU je marxistická

Hodně lidí říkalo, že EU je marxistická a eurohujeři se jim smáli. Teď se Junkcer odkopal. A co na to říkají eurohujeři a hysteričtí antikomunisté. Mlčí samozřejmě. Aby nepřišli o dotace a granty z marxistické EU.

http://www.epshark.cz/clanek/659/tragikomicka-oslava-karla-marxe-quo-vadis-evropo_4

0 0
možnosti

19. 5. 2018 16:36
Jen trouba

Může hodnotit Marxe dnešními měřítky. V době, kdy formuloval své dílo, tak o nějaké demokracii nelze mluvit, o sociálním státu už vůbec. A v těchto věcech ukázal řešení

0 0
možnosti

Goeg

18. 5. 2018 16:21
Kdo chce psa bít, hůl si najde

A tak to je i s Marxem. Není žádných pochyb o tom, že Marxova analýza (zdůrazňuji slovo analýza) kapitalismu před 150 lety byla vynikající. Pokud vím, tak v Kapitálu Marx k žádné revoluci nebo teroru nevybízí. Obvinovat Marxe ze státního teroru o 60-70 let později mi připadá malinko přitažené za vlasy. Je to klasický příklad příměru v angličtině: vylit dítě s vylitím vaničky. Rád bych věděl, kolik toho pan Lekó od Marxe ve skutečnosti přečetl.

0 0
možnosti

Č. Berka

18. 5. 2018 11:06
O Marxovi psal

i arcibiskup Reinhard Marx ve své knize Kapitál ( předmluvu českého vydání napsal Tomáš Halík):

Je pozoruhodnou ironií dějin, milý jmenovče, že Vaše teorie nechávají působit ještě dnes nejen marxisté, ale i kapitalisté, protože hrozně zapomínají, že politika funguje jinak než ekonomika a že se občané a voliči nedají propouštět jako zaměstnanci. Rád bych zakončil svůj dopis větou Oswalda von Nella-Breuninga, syna města Trevíru jako Vy a asi nejvýznamnějšího představitele katolických společenských věd ve 20.století: "Katolická sociální nauka vidí v Marxovi svého velkého protivníka, avšak projevuje mu svůj respekt".

Masaryk: http://socialniteorie.cz/t-g-masaryk-vedecka-a-filosoficka-krize-soucasneho-marxismu/

Marx v XIX. století byl nejgeniálnějším myslitelem. Není jednoho národohospodáře, který by se Marxem nezabýval. Sám jsem se od něho mnoho naučil. Jeho působení bylo ohromné. Marxism vynutil reformy. Sociální reformy jsou prací ideí Marxových. Na duchovní směry, politiku vlád, na vše

0 0
možnosti
Foto
Marx Lenin Trockij

Co maji ti dva s tim prvnim spolecneho? Marx rekl jenom pravdy ktere plati dodnes. Ti druzi dva zidove, jeden podporovan Nemeckem, druhy financovan z Wall Street se toho jenom chytli a udelali velky "bordel".

https://lupocattivoblog.com/tag/wall-street-lenins-bolschewistische-revolution-1917/

0 0
možnosti