Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Ivo Možný: Demografie válcuje ideologii

Komentář kněze Tomáše Halíka v Lidových novinách Proč nejsem Charlie vyvolal řadu reakcí, jež LN postupně publikují. „Evropa by měla nejen tolerovat, ale i pochopit svou dynamickou muslimskou subkulturu,“ píše Ivo Možný.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

I. Patta 677

25. 1. 2015 10:50
Ivo Možný je uznávaný sociolog.

To, co čtenáři I. Možný předkládá, je nezpochybnitelné ...až na jednu maličkost v závěru článku, cituji: ..."ubývá nás, neboť jsme si osvojili trvale neudržitelné reprodukční strategie".

Jedná se o to, že ony trvale neudržitelné reprodukční strategie nám jsou vnucovány sociology a ekonomy! Sociologové zlou definicí sociálního kapitálu popřeli úlohu rodičů při výchově dítěte. Právě z těchto kořenů vyrostl Barnevernet v Norsku. Více v článku Dítě a Barnevernet. Dostupné na adrese: http://sociologie.netstranky.cz/21-cast-dite-a-barnevernet.html

Sami si pro náš Barnevernet vytváříme velkoryse podmínky na sociálních fakultách. Kde jinde se uplatní stovky sociologů než v sociálce.

Co se týká ekonomů, jejich ekonomie má jen finanční rozměr. Proto zásahy ekonomů do populace jsou vskutku sociálně inženýrské. Jen protlačením a schválením zákona o dani ze mzdy fyzických osob, platného od 1. 1. 1993, nás připravili a to prokazatelně o 600 000 novorozenců! Důkaz je v přednášce "Sociálně ekonomická hle

0 0
možnosti

I. Patta 677

25. 1. 2015 10:59
Re: Ivo Možný je uznávaný sociolog II.

Důkaz je v přednášce "Sociálně ekonomická hlediska podpory rodin". Dostupné na adrese: http://slideplayer.cz/slide/2628016/

0 0
možnosti

J. Křivan

25. 1. 2015 10:10
Už ten nadpis je špatně

Demografie válcuje ideologii? Ideologie je základ pro úspěšnou i neúspěšnou demografii. Tady naše pojetí světa absolutně selhává, nebo ještě hůř, už definitivně selhalo.

0 0
možnosti
pokrok

Evropané jsou výjmeční v tom, jak dokázali systematicky vybudovat pokrok. Ten nás nutně vede od demografické kvantity ke kvalitě. Imigranti toho využívají a vzniklou díru ucpávají. To ale neznamená, že by dosavadní nastolený rozvoj Evropy byl nutně špatný. Vzniká otázka, jak udržet evropskou společnost funkční a pokroků schopnou a zároveň se vypořádat s přílivem imigrantů. Jako nejrozumější řešení se mi jeví sebrat jim důvod sem jezdit, tedy dát jim možnost vlastního rozvoje v rodných zemích. Uvolnilo by se napětí a nás Evropany by to donutilo přemýšlet o vlastním množení se a nespoléhat se na cizí. Myslím, že klíč k řešení Islámu v EU leží v našem přístupu k muslimským zemím. Číňanů a jiných "žlutých" je jěště víc než muslimů a jezdí sem ve velkých počtech? Nejezdí, protože jim nikdo nebrání ve vlastním rozvoji a nikdo jim neroubuje naše zvyky na jejich kultůru.

0 0
možnosti
Re: pokrok

Jenze to je presne pane Jene alfa-omega,

my moc dobre vime proc to neprestane, protoze ve vsech tech zemi jsou velka naleziste nerostnych surovin takze to nepripada v uvahu je to prece jen pokracovani kolonializace. My jsme jen prijemci dusledku te politky vyvazeni demokracie a McDonaldu do zemi, kde se timto chteji zavdecit za to, ze tu zemi mohli rozfrakovat na FRAG. Kolem sebe mam 2 muslimy a jedine co chteji je mit obzivu pro svou rodinu a klid, mir a studovat Koran, ale kdyby jste jim vzali tohleto, co by jim potom zbylo? Co zbylo tem lidem v tech zemich stredniho vychodu po prichodu one demokracie? Nic..jen nenavist vuci tem, co meni stare poradky (stare az nekolik stoleti nebo dokonce treba 1000 let). Co bysme delali v evrope kdyby nam tohle nekdo vzal?

0 0
možnosti