Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak zachránit Evropskou unii

Pokud by se EU rozpadla na státy, jejich samostatná existence by trvala jen krátkou dobu, než by je pohltil jiný mocenský blok. A rozhodně by nešlo o přátelské převzetí. Řešení je nasnadě – povolat osobnosti schopné vyřešit problémy, jako je migrační krize.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

21. 5. 2016 20:39
naopak

Evropa bude brzy definitivně pohlcena islámem právě vinou nefunkčního centralistického Eurounijního vládnutí.

Národní státy by většinou byly schopny vzdorovat. Vzhledem k zaostalosti islámských zemí by to nebyl problém.

V národních státech jsou občané schopni vládu donutit k akci.

0 0
možnosti

I. Patta 677

15. 5. 2016 9:55
Autor má snahu přinést řešení

a proto volá, cituji: "Je nutné, aby řízení EU převzali kompetentní lidé s dostatečnou kvalifikací a integritou". Ten požadavek vypadá velmi dobře, má však jednu slabinu. Takoví lidé nejsou! Jsou lidé s integritou. Ti jsou neoliberály, tj. lidmi národnostně i rodově zcela vykořeněnými, nazýváni xenofobové. Dostatečnou kvalifikaci pro řešení migrační krize může mít jen člověk, který přeruší hašení hořícího domu benzínem! Benzínem v podobě nízké až extrémně nízké plodnosti (pod 1,3 dítěte na jednu ženu). Proč řešit porodnost národů Evropy? Protože migrační krize je primárně vyvolána akutním nedostatkem dětí! Německo v roce 1957 novým důchodovým zákonem hodilo bezdětné důchodce na krk úplně cizím dětem. Tím zajistilo v PRŮBĚŽNĚ financovaném důchodovém systému komfortní dožití bezdětných na cizí účet. Od r. 1957 proto výchova dětí nemá po ekonomické stránce žádný smysl. Teď se ve čtenáři příspěvku rozezvučí morální nota a tvrdě má slova odsoudí. Předčasně. Lze bez problémů, tj. na základě účetních

0 0
možnosti

I. Patta 677

15. 5. 2016 9:58
Re: Autor má snahu přinést řešení II

Lze bez problémů, tj. na základě účetních úkonů dokázat, že bezdětný vložil na svůj důchod pouhou pětinu částky (v podobě daní částečně přerozdělených na výchovu dětí těch druhých), tj. zbývající 4/5 čerpání důchodu je de facto NEOPRÁVNĚNÉ. PRÁVĚ Z TOHOTO DŮVODU SE PROPADÁ PORODNOST V TZV. SOCIÁLNĚ VYSPĚLÝCH ZEMÍCH (SIC!), a současně roste skrytý deficit v průběžně financovaných důchodových systémech. Německo na to doplatilo ztrátou 17 milionů novorozenců v letech 1957 až 2014. Česko ztratilo od převzetí toxických zákonů z EU (zákony č. 586/1992 Sb., 589/1992 Sb., 155/1995 Sb., 48/1997 Sb.), "jen" jeden milion nenarozených do vyrovnané populační bilance. Resumé: nápravu musí začít lidé, kteří na rozdíl od ekonomů vědí jak jsou financovány důchodové systémy a co z toho plyne pro nápravu sociálních systémů. Nápravu ve smyslu zajištění porodnosti TRVALE nad vyrovnanou populační bilanci.

0 0
možnosti

11. 5. 2016 17:07
Nestalo by se nic, kromě návratu do před-EU doby.

Což by jistě nebylo dvakrát příjemné, na volné hranice jsme si pěkně zvykli - pozoroval jsem sám na sobě, že dvojí konrola na česko-německých hranicích mi docela vadila (a to bylo nic proti předkládání celního prohlášení atd atd atd) - aly zvykli bychom si.

Otázka je, jak dlouho by trvalo, než by se zase vynořily problémy jako před oběma světovými válkami. a jak dlouho by trvalo, než by vyrostl kanónenfutr - protože současné generace moc použitelné nejsou.

0 0
možnosti

M. Kyncl

11. 5. 2016 11:32
Být či nebýt?

