Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Když je kolem letu MH17 informační ticho...

Ke katastrofě boeingu letu MH17 sestřeleného nad východní Ukrajinou jsou již sice známy první oficiální výsledky vyšetřování, jenže ani ty příliš nezúžily prostor pro konspirační teorie. Zkusme si ale logicky odvodit, která z teorií odpovídá známým faktům, píše Vladimír Meier.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

J. Křivan

9. 10. 2014 13:23
nezapomíjejme, leze to z nich jako z chlupaté deky

Holandský ministr zahraničních věcí Frans Timmermans dnes sdělil, že jeden z pasažérů MH17 měl nasazenou kyslíkovou masku. To zpochybňuje verzi o okamžité smrti všech pasažérů a zasažení letadla raketou země - vzduch.

http://www.volkskrant.nl/dossier-rampvlucht-mh17/timmermans-slachtoffer-mh17-gevonden-met-zuurstofmasker~a3764574/

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

2. 10. 2014 18:45
ticho po pěšině

Prorocká slova autora!!

0 0
možnosti

15. 9. 2014 21:27
Jde tu opravdu o hodně, možná o všechno

Linkové dopravní letadlo bylo nekompromisně sestřeleno ukrajinským vojenským letectvem na příkaz Kyjeva a na doporučení US poradců. Cíl: eskalovat konflikt s federalisty a protirežimními povstalci na jihovýchodě Ukrajiny a s pomocí masívní propagandy obvinit z celé události Rusko.

Pozadí: Za US poradci stojí válkychtivá skupina US neokonzervativců (Biden, Nuland, administrativa State Departemnetu) a nad nimi skupina nejmocnějších, tvůrců a manažerů Nového světového řádu (Sionistická "kabala"). Události na Ukrajině se ukázaly jako vhodné k rozbití nežádoucí spolupráce Obama - Putin (řešení napětí kolem Sýrie, řešení íránského jaderného programu aj,) - to nezapadá do plánů kabaly, ta potřebuje všude nepřehledný chaos, který má vést až silné redukci populace na planetě (velké podzemní kryty v Kanadě pro 100 tisic prominentů jsou v plné pohotovosti k uvedení do provozu). Takové napětí ve světě dokáže vyeskalovat jen fanatická ideologie či náboženství - kdo má být ten "Bohem vyvolený" snad ví

0 0
možnosti
RJ

R. Jackl

15. 9. 2014 16:49
zlocinci

Tim , ze je informacni ticho a vysetrovatele nemaji rici nic konkretniho, vlastne rikaji vsechno" zlocinecem je Ukr vlada a jeji poradce USA

0 0
možnosti
Foto

Holcman

14. 9. 2014 20:19
Prvotnim pruserem byl Putin

a potom teprve padaly letadla. Putler je zkaza a zmar.

0 0
možnosti

15. 9. 2014 21:27
Re: Prvotnim pruserem byl Putin

To tedy určitě není. Možná jen pro úplné primitivy,

0 0
možnosti
RJ

R. Jackl

13. 9. 2014 8:15
Re: I v Čechách se najdou uvažující lidé

pane Cermane, zda si mi, ze ale v nekterych vecech "plave", v podstate je to takovy gulas...

0 0
možnosti
JP

12. 9. 2014 14:46
úplně neskutečné tvrzení

Pan Meier nám tu naprosto vážně tvrdí toto : Protože nejsou žádné důkazy, letadlo sestřelili Ukrajinci (nebo tzv. Západ, kdopak to asi je ?). Sherlocku Holmesi, jak to vypadá, lorda Henryho mohl zavraždit buď řidič nebo zahradník. Ale nemáme žádné důkazy. Jak prosté, milý Watsone. Nejsou-li žádné důkazy, vrahem je zajisté zahradník.

0 0
možnosti
V

V.Hricák

12. 9. 2014 20:03
Re: Autor se jenom snažil vylučovací metodou dobrat

nějakého výsledku,když už nám vyšetřovatelé nic neřekli.Všimněte si,že vpodstatě jenom fabuluje.Tak,jak fabuluje drtivá většina novinářů.A bohužel i politiků.Kdyby byli vyšetřovatelé sdílnější,možná,že by jsme měli jasno alespoň v tom,že MH17 nesestřelili ukrajinci.Nebo také naopak.Víte,z mého pohledu na celé této tragédii nese Ukrajina lví podíl.Když už nic jiného,tak prokázali obrovskou dávku diletantismu,když nad oblastí bojů,kde navíc došlo v nedávné době k opakovaným sestřelům jejich armádních strojů,nechali dál létat civilní letadla.Vpustil by jste vy,v roli leteckého dispečera,nad tuto oblast letadlo,ve kterém by sedělo třeba vaše dítě?

