Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Když je označení „nejlepší kamarád“ diskriminační…

Až si čtyřletá Julie Hartwellová přečte Zvířecí farmu od George Orwella, možná si vzpomene na dětství, kdy jí ve školce zakázali sdělovat, kdo je její nejlepší kamarádka. Společnost se rychle rozděluje na ty, kteří chtějí zakazovat dítěti, aby řeklo, kdo je jeho nejlepší kamarád, a na normální lidi, kteří snad stále tvoří většinu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Snad by bylo vhodné...

.... kdyby pan Léko nemlžil a rovnou napsal, kdo to je ta "Malá agresivní a arogantní skupina lidí s obrovskou

finanční, mediální a politickou podporou pod záminkou pokroku, lásky a

tolerance denně ukazuje na něco, co je normální, lidské a za čím stojí

tisíciletá tradice, a označí to za škodlivé s tím, že to ode dneška už

nesmíme dělat."

0 0
možnosti

P. Klíma

12. 5. 2018 12:01
"Nemocná a i.iotská západní civilizace" - Jak přesné!

0 0
možnosti

C. Sangrail

11. 5. 2018 11:44
Zdravý rozum na obou stranách, prosím

Jak napsal Ladislav Fuks: "Nezáleží na tom či na onom, nýbrž na tom, zda jsme při zdravém rozumu."

Ředitelka školy jím, zdá se, tak docela nevládne a její výrok, pokud je citován přesně, by byl směšný, kdyby ovšem neměla tato ředitelka a jí podobní ideologové v rukou nástroje, jimiž mohou ničit ostatní lidi.

Přesto bych však byl nerad, kdyby ve spravedlivém rozhořčení nad takovým ideologickým rozhodování o světě ztratila i zbývající část lidstva cit pro správnou míru. Bohužel, v současnosti pozoruji, že vyhranění proti něčemu extrémnímu vede k opačnému extrému. Přímá volba prezidenta zajistila druhý mandát Zemanovi, tudíž voláme po zrušení přímé volby. SPD prosazuje extrémní variantu referend, tudíž se vášnivě ohrazujeme proti instituci referenda jako takového. Několika náboženským fanatikům přeskočí a my začínáme posílat do plynu celou muslimskou populaci světa. Amerika to přežene s kampaní "Me too" a nám se najednou líbí představa, že ženin životní obzor bude "Kinder, Kirche, Küche". Atd. atd.<

0 0
možnosti

C. Sangrail

11. 5. 2018 11:51
Re: Zdravý rozum na obou stranách, prosím

Příkladem je i přístup autora článku. Jen kvůli tomu, že část společnosti prosazuje revoluční, neorganické změny, které mají vše postavit na hlavu, se zase nemusíme zastávat "tisíciletých tradic" a bránit se úplně všemu dobrému, co nám přinesla demokratizace. Kvůli tomu, že některé změny jsou nepromyšlené a jsou vynucovány přílišným společenským tlakem (podle autora "terorem"), se nemusíme bránit všem změnám, ať jsou jakékoli.

Problém není v návrhu, že by děti v dětských kolektivech měly víc držet pospolu a dospělí jim v tom měli pomoci. Problém je ve způsobu prosazování. Znepokojivá je právě formulace, kterou použila ředitelka školky (opět připomínám: pokud je citát přesný): „Místo toho, abychom děti povzbuzovali, aby měly nejlepší kamarády, což může vést k utváření klik a outsiderů, je pro vývoj mnohem užitečnější děti povzbuzovat, aby měly velkou skupinu kamarádů a pěstovat tak inkluzi.“ To zní jako schovávání za formulku. Tedy nejde o to, co je skutečně lepší a jaké scénáře mohou v praxi na

0 0
možnosti