Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jiří Koželouh: Lidem v divočině hotely a lanovky nescházejí

Útoky zastánců rozvoje obcí a blahobytu místních lidí na národní parky ohrožují kvalitní život zdejších obyvatel i přírodu. Rozpor mezi ochranou divoké přírody a místní ekonomickou prosperitou v národních parcích je pouze mezi komerčními zájmy malé skupiny a ostatními.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ST
Geniové z Prahy

Stačí jeden pohled a vědí, co vesnice potřebuje a jak se tam má žít.

0 0
možnosti
PM

P. Maleček

2. 3. 2017 9:51
Jen další lunaparkostrašák

Jak někdo začne strašit šumavskými lunaparky, betonáři či developery, kteří prý zahubí šumavskou přírodu, je jasné že jde o lháře, kterému jde o jeho neomezenou moc nad centrální Šumavou, v které chce nerušeně experimentovat s předěláním tamních, ekověrozvěsty vědomě kůrovcem zničených hospodářských lesů, na tzv. divočinu.

Centrální Šumavavě tak hrozí, že stane krajinou balkánského typu, tedy s vyschlými skalnatými hřebeny s lesem jen v jakž takž zavodněných údolích. To proto, že z po několik století hospodářského lesa nevznikne divočina, ale opět monokulturní, stejnověký les z nepůvodního šumavského smrku, který zas bude za pár desítek let opět sežrán kůrovcem. A s ním i ostrůvky původního šumavského lesa. A tak po několika takovýchto cyklech, kdy bude mizet i voda a lesní půda vznikne ona balkánská krajina. S důsledkem ve vodním deficitu nejen oněch šumavských obcí, ale i významné části české kotliny.

Což je ten zásadní malér, do kterého šumavští ekopošuci se svou prý šumavskou divo

0 0
možnosti
VP

V48í66t 97P60á95t74e86k

1. 3. 2017 12:24
Demagogie hned od nadpisu.

Ve skutečné divočině žádní lidé nejsou - kromě pár "vyvolených". Tak si to někteří z nás (včetně autora článku) prosadili.

A naopak, tam kde na Šumavě lidé jsou, není žádná divočina.

Tím samozřejmě nechci tvrdit, že by se nenašla žádná demagogie i na "opačné straně barikády". Ale jsem si jist, že způsob komunikace, zvolený panem Koželouhem, nic neřeší, spíše naopak.

0 0
možnosti
MK

1. 3. 2017 10:50
Souhlas

nevím, jak dlouho ten Schubert žije na Šumavě, ale ty jeho argumenty jsou argumenty těch "turistů", kterým krásy přírody jsou šumafuk. Stádní turistika už tady byla za komančů a nepotřebují její návrat. Rád bych znal jméno toho "dobráka" co povolil Bakalovi tu jeho stavbu. Čím prospěla přírodě?

0 0
možnosti
ST
Re: Souhlas

Bakalovi stačilo koupit vojenský bunkr

0 0
možnosti