Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jan Schneider: Ústav paměti národa hraje svinskou hru

Slovenský nejvyšší soud zamítl dovolání Ústavu paměti národa (ÚPN) proti rozhodnutí nižších soudů, dle nichž je Andrej Babiš evidován jako agent Státní bezpečnosti, jako neoprávněně. Komentátor Jan Schneider si všímá rozporuplné argumentace ÚPN.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

30. 3. 2017 23:52
Od té doby co byli jako udavači odhaleni

Zdena Salivarovà,Milan Kundera a Jarek Nohavica musím s panem Schnaiderem souhlasit a to tak že velmi.

0 0
možnosti

9. 2. 2017 19:59
tak si říkám...

Četl pan Schneider v pravidlech, že v diskusi jsou nepřijatelné urážky? Lze si toto opomenutí vysvětlit tím, že když se žid nepovede, bývá to tragédie?

0 0
možnosti

J. Schneider

11. 2. 2017 1:29
Re: tak si říkám...

Ach vy, jemnocitný krasoduchu, apoštole politické korektnosti! V vrozené lidumilnosti vám trochu rozšířím obzory citátem z příkladného demokrata, jednoho z pilířů britské demokratické tradice: "Není na příklad nic zvláště nedemokratického shodit svého spolustolovníka se schodů. Může to být nespravedlivé, ale není to nebratrské. Úder nebo kopnutí může být v jistém smyslu pokládáno za přiznání rovnosti: jednáte se svým spolustolovníkem tělo proti tělu, činíte ho téměř účastným výsady souboje." (G.K.Chesterton)

0 0
možnosti

Tatana

9. 2. 2017 10:51
ˇUstav paměti národa je zbytečná instituce.

Jedná se o zcela normální archiv a žádné zvláštní zákonodárství nepotřebuje, k badatelským nebo soudním účelům by měl být přístupný pro všechny, stejně jako ostatní archívy.

Český stát existuje , jako každý jiný, od cca 10. st. a vyvíjí se dodnes. Každý stát, včetně toho našeho, má dobrá a špatná období. Nemůžeme jedno období vytrhávat a používat materiály jak se komu s přístupem do "zvláštního" archivu líbí, aniž by někdo jiný měl přístup k totožným materiálům za účelem jiného výkladu.

Ať se to badatelům líbí, nebo ne, Husák vyřešil to, co dnešní papaláši neumí - lidé pracovali, bydleli a množili se.

Dokonce dokázal dát vzdělání i těm, kdo se "kádrovákům" nelíbil zavedením učebních oborů s maturtou a možností po jeho absolvování nastoupení na VŠ buď k dennímu, nebo dálkovému , studiu.

K tomu všemu ještě splatil obrovské Benešovy dluhy, aby vykoupil Československé zlato, protiprávně zadržované ve VB a Angličany zpronevěřené do USA. Bez rozvědky a kontrarozvědky se od starověku žádný s

0 0
možnosti

Tatana

9. 2. 2017 10:55
Re: ˇUstav paměti národa je zbytečná instituce.

Dokončení

Bez rozvědky a kontrarozvědky se od starověku žádný stát neobešel a nikdy neobejde.

Jen blb zničí vlastní síť informátorů jak doma, tak v zahraničí.

0 0
možnosti
pane Hrubý,

jste si jist, že rozumíte významu slova "anonym", že jím označujete pana Schneidera? Pravděpodobně jste měl rýmičku, když to paní učitelka někde v páté třídě vysvětlovala.

(Abych předešel dalším trapným poznámkám, tak jse si samozřejmě vědom toho, že tuto repliku píši pod anonymizujícím nickem. Vím proč - s "demokraty" vašeho typu mám dost zkušeností.)

0 0
možnosti
Re: pane Hrubý,

Slovo anonym používám v tom významu, v kterém ho používá Jan Schneider. On označuje člověka, který se podepíše Petr Zdenek za anonym. Proč bych tedy já nemohl napsat o něm totéž? Skutečně to je ten samý člověk, co napsal článek? A jsem já ten samý Michal Hrubý, který psal předcházející příspěvky?

