Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Kapitola 13. Mléko způsobuje různobarevnost lidí

Asie

  12:08

Ani Bible, ani žádná vědecká teorie nedokážou náležitě vysvětlit příčinu různobarevnosti lidí. Mohlo by to být mléko.

Čím víc se v Evropě posunujeme na jih, tím víc nacházíme lidí, kteří jsou alergičtí na mléko. foto: © ČTKČeská pozice

„Kde konkrétně něco o tom snu o pestrobarevné univerzální civilizaci v Marxovi nebo v nějakém obecně uznávaném marxistovi najdu?“ táže se čtenář ČESKÉ POZICE po přečtení Kapitoly 10. Deset metod k zániku Západu. V Marxovi i všech obecně uznávaných marxistech je to jako v malém oříšku, který vyroste v košatý strom, zakuklené v přikázání: „Proletáři všech zemí, spojte se!“

Boží vůle

Po selhání pokusu o proletářskou civilizaci přišli západní neomarxisté na to, že bude nejlepší ponechat revoluci intelektuálům, kteří vědí nejlíp, co proletáři potřebují. Winston Churchill si tohoto přerodu revolučního proletářství v revoluční intelektuálství všiml už v roce 1933.

A upozornil na něj v projevu: „Nejhorší potíže nepocházejí z domečků pracujících, ale od zvláštního druhu chytráků, jež lze najít v naší zemi všude. Ti sice mají čím přispět kultuře, ale zároveň jí ubírají mnoho sil. Naše nesnáze způsobuje nálada nezasloužené sebedegradace, do níž nás uvrhla mocná složka intelektuálů. Co nám však mohou nabídnout jiného než vágní internacionalismus, vulgární materialismus a slib neuskutečnitelných utopií?“ A teď, jak říkával Monty Python, na něco úplně jiného. Jak vlastně vznikl bílý člověk?

Donedávna různé křesťanské církve učily, že lidi různých barev stvořil Bůh – i s jejich odlišnými vlastnostmi, schopnostmi, talenty a IQ. Proto je boží vůlí udržovat je oddělené, sociálně nerovné, jedny nadřazené a jiné jim podřízené. Tak to má hinduismus, v němž čím je člověk světlejší, tím patří k vyšší kastě. Na americkém jihu se dvě stě let považovalo za samozřejmost křesťanské slovo boží, v kostelech se kázalo ještě v polovině minulého století, v Jihoafrické republice až do pádu apartheidu.

Odpověď na otázku

Problém je pouze v tom, že nic takového se o této Boží tvorbě v Bibli nepíše. Bůh v ní stvořil člověka, ženu a muže – a konec. Není v nic o barvě pleti, odlišných vlastnostech, schopnostech, poslání a sociálním třídění. Proto asi musí platit nějaká evoluční teorie.

Donedávna různé křesťanské církve učily, že lidi různých barev stvořil Bůh

Dle Bible vznikl člověk v některé rajské zahradě v dnešní Mezopotámii. Podle novější vědecké teorie pocházíme všichni z Afriky, odkud jsme se prošoupali do celého světa. A postupně, během statisíců let, bledli, jak se cestou na sever zužoval úhel slunečních paprsků a nebylo třeba se před nimi chránit silným pigmentem. Za to se však do zimy muselo vymyslet ošacení a obutí.

Teorie je to logická a pravděpodobná. A vysvětluje, proč se dnes tolik bílých lidí touží během dovolené u moře za týden proměnit v ne-li černé, pak přinejmenším nahnědlé, aby se doma mohli pochlubit, kam si dovolili jet opálit. V této teorii však něco chybí.

Odpověď na otázku, jak to, že na stejné severní rovnoběžce vznikli v Evropě bílí, světlovlasí a modroocí lidé, zatímco v Asii a v Americe někde dožlutava, jinde dorudava, tmavší, černovlasí a černoocí. A nedávno ji někdo zodpověděl. Nevzpomenu si však na jeho jméno z jedné zprávy na internetu, kterou nemůžu najít. Odpověď však byla natolik jasná a logická, že se na ni nedá ani zapomenout, ani na ní nalézt chyba: mléko.

Jediná rasa

Evropané jsou jedinou rasou, která se i po odstavení od matčina prsu a téměř celý život denně živí mlékem, máslem, smetanou a fantastickými variacemi sýrů – kozích, ovčích, kravských a buvolích. Bílý člověk je také jedinou rasou, která takové kvantum mléka snáší bez následků na zdraví nebo na zažívacím ústrojí. Čím víc se v Evropě posunujeme na jih, tím víc nacházíme lidí, kteří jsou alergičtí na mléko. Na Sicílii to je téměř polovina obyvatel. To jsem se nedávno dozvěděl od Siciliánky, která nemohla pozřít ani strouhaný parmezán na špagetách a z představy českého smaženého sýra se jí křivily líce.

Číňané a Japonci donedávna nepoužívali mléko vůbec, Indové jen na severu země a i tam jen ve formě jogurtu a jednoduchého mozzarellovitého sýra panir. Afričanům bílý muž páchne jako romadúr. To jsem se dozvěděl už dávno od jedné Afričanky.

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!