Lidovky.cz

Kauza Vrbětice: Nebudeme-li se držet právního státu, doplatíme na to

  10:47
Bezpečnostní informační služba by měla předložit nezvratné důkazy a teprve poté bude legitimní potrestání Ruska.

Pohled na vrbětický les. foto: Ministerstvo vnitra ČR

Komunistické metody se vyznačovaly naprostou svévolí. Co komunisté řekli, musela být pravda, a aby jejich lži nebyly odhaleny, cenzurovali a zastrašovali. Lidé protestovali například proti Chartě 77, ale nevěděli, co je v ní napsané, sbírali mandelinku bramborovou, již prý přes hranice posílají „imperialisté“, ale každý věděl, že přeletí přes hranice a přirozeně se šíří. To se však říct nesmělo.

Dnes se protestuje proti ruským agentům, kteří prý 16. října 2014 vyhodili do povětří muniční sklad ve Vrběticích. Šíří se britské fotografie z kauzy Skripal, říká se, že to byli titíž agenti, ale odehrála se o čtyři roky později. Důkaz, který by obstál před soudem, není – ani nepřímý. Obyvatelé obce a pracovníci firmy Imex tvrdí, že nikoho z těchto lidí neviděli. Možná se do areálu vkradli v noci jako ve špatném špionážním filmu. Musel by být nějaký snímek nebo výpověď svědků, jinak by soud vinu neuznal.

Likvidace národního státu

Pokud v padesátých letech někdo pochyboval, že imperialisté posílají mandelinku, mohl se ho nějaký komunista zeptat: „Soudruhu, ty nevěříš straně?“ A tento člověk musel říct, že věří, protože nevěřit byl nepřátelský čin, který se trestal. Nebude-li dnes někdo věřit Bezpečnostní informační službě (BIS), že ruští agenti existují, a bude-li tvrdit, že vyšetřovací verze ukončená v roce 2016 je pravdivá, ocitne se ve stejném ohrožení, nebo alespoň na pranýři.

Globalisté chtějí zlikvidovat národní stát, ale nevědí, co poté, neboť lidská přirozenost vede ke komunitám. Člověk bez národa nemá žádnou vazbu, a když ano, bez obětování se pro druhé.

Stejně jako se nevěřilo Komunistické straně Československa, není třeba věřit ani BIS. Ať předloží nezvratné důkazy a proběhne soud, kde se protistrana bude moci bránit, a teprve poté bude legitimní potrestání Ruska. Do té doby jde o akci, jejímž cílem může být vyprovokovat Rusko, vyřadit ruskou firmy z dostavby Dukovan, nedostavět plynovod Nord Stream a obchodní válka. A slouží i proti tuzemským oponentům globalizace, aby je bylo možné osočovat jako ruské trolly.

Exprezident USA Donald Trump se snažil tyto snahy mírnit, ale nový americký prezident Joe Biden tento postoj odmítl. Nejde o obhajobu Ruska, ale o nás. Pokud přistoupíme na komunistické metody a nebudeme se držet právního státu, doplatíme na to především my. Globalisté chtějí zlikvidovat národní stát, ale nevědí, co poté, neboť lidská přirozenost vede ke komunitám. Člověk bez národa nemá žádnou vazbu, a když ano, bez obětování se pro druhé.

Útok na energetickou samostatnost

Ideály globalistů, jako je feminismus či transsexualismus, poškozují rodinu, porodnost a výchovu dětí. Multikulturalismus má zlikvidovat národní sebevědomí a sounáležitost a postoupit Česko migrantům. Globalističtí aktivisté chtějí jen bořit. Komunisté měli ideu sociální spravedlnosti, neuskutečnitelné sny, k nimž vztahovali svou víru. Globalisté vyznávají ekologismus a jejich kulturně-antropologickým cílem je zničení západní civilizace, a aby jej mohli uskutečnit, potřebují se zbavit vnějších vlivů.

Za Donalda Trumpa bylo možné získat americký plyn a ropu, ale Joe Biden zrušil výstavbu ropovodů a plynovodů a energii nebudou mít ani Američané. Současné ekologické tažení proti Dukovanům je útokem na energetickou samostatnost českého státu.

Proto ten strach z ruských webů. Rusko však může nespokojené, kteří s ním najdou společnou řeč, využívat ve svůj prospěch. V současnosti se proti němu vede obchodní válka, aby se neuskutečnil prodej ruských technologií a zemního plynu. To je třeba zajistit politickými prostředky. Globalismus ztělesněný Bidenem staví Evropu do ekologické tmy – nebude mít plyn ani jadernou energii.

Prý má spoléhat na alternativní zdroje. Za Trumpa bylo možné získat americký plyn a ropu, ale Biden zrušil výstavbu ropovodů a plynovodů a energii nebudou mít ani Američané. Současné ekologické tažení proti Dukovanům je útokem na energetickou samostatnost českého státu.

zpět na článek


© 2024 MAFRA, a.s., ISSN 1213-1385 © Copyright ČTK, Reuters, AFP. Publikování nebo šíření obsahu je zakázáno bez předchozího souhlasu.