Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Když je kolem letu MH17 informační ticho...

Ke katastrofě boeingu letu MH17 sestřeleného nad východní Ukrajinou jsou již sice známy první oficiální výsledky vyšetřování, jenže ani ty příliš nezúžily prostor pro konspirační teorie. Zkusme si ale logicky odvodit, která z teorií odpovídá známým faktům, píše Vladimír Meier.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

11. 9. 2014 11:45
Informační ticho ...

Informacni ticho je lepsi, nez mlaceni prazdne slamy. Pan autor si to vsak zjevne nemysli, coz je skoda.

0 0
možnosti
V

V.Hricák

11. 9. 2014 17:35
Re: Informační ticho ...

...a naše "nezávislá" média prázdnou slámu nemlátí?Asi ne.Většinou mají,bohužel, ve všem jasno.Černí a bílí,dobří a zlí.Putin satan,Obama bůh.

0 0
možnosti
PV

P. Vodica

11. 9. 2014 10:04
Dobrý, ale neúplná analýza

Hlavně mi v analýze chybí jeden směr zkoumání. Zájem mnoha skupin obvinit z této tragédie Ukrajinu. Byla by to krásná záminka pro „odpis“ ukrajinské vlády. Následné zrušení sankcí vůči RF a opětné veselé obchodování a vydělávání. Tiché povolení, aby RF dočasně obsadila teroristickou Ukrajinu (zatleskáme za zabezpečení pořádku a plynu). Velká fantazie? Kolik firem jen u nás vydělává na obchodu s RF? A nejde o zabezpečení pracovních míst, většině našich oligaršků je to jedno. Končí výdělek – končí firma a lidi jdou na ÚP. Vytvořený zisk je dávno převedený mimo. Bakala je jen nejkřiklavější příklad (a tomu by asi plynová krize prospěla – zdražilo by se uhlí).

Podstatná je jiná otázka – viz odkaz

https://lh6.googleusercontent.com/-bKgqjhH5Xg4/VBDJ4Bn5uSI/AAAAAAAAG98/HRoTnul659Q/s640/blogger-image-975809876.jpg

0 0
možnosti
JS

11. 9. 2014 8:51
Pochopil jsem,

že se pro sestřelení nad Ukrajinou, musí vybrat takově letadlo, které nad Ukrajinou poletí. Díky.

0 0
možnosti
KP
Debilní otázka - těšíte se?

Vy to tak všechno krásně popisujete, úplně se rozplýváte nad katastrofickými scénáři. A kdy to podle Vás všechno vypukne?

0 0
možnosti
KP
Re: Debilní otázka - těšíte se?

Oprava - mířeno na p. Jackla.

0 0
možnosti
RJ

R. Jackl

11. 9. 2014 8:02
co říci závěrem?

Zrozenénásilí po útocích z 11.září 2001 za kterám stála parta kolem amerického prezidenta Bushe, nebo skupina kolem Bin Ládina, každopádně zvítězilo. Násilí spuštěné tehdy ze řetězu se nepodařilo znovu uvázat, ale naopak řádí více než kdy před tím. Dnes, necelých sedmdesát let od skončení druhé světové války, jsme na prahu války s Ruskem. Fronta je dána, čeká se jen na vyzbrojení ukrajinské armády, posílení té polské a podpory té české. Evropa se žene do celoevropského konfliktu, na který, tak jako vždy, Spojené státy ochotně zapůjčí zbraně i další potřebný materiál aby vydělaly mrzký peníz. Krvavá řež začala, můžeme v ní pokračovat. Utrpení války k nám dorazí, a to „dřív než si myslíme“.

0 0
možnosti
SC

11. 9. 2014 8:56
Takže souhlasíte s mojí tezí že vrcholní

politici a všichni mocní /banksteři/ jsou pan charti pro které jsme ovce. A zastupitelská demokracie je k ničemu!

