Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jiří Kozelka: Lepší než víra je pochybnost

Komentář kněze Tomáše Halíka v Lidových novinách Proč nejsem Charlie vyvolal řadu reakcí, jež LN postupně publikují. „Kdyby vrazi z předminulého týdne byli méně věřili a více pochybovali, možná by nebyli vraždili,“ píše Jiří Kozelka.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

23. 1. 2015 9:01
"Katolíci a židé nejsou vhodně postaveni..."

"...katolíci a židé nejsou vhodně postaveni, aby muslimy poučovali o právech žen. Pro své diskriminační tendence vůči ženám si i oni zaslouží posměchu."

Jaké diskriminační tendence máte na mysli? Kde jste k takové pitomosti přišel, pane autore?

0 0
možnosti

23. 1. 2015 13:44
Re: "Katolíci a židé nejsou vhodně postaveni..."

Jak jste přišel na tu pitomost že je to pitomost?Nemusíte jít moc daleko do minulosti abyste např.  viděl od které doby mají ženy hlasovací právo, Hmmm...............?Kresťanské státy 1900 až 1980.Izralel myslím od vzniku po 2.S.V.

0 0
možnosti

22. 1. 2015 13:28
Pochybnost a kritické myšlení byly v základech

naší civilizace. Právě proto došlo k rozvoji vědy, techniky atd. a vývoji mnoha vynálezů, které jsou používány i muslimy, kteří mají myšlení přímo zakázáno. Je zajímavé, že pokud jejich nějaký předák potřebuje operaci, ještě rád použije pařížskou nemocnici, než by se nechal pižlat těmi vrahy, co umí jen řezat hlavy. Měli bychom jim zastavit přísun těchto věcí např. mobilů, nových zbraní, internetu, rádia atd. a také samozřejmě léků a dalších věcí, které vznikly jen díky pochybnostem. V kostele nikdy žádný vynález nevznikl, ani v mešitě. Jen sekulární stát zajistil, aby náboženství bylo soukromou věcí každého občana. Islám je naopak státní ideologií, která zakazuje číst cokoliv, co není korán. Pokud zvítězí, budeme žít zase jako ve středověku.

0 0
možnosti

23. 1. 2015 9:11
Re: Pochybnost a kritické myšlení byly v základech

"V kostele nikdy žádný vynález nevznikl, ani v mešitě" Jé vy kecáte pane Chaloupko. A hloupě! Jenom bych si dovolil vám připomenout, že základy geometrie a trigonometrie položili muslimové při stavbě mešit, podobně i základy algebry a aritmetiky, i ny dodnes používáme arabské číslovky. Heliocentrismus objevil, propočítal a ověřil katolický kněz a biskup Koperník, hromosvod katolický kněz Prokop Diviš, genetiku představený augustiniánského kláštera Řehoř Mendl, zakladatelkou fenomenologie byla karmelitánská řeholnice, konvertovaná židovka Edita Steinová - svatá Terezie od Kříže, která byla zavražděna v Osvětimi... Než začnete někde tvrdit nesmysly, seznamte se s fakty!

0 0
možnosti

22. 1. 2015 10:11
"Charlie odmítá brát náboženské kulty vážně..."

Vážně? i ten bolševický, nebo anarcholiberální kult? Jinak, ZATÍM, ŽÁDNÝ STŘET CIVILIZACÍ NENÍ, BYŤ K NĚMU ZŘEJMĚ NENÍ DALEKO. ALE JSOU TU I TAM POŠUCI, KTEŘÍ SE NEMOHOU DOČKAT AŽ BUDE A DĚLAJÍ VŠECHNO PRO TO, ABY BYL! V redakci časopisu Ch.H. se při té střílečce sešly z možných dvě sorty. Islamističtí šílenci a anarcholiberální provokatéři s bolševickými sklony....

0 0
možnosti
Psaní o psaní

Kde by asi lidstvo bylo, kdyby nikdo nikomu nevěřil a všem pochyboval?

0 0
možnosti

M. Veselý 287

21. 1. 2015 14:03
Re: Psaní o psaní

Zřejmě asi dál než v současnosti.

0 0
možnosti