Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Když ani kníže nedodržuje pravidla…

Heslo z plakátů „Slušně, poctivě, spravedlivě“ formálního předsedy TOP 09 Karla Schwarzenberga v povolební době, kdy s ním jdeme na trh, už očividně neplatí. Dlouholetý politik přece musí vědět, že máloco dokáže pobouřit českého člověka více, než když vidí někoho předbíhat frontu. Příště by se do ní mohl na farmářském trhu postavit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pavel Šefl

20. 3. 2015 16:11
Páni a chátra

Divím se autorovi článku, že je pohoršen. Asi se naivně domnívá, že jsme si všichni rovni. Nejsme. Co je dovoleno bohovi, není dovoleno vol... , říká lidová moudrost. Ve světě se stále více rozevírají ekonomické, sociální, politické a kulturní nůžky mezi velmi tenkou vrstvičkou elit (bohy) a obrovskou masou méněcených (volů) jejichž rolí je být ovládáni bohy a sloužit jim, včetně dobrovolného a nadšeného pochodování na jatka, nebo do kafilerie (když už pro bohy nejsou užiteční). Karel patří mezi bohy. Lidé ve frontě do té druhé ... .

0 0
možnosti
I

Igorjansen

20. 3. 2015 13:45
Pane Leko,

Chapu, ze s panem Babisem nas chcete vratit do casu disciplinovanych socialistickych front na vsechno, ale pravdepodobnost, ze na naplavce se vubec vyskytla "dlouha, disciplinovana fronta" se limitne blizi nule.

Takze jestli byl navic Schvarzenberg ve Vidni, pak uz tedy informacni hodnota tohoto blabolu je nejen nulova, ba primo zaporna...

0 0
možnosti
M

Mir

20. 3. 2015 18:36
Re: Pane Leko,

Také se mi zdá ten příběh málo věrohodný. Snad má pan Léko svědky, pokud by ho jmenovaný

zažaloval pro pomluvu.

0 0
možnosti

20. 3. 2015 13:33
Tituly

Používání "královských titulů a jim nižším přece už dávno bylo zrušeno, ne?

0 0
možnosti
RK

20. 3. 2015 12:27
Ověřit Schwarzenbergovy restituce!

Mnoho lidí stále se staví proti církevním restitucím, i když vědí, že církve majetky používají hlavně k záchraně kulturních památek a ku charitě. Naproti tomu šišlající slintající Schwarzenberg používá obrovské peníze z jemu i jeho nazi-příbuzným restituovaného majetku hlavně ku koupi medií a jejich ovlivňování. Oprávněnost zkontrolování restitucí je nutná u tohoto pána, který o sobě tvrdí že je slušný, ale v rakouském, sudeťáckými svazy ovládaném tisku zcela nesklušně a lživě pomlouvá prezidenta.

0 0
možnosti
VP

V. Getz

20. 3. 2015 15:12
Re: Ověřit Schwarzenbergovy restituce!

no do většiny kostelů nacpal a ještě nacep miliardy stát ..nevím kde berete tu ideu,že církvev je tu kvůli spáse světa ..a památek neboli kluboven ..

0 0
možnosti
MH
Dotaz

Pane Léko, a jak to snáší Andrej Babiš, že kupujete pečivo na trhu, nikoli z jeho pekáren?

Spíše než Schwarzenbergovo předbíhání je zajímavá typická reakce, a sice že lidi začali brblat, až když odešel. Pokud tam tedy vůbec byl, páč on tvrdí, že byl ve Vídni.

0 0
možnosti
JPI

20. 3. 2015 6:32
Prosté předbíhání

V případě pana knížete se jedná o prosté předbíhání, odrůdu nekomplikované a dobře srozumitelné arogance v Česku rozšířené a dobře známé. Nic víc za tím nehledejme, pan kníže jen na lidi zvysoka s..e. Otázka je, zda se takovému chování máme podivovat u člověka, který již léta dobrovolně dělá paraván nejodpornější polistopadové politické figuře, Kalouskovi. Svou, do jisté doby snad vcelku dobrou pověst, směnil za politickou kariéru, moc a pochopitelně s tím nedílně jdoucí peníze. Tímto kšeftem naprosto popírá dobré vlastnosti, které se snaží o své osobě mediálně šířit, u mnoha voličů úspěšně. V hospodě u piva bodrý feudál a myslivec, ve skutečnosti normální arogantní dobytek.

0 0
možnosti
RK

20. 3. 2015 12:29
Re: Prosté předbíhání

Naprostý souhlas s panem Fermente!!

0 0
možnosti