Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak zabránit erozi pravdy

Eroze pravdy je syndromem moderní doby v USA i v Česku a v obou případech vede k poklesu důvěry v politickou reprezentaci a rezignaci části populace na veřejné dění. To ohrožuje nejen společenskou debatu, ale také národní zájmy naší země. Návrat k normálu je velmi obtížný a měl by začít sebereflexí každého z nás.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I. Patta 677

18. 3. 2018 11:05
Výborný rozbor současné situace.

Rozbor, který má v poslední větě pod článkem větu (článek vyjadřuje osobní postoj autora), která je sama o sobě erozí pravdy v článku obsažené. Uvedu příklad. Před týdnem jsem dostal dopis podepsaný ředitelem odboru MPSV ČR T. Machancem, ve kterém v zastoupení ministryně práce prohlašuje čtyřicetistránkový audit státního důchodového systému (slideplayer.cz/slide/13563954/), za "názor". Je to oficiální popření objektivních faktů, přestože existuje přímo v předloženém materiálu dostatek dat o jejich pravdivosti. Následně pan náměstek sděluje, že bude ustavena již čtvrtá (!) komise pro důchodovou reformu (předcházející komise byly Bezděkova komise, Poradní expertní sbor, Potůčkova komise). Tím ministerstvo práce jen říká, že ignoruje pravdu o státním důchodovém systému a místo rychlého a sofistikovaného řešení situace bude dále hledat řešení předem odsouzená k nezdaru. To všechno jen z toho důvodu, že bankovní lobby s penzijními fondy se nevzdává snahy o tunelování státního důchodového sy

0 0
možnosti

I. Patta 677

18. 3. 2018 11:08
Re: Výborný rozbor současné situace II.

To všechno jen z toho důvodu, že bankovní lobby s penzijními fondy se nevzdává snahy o tunelování státního důchodového systému. V již zrušené variantě šlo o tunelování 10,7 % (3 % z 28 %), z odvodu sociálního pojištění každého klienta penzijních fondů.

0 0
možnosti

Jik

14. 3. 2018 22:01
Eroze pravdy v podání 'našich' novinářů

No, to je těžké, když ta naše žumpa, pardón, Mainstrým, žvaní o pitostech a podstatné informace chybí, v krajním případě jsou pokroucené a vůbec neodpovídají logice. Ostatně hned zítra uvidíme, jak na tom ti braši z mokré čtvrti jsou, bude 15.3. a výročí ... čeho asi? Zatím ticho po pěšině. Zatím jediný článek o německé okupaci jako následku britské manipulace jsem našel na politikus.ru. Tak jsem zvědav.

0 0
možnosti

J. Nový

14. 3. 2018 12:00
Nikdy

Nikdy nemůže vzejít nic dobrého z toho, když začnete rozdělovat PRAVDU na "politicky korektní" a "politicky nekorektní".

Nebo DISKRIMINACI na "pozitivní" a "negativní".

Dovede si někdo podobné varianty představit třeba u znásilnění, krádeže nebo vraždy?

I když u toho posledního, jak jsem si vzápětí uvědomil, že je rozdíl, kdo byl zavražděn. Jak nám potvrzuje dění od našich slovenských bratrů.

0 0
možnosti

13. 3. 2018 20:55
pravda

RAND Corporation ma pravdu pravdouci. Ale vtzahuji se jejich uzavery hlavne na ty staty kdy se umlcuje pravda - a to jsou zejmena Skandinavie a Nemecko. Cesi jsou na tom zatim lepe se svobodou slova a uctou k pravde. I kdyz panuje urcity bordel. Fandit Cechum je dulezite.

0 0
možnosti
Foto

Panbuch

13. 3. 2018 18:53
Vesmír (Universe, Kosmos......)

nemůže akceptovat pravdy druhu Homo Sapiens, žijícího na malé modré planetě kdesi na okraji Mléčné dráhy, zná a funguje podle zákonů matematiky, fyziky, chemie - fakta a axiomy, možná jsme Češi, možná Evropani, možná Lidé ale především jsme součástí vesmíru https://cs.wikipedia.org/wiki/Pravda

0 0
možnosti