Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Kam se v nové strategii koncernu Volkswagen posune česká Škoda?

Debata o možné změně strategie koncernu Volkswagen – větší odlišení tří značek VW, Seat a Škoda – se rozhořela poté, co odbory v Německu volaly po větším „přiškrcení“ české Škody.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

3. 11. 2017 23:45
Vsechno stoji na penezich, a ty Skoda produkuje ve velkem

Cely humbuk kolem Skodovky zni jako hloupa fraska stupidnich odboraru, kteri se nenaucili pocitat a hlavne nectou zahranicni, tedy mimonemecky tisk.

Argument cislo jedna zni - skodovka produkuje s obrovskym ziskem, ktery je kazdorocne, i pres investice do novych modelu a technologii, vetsi a vzdy je v radu desitek miliard odvaden do kasy vlastnika, tedy VW. Uz jen timhle zpusobem Skoda plati za koncernovy vyvoj.

Argument cislo dve - mzdy ceskych delniku a techniku jsou o mnoho nizsi, nez mzdy v nemeckych zavodech VW. Neni to tak davmo, co se v ceskem tisku probiraly rocni odmeny. V nemeckych zavodech skupiny VW to melo byt v prumeru 110 tisic v prepoctu na koruny, v ceskych zavodech Skody pak cinila rocni odmena prumerne 35 tisic korun.

Argument cislo tri - v dnesnim globalizovanem svete muze jakekoliv slapnuti na brzdu, nebo prehmat v modelove politice , znamenat pad do minusu. Neni potreba hledet za koncernova humna. V Seatu vyrobili par modelu v tehdy aktualnim designu ála Renault Vel S

0 0
možnosti

3. 11. 2017 23:52
Re: Vsechno stoji na penezich, a ty Skoda produkuje ve velkem

Ála Renault Vel Satis byly modely Altea a bachrate Toledo, a uz taky model Toledo z devadesatych let, ktery se zmenil z liftbacku na sedan, tyto vsechny experimenty, urcite v rezii VW, znamenaly pad do ztraty na dlouhe roky.

Takze secteno a podtrzeno - Vedeni VW ruku v ruce se stupidnimi odbory zariznou slepici, snasejici do koncernove kasy zlata vejce uz nejake to desetileti.

Kdyz se k tomu prirovna nemecka politika poslednich let, vypada to, ze Nemecko kolektivne degeneruje.

0 0
možnosti