Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Je Jiří Drahoš opravdu tak slušný, jak se snaží předvádět?

Jiří Drahoš nemá smysl pro humor, nepočítáme-li polohumorné bonmoty, kterými se snaží vyrovnat svému prezidentskému rivalovi Miloši Zemanovi. Někteří vědci by rádi lidi představili jako racionální bytosti, které postrádají emoční zápal. Jsou však kotlíky emocí, což pan profesor dokazuje sám na sobě.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

18. 1. 2018 11:52
tou americkou moderatorkou jste me zaujal

pusobi jako kazatelka a ma obrovske charisma.. dokaze lidi strhnout.. u drahose sice nemame strach ze nedokonci vetu jako schwarzenberg ale o nejakem recnickem umu nebo charismatu nemůže byt rec.. zeman je lidsky a dokaze rict nepopularni věci jako napr ty ministry v roce 48 dokaze rict i sproste slovo.. ale to proto aby vyvazoval tu koreknost třeba zrovna takového sterilniho drahose.. problem je v tom ze se strhla jakasi antizemanovska kampan .. zda se ze mame mnoho myslivcu.. ale zeman není zajic.. nehrozi mu smrt.. prosim každého kdo je na pochybách aby dukladne sledoval debaty.. verte jen tomu co uslyšíte primo od kandidata..

0 0
možnosti

Lsd

17. 1. 2018 19:10
Experti

Biologickou argumentací roubovanou na společenská témata před pár lety v blozích a veřejných vystoupeních perlil jiný expert. Nějaký Konvička. Taky se časem tak nějak ukázalo, že neměl pravdu.

0 0
možnosti

J. Hanzlík

17. 1. 2018 13:31
Zklamání není důvodem k podceňování

Článek si sice bere „na pomoc“ biologii, ale autorův odhad je dost přesvědčivý. Sledoval jsem poctivě všechny dosažitelné diskuse a mám týž dojem. Že není pan Drahoš žádným obratným diskutérem, vyplývá z jeho naturelu a také z dosavadní kariéry. Úzká specializace a pozdější jmenování do ředitelské funkce AV nejsou praktickou průpravou pro běžný život „nestátní“ sféry a už vůbec ne doškolením v humanitních oborech. Ale zkušenost z politiky ve styku se státní sférou (financování atp.) tam samozřejmě byla.

Ale nepleťme se! Určitá společenská topornost může sloužit k vybudování jisté autority a být výhodou v současném politickém prostředí. Bude záležet na poradcích, ale zdaleka nejen na těch, které zatím jmenoval. Rozhodně žádné excesy, jaké jsme dosavad museli strpět, tam nebudou. Je třeba vyvětrat a vrátit prázdné láhve, jak trefně komentoval kandidát Topolánek.

0 0
možnosti
Zoufalý článek

Není co dodat..

0 0
možnosti

17. 1. 2018 10:19
Re: Zoufalý článek

V čem ? Pak je lepší nečíst.... Nebo to hodit za hlavu.

0 0
možnosti