Úterý 16. dubna 2024, svátek má Irena
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak mluvit s BIS

V sobotu vydaly LN zprávu, že se bývalá první náměstkyně Hana Marvanová sešla se šéfem civilní rozvědky ohledně vlivu podsvětí na justici. V neděli ministryně Helena Válková uvedla, že jí k tomu žádné pověření nedala. Náměstek Jan Štern poté pro LN potvrdil, že „z úst paní ministryně zaznělo, aby v té věci náměstkyně s BIS jednala“.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Zeman 421

10. 6. 2014 22:15
Autor si asi plete rozvědku s kontrazozvědkou,

tedy BIS. :))

0 0
možnosti

J31i11b 50J10i95b

10. 6. 2014 19:51
Dáma s nadhledem & pomstychtivá hysterka

Také jsem měl tu čest shlédnout v článku uvedené otázky VM a jen s úžasem jsem hleděl na paní Válkovou, která v nich když mluvila o Haně Marvanové, působila dojmem pomstychtivé hysterky…

Přitom do té doby jsem paní Válkovou vnímal jako zralou dámu s nadhledem… ta jako by se někam vytratila.

K článku samotnému není co dodat.

0 0
možnosti

10. 6. 2014 16:14
Osobnost a činy paní Válkové mi připomínají

p. Špidlu Vysoce vzdělaný optimista, který není schopen vidět realitu vystouplé kostky v chodníku a tak si na ní při elegantní chůzi rozbije nos. Jsem zvědav jak se o ni Babiš postará? Když jsem slyšel v neděli Prachaře tak jsem si vzpomněl na Interview s Randákem, kde Randák předpovídal, že Babiš brzo zvolní a pak se uvidí. Skoro se mi zdá, že měl Randák dobré informace. Samozřejmě válka se nedá vyhrát jednou bitvou a ve válce se musí i ustupovat.

0 0
možnosti

V.Hricák

10. 6. 2014 5:53
Jestli chce ministrině Válková znát nějaká jména

ať se podívá,kdo je podepsaný pod rozhodnutím NS v případu rozhodnutí o nedotknutelnosti svaté trojice z ODS.Například.Na to si opravdu nemusím dlouhými penězi platit BIS.Inu jak se říká,kdo nechce vidět nevidí,kdo nechce slyšet neslyší.Osobně jsem ANO nevolil a pokud Válková a spol. nezmění přístup, měli by tak učinit i ti, co je volili.Můžou částečně napravit ekonomiku, můžou přidat na důchodech, ale pokud nebude napravena justice,nikdy tady nebude pořádek.Tu,po trpkých a v několika případech i osobních zkušenostech, považuji za nejdůležitější, a bohužel nejslabší článek české společnosti.

0 0
možnosti

10. 6. 2014 7:17
Re: Jestli chce ministrině Válková znát nějaká jména

NS pouze vrátil řízení do rámce právního státu. Policie a soudce v této kauze hrubě porušili zákony a vy tomu tleskáte? Vy byste jistě podepsal žádost o trest smrti pro Horákovou?

0 0
možnosti
BIS a korupční justice II

Když se soudíte, vše posvětí Nejvyšší soud, kde konkurzní věci má na starosti pan Krčmář (hádejte, čí je to manžel) - spoluautor insolvenčního zákona, ve kterém jsou ustanovení jinde v Evropě nemyslitelná (např. že insolvenční soudce nemá žádnou odpovědnost atd.). V Brně je ještě místopředseda soudu, pan Kozák, ten se hlásil na flek po Pořízkovi, což vyvolalo zděšení. Pan Kozák je stejná legenda jako Krčmářová (poznala to i např. Česká spořitelna), ministr Pospíšil se jej snažil sundat z taláru, ale nakonec sundali jeho (nástupce ministr Blažek, kamarád Kozáka, všechny žaloby na Kozáka stopnul).

BIS tohle všechno ví, komu to má referovat, když ti lidi na ministerstvu jsou svázáni s touhle skupinou. Vemte si jen odbor dohledu nebo odbor stížností - pánové Bednařík a Vodrážka - ti vše bezpečně stopnou. Chápu Marvanovou, že to bylo neřešitelné bez radikálního otřesu. Paní Válková je buď součástí systému (pak ji BIS nemůže informovat) nebo je jen ješitná a blbá k tomu.

0 0
možnosti

9. 6. 2014 19:15
Vámi popisované procesy pane Mrazený,

přesně odpovídají teorii teorii katabolického kolapsu definovaného. Josephem Tainterem a Johnem Greerem . Stručně řečeno, katabolický kolaps je proces, v jehož průběhu společnosti ve stadiu úpadku kanibalizují svou infrastrukturu, aby naplnily své bezprostřední potřeby, a tím urychlují svůj vlastní zánik. Vztahy mezi zdroji, kapitálem, odpady a výrobou vytvářejí základ pro model kolapsu, v němž výroba nedokáže naplnit požadavky na obnovu existujícího kapitálu. Společnosti čelící takovým krizím po vyčerpání základních zdrojů riskují katabolický kolaps, cyklus pozitivní zpětné vazby, při němž se snižuje celkové množství kapitálu, který se postupně mění v odpad. Tento model bere v úvahu hlavní rysy historických příkladů rozkladu civilizací a nabízí paralely mezi procesy sukcese v mimolidských systémech a rozkladu lidských společností.