Myšlenka evropské integrace je sama o sobě skvělá, stejně jako Shenghen. Nicméně se jedná o integraci s Evropou a nikoliv Afganistanem, Nigerií nebo Afrikou. Evropa pro nás znamenala vysoký stupeň kultury, humanismu, životní úrovně a nikoliv ideály levné pracovní síly, nepořádku, omezování svobod vlastních občanů, abychom mohli přijmout více levné pracovní síly z Afriky. Bude-li otázka položena tak, jestli je lepší zachovat Čechy jaké jsou mimo Evropskou unii nebo dál pokračovat po této cestě s Evropskou unií, vyberu si Čechy. Učiním tak proto, že tento projekt evropské integrace není první ani poslední. Ale naše země je jediná, kterou máme a jinou nám nikdo nedá. V naší zemi by měli žít Češi a ti, kteří k nám přijdou proto, že se s Čechem založili rodinu nebo sem přišli z jiného důvodu, než jako levná pracovní síla a element chaosu. TGM si rovněž nepřál rozpad Rakouska-Uherska, nicméně jej přijal v okamžiku, kdy si uvědomil, že jiná cesta neexistuje. Mám pocit, že i my budeme zanedlou

0 0
možnosti

11. 5. 2016 11:07
Článek je plný protikladů

Z textu vyplývá, že autor si přeje zachování EU, ale argumentačně podporuje názory o její nefunkčnosti a neschopnosti konstruktivní společné politiky. Dál si plete EU s NATO. EU nikdy neměla a ani nemá společnou obrannou politiku, tu má v kompetenci NATO. Takže dokud existuje NATO, nehrozí střední a západní Evropě reálné vojenské nebezpečí od žádného jiného bloku.

A domnívám se, že kdyby země Evropy nemusely vynakládat tolik peněz na pochybné dotace nesmyslů, nemusely finančně zachraňovat bankrotujicí země, nemusely platit šílené náklady na činnost Evropské komise, Evropského parlamentu, hejna různých poradců a desetitisícihlavého stáda obslužného personálu, o tyto částky se navýšily výdaje na obranu a ostrahu hranic, mohla by EU fungovat jako spolek suverénních států asociovaných v Evropském hospodářském společenství. A nemusely by se evropské státy plazit před Tureckem a nebyly by pod tlakem muslimských kolonistů. Možná by i v jednotlivých státech zvítězil rozum a občané by si zvo

0 0
možnosti

11. 5. 2016 11:12
Re: Článek je plný protikladů

Pokračování:

a občané by si zvolili realistické vlády, které by pseudohumanismus, lidskoprávní fundamentalismus a levicový liberalismus odložily na smetiště dějin. Pak by Evropoa mohla opět převzít úlohu globálního lídra po USA.

0 0
možnosti

10. 5. 2016 20:50

Zname-li nasledky (spatne institucionalni usporadani, neschopne politiky a uredniky), je potreba nalezt priciny a ty vyresit prednostne. Coz je v soucasne EU neresitelna kvadratura kruhu. A proto to spatne dopadne a cim pozdeji to praskne, tim horsi budou nasledky. Bohuzel.

0 0
možnosti

J21i32ř15í 75K89o38p78i18s

11. 5. 2016 14:25
Re: Vidím to stejně

řešení autorem nastíněného problému se již dostalo za horizont událostí, zpoza kterého, již není cesty zpět. Problém č. 1 je zbavit politického vlivu ty, kteří za vzniklý problém jednoznačně mohou a podporují asociální inženýring tzn. všechny vrcholné politiky a neziskovky, které jsou jejich nástrojem. Problém č. 2 najít osobnosti schopné a ochotné, provést nepopulární kroky k nastolení zebezpečení Schengenu zevnitř i zvenčí. Bohužel pro občany EU, to vše musí v dané situaci proběhnout demokraticky, což znamená velkou časovou prodlevu a čas je v tomto směru komodita, které se občanům EU zoufale nedostává. Mezitím totiž politici již pochopili, že jim teče do bot a budou proti svým odpůrcům, předchozím voličům, postupovat všemi dostupnými prostředky, přes příjmání odzbrojujících a svobodu omezujících zákonů, pod rouškou boje proti terorismu, přes využívání neziskovek k ostrakizaci svých, již nevoličů.

0 0
možnosti