0 0
možnosti
RJ

R. Jackl

12. 9. 2014 8:43
EU TV

Pokud by se v EU TV ukazovaly zabery z brutálních bojů, co by udělali Evropani?? Bohužel nás USA tlačí do války s Ruskem pro záchranu USD a US Imperia......Urbanec tady psal, ze poslední záchranou jsou jaderne zbrane...!! bohužel musim napsat, ze je skutecne magor! On si vubec nedovede predstavit co by se stalo "den po te" , radioaktivita by byla jen jednim z mnoha problemu! Do DVOU  mesicu po jadernem uderu se rozpadne civilizace EU z duvodu sveta bez elektriny !! A nastane doba kmenova a kamena!

0 0
možnosti
V

V.Hricák

11. 9. 2014 17:31
Vzhledem k abnormálně dlouhému míru

v Evropě jsme opomněli v demokracii na jednu dost podstatnou věc.Tím,že si volíme své zástupce na předem určené období,jim dáváme plnou moc nás v tomto období zastupovat úplně ve všem.Včetně zatažení do války,kterou drtivá většina ,jedno,jestli levicová,nebo pravicová,nechce.Vím,že vystoupit z EU by bylo asi hodně těžké rozhodnutí,ale vstoupit do války by zřejmě bylo mnohem těžší.I ten nejhorší mír je lepší,než ta nejlepší válka.

0 0
možnosti
KP
Re: Vzhledem k abnormálně dlouhému míru

Máte-li na mysli ozbrojený konflikt s Ruskem, ke kterému nás má tlačit USA, viděl bych to umírněněji. Především proti otevřenému konfliktu tu máme ten nejlepší ochranný prvek - jaderné zbraně. I kdyby ochranný systém USA sestřelil značnou část ruských raket, pořád by se jednalo o velký problém se spoustou radioaktivity ze zničených raket a z těch, které by úspěšně zasáhly cíl (pár by jich asi prošlo). Nemluvě o nenápadných zbraních, jako virové útoky na plodiny či obyvatelstvo, kterým by nešlo zabránit. Tudíž zde existuje značně silný faktor, který oběma stranám brání přejít do střetu. Všimněte si, jak USA zvolily "měkkou" taktiku - postupně vytlačují Rusko z regionů, kde mívalo vliv či obchodní partnery, tedy východní Evropa a arabské země. Cílem je Rusko oslabit ekonomicky. Situace nahání Rusko do náručí Číně, která ruské nevýhodné situace ráda pragmaticky využije... Hlavním problémem Ruska je, že nemá žádné významné partnery. Ve vlastním zájmu nenechat se sežrat Číňany by mělo inici

0 0
možnosti
T

Tatana

11. 9. 2014 11:45
Rychlost letadla a dopad jeho trosek

Dobrý den,

hranice mezi Ukrainou a Ruskem není přesně zanesena v mapách.

Letadlo letělo cca 15 km/min, možná pomaleji, takže každá minuta je důležitá. Každá minuta byla důležitá pro to, na jaké území letadlo dopadne, hdyby střelec trochu počkal, letadlo by spadlo v Rusku a situace vyšetřování by se úplně změnila, takto je Rusko z přímého vyšetřování vyloučeno, i když obviněno z pádu. Není to divné?

0 0
možnosti
V

V.Hricák

11. 9. 2014 16:18
Re: Podivností vysí nad Ukrajinou

víc,než dost.A nejen v souvislosti se sestřelením letadla.Tak,jak události postupují dynamicky kupředu,jedna překrývá druhou,aniž by byla ta předchozí uspokojivě vyšetřena.Každá jedna taková nakonec skončí s jednoznačným označením viníka,bez přiložení věrohodných důkazů.Asi bych neměl,ale jsem zvědavý,jak se situace bude vyvíjet za půl roku.Ukrajina je v této chvíli téměř bez plynu a reversním tokem lze údajně uspokojit max.50% její spotřeby.Rusové několikrát deklarovali,že nedodají na Ukrajinu ani kubík,dokud nezaplatí staré dluhy a vzhledem k nespolehlivosti vyžadují platby předem.Tak že se mi v tuto chvíli nabízejí pouze dvě varianty.Buď zaplatí západ,resp. EU za Ukrajinu,nebo dojde v Kyjevě, následkem omrzlin, k dalším politickým turbulencím a další výměně reprezentace.Tentokrát ovšem za proruskou.Klidně si můžeme začít vsázet.

A zima se neúprosně blíží.

0 0
možnosti