A jináč jsem rád, že mě tak dobře znáte, hned jsme si tak nějak bližší, že.

0 0
možnosti
A jakou hru?

A jakou hru hraje Česká pozice, když nikde nezmíní, žře článek je o jejím majiteli?

0 0
možnosti

J. Schneider

9. 2. 2017 15:01
Re: A jakou hru?

Článek není o majiteli České pozice, ale o bývalém majiteli vydavatele mj. České pozice, což bylo všeobecně známo natolik, žes to vědět i ty, ignoranta. Ignorante z toho důvodu, že ignoruješ vlastnické vztahy u jiných, vadí ti pouze u Babiše. Proč nežádáš, aby ostatní média u každého článku deklarovala, dotýká-li se zájmů vlastníka? Zájmů třeba důmyslně zakrytých, což by bylo tím zajímavější? Ne, prosťáčci útočí na Babiše, protože kazí hru: měl tu drzost dát karty na stůl, nechová se jako ti ostatní zbabělí, kteří ovládají různá média skrytě (a za cizí peníze).

0 0
možnosti

Alex77

8. 2. 2017 16:25
Ústav paměti národa? ZAPOMEŇTE

Plně s Vámi souhlasím pane Schneidere. Je zřejmé, že údaje ÚSTR a ÚPN nejsou a z procesního hlediska ani nemohou být relevantními podklady pro šetření soudů. A nejen proto, že byly účelově "vyčistěny" na samém počátku (tuším za Sachra či Rumla). především, pro to, že se obě instituce a zbytky uložených archiválií již v devadesátých letech stávaly často prostředkem účelového zneužívání archivů klientelistickými korporacemi či jednotlivci tehdejšího politického establishmentu. Stávalo se tak často v účinné spolupráci s vedením ústavů, (napadá mě třeba Žáček a jeho souručenci) při vytváření politického "kompro" k dehonestaci a často odstranění politických, případně ekonomických konkurentů. Že residua těchto praktik zůstávají v paměti různých Kalousků a Štětinů stále živá. tomu se ani nedivím.

0 0
možnosti
Re: Ústav paměti národa? ZAPOMEŇTE

Víte, kdy ÚSTR vznikl?

0 0
možnosti

P. Maleček

8. 2. 2017 13:32
Sám Babiš svým chováním své STBáctví potvrzuje.

Ať si soudy říkají co chtějí, sám Babiš svým chováním své STBáctví potvrzuje. A to nejen svými svazky, které vede na všechny, kteří by ho mohli i by ́t jen potencionálně ohrozit.

0 0
možnosti

8. 2. 2017 8:20
Bylo to k něčemu dobré.

Postup ÚPN byl přece jen k něčemu dobrý. Pokud očištění pana Babiše posvětil slovenský nejvyšší soud, má to větší váhu, než kdyžjej očistil soud nižšího stupně. Zajímalo by mne ovšem, jak budou potrestáni čeští novináři, kteří před časem psali o Andreji Babišovi jako o spolupracovníkovi Stb a tím vyvolali mezi našimi ovčany závistivou hysterii. A jak budou potrestáni politici, kteří tvrdili totéž.

0 0
možnosti

8. 2. 2017 9:26
Re: Bylo to k něčemu dobré.

Kalousek má poslaneckou imunitu. Zatím.

0 0
možnosti

7. 2. 2017 17:44
Ach

ten čas, jak to zanáší do nicoty ! Rath nebo Bureš, všechno jedna rodina !

0 0
možnosti

7. 2. 2017 16:35
:)

Když proces vyhraje :D Takový vtípek, nepamatuji si, že by kdy ÚPN vyhrál nějaký proces. Spíš to vypadá, že všichni spolupracovníci tam byli vedeni neoprávněně bez svého vědomí a za pár let se dozvíme, že vlastně žádní komouši nebyli :D

0 0
možnosti

7. 2. 2017 17:10
Re: :)

Je to tak. Vždyť u nás i ten MUDr. Rath bude osvobozen z obvinění. Také s ním je to mezi našimi právníky svinská hra.

0 0
možnosti