Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Jak chceme vyvážet svobodu?

V neděli odvysílala soukromá televize Nova další díl seriálu „Kriminálka Anděl“, který není dokumentárním dílem, ale patří do ranku hrané tvorby. Toto je důležité předeslat, protože vzbudil odezvy ze strany politiků, duchem zarostlých v dobách, které sami uzákonili jako doby nesvobodné.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J. Václav 261

22. 10. 2014 11:16
Podívejme se na to z druhé strany.

Měli bychom vědět, jak jsou účastníci misí vystaveni tlaku obchodníků z drogami a možností je distribuoval prostřednictvím dobře ochráněných cest, bez celníků a bez prohlídek. Scenář popisuje jen možnost, jak by se mohli vojáci zachovat, kdyby jejich morální vlastnosti nebyly na patřičné úrovni. Vzpomeňme na válku v Afganistánu rozpoutanou Sovětským svazem, kdy bylo veřejným tajemstvím, že kovové rakve padlých Rusů jsou vycpány morfiem a hašišem, a z Ruska pak drogy putují v kamionech do Evropy a dál. Americký filmový průmysl už dávno takováto témata používá a nikoho to neuráží, i když v tom je mnohokrát zapletena i CIA. Zřejmě se v poslancích probudili staré totalitní návyky, prověřovat scenář i pohádky O perníkové chaloupce, zda perníček nebyl vyrobem třeba s přísadou marihuany.  Dokud se starých totalitní návyků nezbavíme, můžeme vyvážet tak leda sex, tak už jsme se ovobodili dokonale.

0 0
možnosti
JP

J. Poděbradský

22. 10. 2014 11:32
Re: Podívejme se na to z druhé strany.

P.S. opravte si chybičku!§ Válku v Afghanistánu nerozpoutal CCCP, ale CIA.

0 0
možnosti
JJ

Jiri Janecek

22. 10. 2014 10:16
No, proste se ukazalo...

... ze pani nabijecka policejniho ex-prezidenta je bl*a k*ava... (podle JSch tedy uz byvala...)

Pockat, asi mam flashback... To uz jsem nekde rikal... Aha, pod clankem pana Schneidera o neudeleni cestneho obcanstvi Frantisku Krieglovi... Prece jen jsou na svete nejake trvale hodnoty.

Novinkou je Hamacek...

0 0
možnosti
V

V.Hricák

22. 10. 2014 9:48
O poslední větě vašeho článku,

pane Schneidere,přemýšlím už dost dlouho.Čtvrt století předvádíme světu,jak nefunkční může být demokracie v českém pojetí.Přesto jí učíme a násilím vnucujeme do všech možných koutů světa.Osobně zastávám názor,že skutečná demokracie končí u obcí s několika málo sty obyvatel.Tam se lidi navzájem ještě znají a mohou si vytvořit alespoň jakous,takous představu o kandidátech vstupujících do politiky.Všude nad rámec těchto obcí se už musíme spoléhat jen na práci novinářů.A ti,čest vyjímkám,jsou v Čechách děvky prodejné.

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

22. 10. 2014 12:40
Co je malé, je pěkné,

se říkává - a já s Vámi souhlasím, že co je malé, funguje. Možná bych tu velikost obcí trochu zvýšil, u bývalých okresů by to ještě šlo, snad i u krajů by se dalo mluvit o dostupnosti informací o jednotlivých kandidátech.

Mimochodem, leckdo se třeba bude pýřit, ale i komunismus v malém funguje: kibbucy! Není to ale podle jedné šablony, je to flexibilní, ale základní myšlenka zůstává - a existují stále, a dokonce odmítají další lidi, protože vědí to, co jste napsal - tam to dokonce souhlasí i do počtu, že nejde o tisíce, ale o stovky kibbucniků.

A velké celky mají tendenci se rozpadat, protože také moc nefungují. I to je potvrzením Vašich slov.

0 0
možnosti
JP

J. Poděbradský

22. 10. 2014 9:45
politikaři!

Tady je názorně vidět jaké jsou priority nepolitiků, ale politikářů ! Jelita, kteří si o sobě myslí jáka že to jsou elita  nemají nic na práci, tak žvaní do nějaké filmové tvorby.... na východě Ukrajiny se dějí zvěrstva a co politikáři?  Státní rozpočet je bankrot, a co politikáři, důchodový systém je rozvracený , a co politikáři?  školství se už snad nedá nazývat školstvím , a co politikáři? průmysl a energetika bez koncepce a plánu, a co politikáři ?? A tak se dá psát hodně dlouho, ale ÚPLNĚ NEJDŮLEŽTĚJŠÍ JE POLITICKY ŽVANIT O  JEDNÉ VĚTĚ VE TELEVIZNÍM SERIÁLU ! Nehledě na to, že z hlediska vyššího principu mravního má rejža pravdu.....!!

0 0
možnosti
SC

22. 10. 2014 10:42
Vážený pane Schneidře,

je od Vás hezké, že bráníte pana Stropnického. Jeho případ je příkladem staré vojenské průpovídky " Když Pán Bůh dopustí i motyka spustí. Pan Stropnický nemohl vědět, když přijal roli, že bude MO. Na druhé straně co kdybyste se zamyslel nad jevem kriminality vysloužilých dobře vycvičených vysloužilců z Afghánistánu. Je to aktuální až se k nám začnou vracet vysloužilci ze Sýrie. A dále pane Schneidře co si myslíte o dokumentárním filmu o Pavlu Wonkovi. Posledně jste se tomu vyhnul, dnes jste Vy jediný znalý. Téma je plně otevřeno. Zajímavé je načasování! Mluvili o tom dnes na ČRO Plus v 9,00 Děkuji moc.

0 0
možnosti