0 0
možnosti
BIS a korupční justice

V textu pan Schneider píše, že konkrétní jména soudců BIS nezveřejnila. Není nutno, ta jména jsou všeobecně známé, největší kauzy dělá Krajský soud v Brně. Soudkyně Krčmářová (můžete si počíst i zde: http://brnensky.denik.cz/zlociny-a-soudy/senator-soudkyne-kradla-i-v-brne20080730.html ) celou dekádu řídí "úspěšné" konkurzy. Jen v Brně je možné, aby insolvenční správce byl opakovaně jmenován předsedou soudu (pan Pořízek) ke stále stejnému insolvenčnímu soudci (byť zákon vyžaduje nahodilost při jmenování). Jen v Brně je možné, aby správce prodával majetek za půl procenta tržní ceny a kupcem byl kamarád správce. To všechno lze, protože to má punc zákonnosti, ty konkurzní majetky se prodávají v dražební kanceláři, kterou ovládá paní Koutná (manželka policejního prezidenta Zlínského kraje). Když se někdo ozve, začne ho stíhat státní zástupce napojený na uvedené lidi (příbuzensky či majetkově). Když se soudíte, vše posvětí Nejvyšší soud, kde konkurzní věci má na starosti pan Krčmář (hádejte,

0 0
možnosti

9. 6. 2014 12:21
uz i schneider pochopil

kam patri soudružka valkova .. bravo

0 0
možnosti

J. Václav

9. 6. 2014 12:04
Zakopaný pes je venku

to je jisté a zapáchat bude hodně dlouho paní ministryni Válkové hned pod stolem. Myslím, že právě nyní by se měli angažovat ti žvanící poslanci, kteří se chytají kdejaké pitomosti, aby se prezentovali. Je jedno, zda tomu rozumí, či ne, hlavní bude, že pes bude stále smrdět. Moc bych si přál, aby z toho zamrzl úsměv hlavně stále se přiblble smějícímu premierovi Sobotkovi, protože myslím, že on bude právě tím antouškem, který se pokusí psa opět pohřbít. Hanu Marvanovou mám léta rád a tentokrát u mně klesla, od takových problémů se neutíká.

0 0
možnosti

V.Hricák

11. 6. 2014 6:42
Re: Zakopaný pes je venku

Třeba neutekla.Třeba jí někdo upozornil,že má zatím živé a zdravé děti,nebo vnoučata.Každý člověk má slabé místo a tahle sorta lidí se hned tak něčeho nelekne.Mnohdy může dělit lidský život  od smrti pouze mlčení.

0 0
možnosti
Očista výkonu práva je nejdůležitější ze všech kroků

Tři poznámky, které vyústí v to, proč je očista justice a emancipace odvážných, morálně čistých a nezkorumpovatelných státních zástupců a policistů klíčová pro reformu státní správy a mnohem důležitější než Zákon o státní službě, jakkoliv nesnižuji jeho význam. Zákon bez očisty systému výkonu práva je k ničemu, bezzubý. Očista výkonu práva ruku v ruce se zákonem, který by chránil státní správu před masovou výměnou pracovníků s každou výměnou na špici úřadu by byl největší impulz, který české ekonomice ze strany politiků lze dát. O ostatních dopadech pro českou společnost ani nemluvím.

1. Exekutivní nezkušenost je problém vždy, když na vysoké místo ve státní správě přichází někdo zvenku,  z prostoru mimo existující vazby, s výjimkou těch, kteří ve státní správě dříve působili a se ctí odešli. Potřebnou zkušenost nelze nabýt  spoluprací se státní správou z jakékoliv úrovně: ani z akademické oblasti, ani z poradenství pro vládu, sokonce ani ze Senátu a PSP. I H. Marvanová se na překvapení

0 0
možnosti
Pokračování 1

na překvapení,

která ji v exekutivě čekala - překvapení, vyplývající z podstaty a

charakteru fungování, nikoliv z morálních aj. rysů konkrétních úředníků -

stěžovala. Korupční síť v pozadí  této nezkušenosti dokonale využívá, protože ona má fungování státní služby v malíčku! Konflikt mezi dostatkem zkušenosti s chodem státní správy a nepropojeností s korupční sítí tu existuje a existovat bude. Zákon o státní službě ho má omezit ztížením výměn úředníků . Pokud tomu ovšem nebude předcházet podstatné odstřížení vlivu zákulisní mocenské sítě

na státní službu a skutečným potrestáním všech porušení zákona, bude

zákulisní síť reformě státní správy radostně tleskat:  její tykadla na úřadech se stanou  skoro nevyhoditelnými! 2. V rámci ústřední státní správy je proto, ač si můžeme myslet, co chceme, ministerstvo spravedlnosti v současnosti naprosto klíčové! Samozřejmě, ministerstvo financí je ještě důlěžitější, protože vždy může utnout peníze na jakoukoliv smysluplnou činnost, a tím ji zastav

0 0
možnosti