0 0
možnosti
RJ

R. Jackl

11. 9. 2014 7:54
NWO

lze souhlasit s Noamem Chomským, že zlo šířené skupinou, jež ovládla

Spojené státy, je zjevné pro všechny. Stačí být nestranný a nerezignovat

na humanitu. Jsou pro to celkem jasná pravidla. Co nechceš, aby jiní

činili tobě, nečiň ty jim. Když to dokážeš, můžeš přejít k vyššímu

stupni „co chceš, aby druzí tobě činili, čiň ty jim“. Z tohoto pohledu

je program pro každého člověka jasný. Kdo by si přál, aby jeho syny

povolali zabíjet a být zabíjen? Kdo by si přál, aby mu na hlavu padaly

bomby? Kdo by si přál, aby jeho vládu sesazovala a novou dosazovala cizí

země? Kdo by si přál mučit a být mučen? Zabíjet a být zabit?

0 0
možnosti
SC

11. 9. 2014 6:36
Úvaha co dodat????

Vrcholní politici jsou pan chanti první kategorie pro které jsou lidi pouhé ovce, které pasou. http://vlkovobloguje.wordpress.com/2014/09/10/tri-ruzne-zpravy-o-sestrelu-hm17/

Proto je jediným řešení dnešní doby přímá demokracie. Historie se nutně musí opakovat zastupitelská demokracie je příliš slabá, aby uhlídala politiky s takovími morálními vlastnostmi. Věčný úděl lidstva. Od dob faraonů se nic nezměnilo. Einstein byl genius nejen jako fyzik, ale i jako filosof když řekl že čtvrtá světová válka se povede zase klacky a možná to je jediná záchrana lidstva. Kdo není chytrý na matematiku není chytrý vůbec, to je příklad novinářů.

0 0
možnosti
ČL

Č. Ludvík

11. 9. 2014 2:31
Úvaha

Normálním uvažováním musí člověk dojít k tomu, že ukrajinská armáda to letadlo úmyslně nesestřelila. Byli by šílenci, kdyby něco takového udělali, když je jejich území sledováno ruskou rozvědkou, satelity, radary, ruskými specialisty a žoldáky v terénu a také armádou, která byla u hranic. Byli by šílenci, protože pravděpodobnost odhalení by byla velmi, velmi vysoká a oni by přišli o to jediné co mají, o podporu západu.

A informační ticho? Vyšetřovatelé se ještě nedostali ani k troskám, takže nemůžou dělat zodpovědné závěry.

0 0
možnosti
RJ

R. Jackl

11. 9. 2014 7:48
Re: Úvaha

ano, mate svou pravdu, ale silenci jsou a ve vladach jejich vetsi procento nez v bezne populaci! O 9/11 se taky nedalo tvrdit , ze je to vyplod racionalne uvazujicich osob, ale jen silencu. A vysledek? Racionalne uvazujici osoby se staly silenci /z naseho pohledu/ a ovladli diky pseudoutoku skoro cely svet.....

0 0
možnosti

11. 9. 2014 1:35
informační ticho

Informační ticho lze opravdu vysvětlit jenom tím, že  vyšetřující strana  nemá nic na  protistranu nebo dokonce důkazy  svědčí proti vyšetřující straně.  Čeká se, že  se zapomene (to těžko)  nebo že  se  podaří vyrobit dokonalé falzum.

0 0
možnosti
M

Martintruhlik

10. 9. 2014 21:25
Kremrole 2

Trochu lepší než pan Schneider, ale pořád jedno a to samé. Začneme implikací, která není pravdivá a nebo při nejmenším sporná a pokračujeme logikou. Myslim, že tomu se řiká sofizma a fylozofický směr sofismus.

Pokud by autor opravdu chtěl prozkoumat všechny varianty nezaujatě, asi by je měl řádit více systematicky.

Nejzajmavější je, že ani jedna varianta neni: Povstalci sestřelili letadlo omylem. Varianta, která mě napadla jako první, ale tato "rozsáhlejší analýza" se k ní nedopracovala ani náznakem.

Proto uděluji Kremroli (stejně jako panu Schniderovi) .... což je vyznamenání/označení pro autora, který SUBJEKTIVNĚ vybírá fakta, aby vyzněla pro Rusky, pro Kremelsky.

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

10. 9. 2014 23:03
Další přispěvatel satirického časopisu DIKOBRAZ

Už jste si zase spletl hrušku pod kterou stojíte.

0 0
možnosti