Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Justin Trudeau jako Aladin a rasista aneb Šílenství po 18 letech

  17:44
Před 18 lety ikona světového progresivismu, kanadský premiér Justin Trudeau, na školním karnevalu vystupoval v masce Aladina, přičemž fotku nyní zveřejnil časopis Time a udělal z ní skandál.

Kanadský premiér Justin Trudeau se zúčastnil diskusního fóra NATO během summitu NATO v Bruselu. foto: Reuters

Ikona světového progresivismu, kanadský premiér Justin Trudeau, řeší sotva uvěřitelný problém. Nicméně prý to fake news není a prý je to skutečný problém, který může ovlivnit i říjnové kanadské volby... Před 18 lety Trudeau na školním karnevalu vystupoval v masce Aladina. Večírek byl na téma arabské sbírky pohádek Tisíc a jedna noc a Trudeau si obličej a ruce ztmavil make-upem a na hlavu dal turban. Karnevalovou fotku nyní otiskl časopis Time a udělal z toho skandál.

Kanadský premiér se okamžitě začal omlouvat. Uvedl, že toho hluboce lituje, že si tehdy neuvědomil, co dělá, že uznává, že to bylo rasistické, a že by si moc přál, aby to nespáchal. Omlouval se, jako by coby učitel šikanoval afrického nebo arabského studenta či podporoval Ku-klux-klan, a přitom se jen zúčastnil karnevalu v rámci školního večírku. To už není politická korektnost ani hyperkorektnost, to je čiré šílenství.

Odtrženost od reality

Šlo by to odbýt konstatováním, že progresivistická revoluce požírá své děti, ale komentáře dalších kanadských politiků ukazují, že nejde zdaleka jen o Trudeaua. Předsedkyně kanadské Strany zelených Elizabeth Mayová zmíněnou fotografii komentovala: „Jsem hluboce šokována rasismem, který fotografie vyjadřuje.“ Předseda kanadské Nové demokratické strany Jagmeet Singh uvedl: „Lidé, kteří fotografii uvidí, si vzpomenou na všechny situace, kdy si z nich někdo dělal legraci, kdy byli uráženi a kdy měli pocit méněcennosti kvůli tomu, kdo jsou.“

Šlo by to odbýt konstatováním, že progresivistická revoluce požírá své děti, ale komentáře kanadských politiků ukazují, že nejde zdaleka jen o Trudeaua. Může to ukazovat buď na jejich neskutečnou odtrženost od reality, nebo – a to mnohem spíše – na šílenou společenskou atmosféru v této zemi.

Dokonce předsedu kanadských Konzervativců Andrewa Scheera fotografie „mimořádně šokovala a zklamala“. Může to ukazovat buď na neskutečnou odtrženost kanadských politiků od reality, nebo – a to mnohem spíše – na šílenou společenskou atmosféru v této zemi. Vždyť co je na té fotce nynějšího kanadského premiéra Trudeaua rasistického? Nikdo neuvedl jediný argument, proč je rasistická, ale všichni kanadští politici jsou fotkou a jejím rasismem pohoršeni a šokováni.

Připomíná to neuvěřitelnou britskou definici nenávistného incidentu: „Nenávistný je každý incident, který policista nebo jiná určená osoba vnímá jako motivovaný nenávistí.“ Britská policie začala vyšetřovat Harryho Millera ze retweetnutí části feministické písničky, neboť se tím podle ní dopustil šíření předsudečné nenávisti.

Obrana normálního světa

Budou teď vyšetřovat v Kanadě Justina Trudeaua? Jak dlouho bude trvat, než aktivistické úderky začnou prosazovat, aby parlamenty uzákonily, že veškeré zločiny z nenávisti a rasismus jsou nepromlčitelné stejně jako třeba genocida? Pokud v Kanadě považují fotku bělocha v Aladinově masce na školním karnevalu za rasistickou, pak se tam může stát rasismem cokoliv. Dětské hry na kovboje a indiány jsou podle takového výkladu rasistické stoprocentně, stejně jako křesťanský Tříkrálový průvod, kde je jeden z nich nalíčen na černouška.

U každých voleb je třeba bránit normální svět, aby se i nám nestalo, že tenká progresivistická menšina získá tlustou politickou většinu jako v Kanadě

Většina společnosti – určitě v České republice, ale snad i v anglosaském světě – tomuto progresivistickému šílenství naštěstí nepropadla. Například v anketě na webu iDnes.cz jen procento čtenářů považovalo karnevalovou fotku kanadského prezidenta za rasistickou, 99 procent ze sedmi tisíc hlasujících ji jako rasistickou nepovažují. U každých voleb je třeba bránit normální svět, aby se i nám nestalo, že tenká progresivistická menšina získá tlustou politickou většinu jako v Kanadě.

Autor: