Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Informační pandemie se lidstvo nezbaví. Jako rasismu a antisemitismu

Internetoví trollové nemávají praporky s haknkrajci ani se srpy a kladivy, neloví do ideologických pastiček ani neslibují ráje na zemi. Varují, abychom neskočili na špek těm, co nabízejí pravdu a lásku. Vždyť pravda je jen prázdná bublina, nanejvýš postpravda, a láska med, který nám chce někdo mazat kolem huby.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KG

„Trollové, severští démoni, mohou vstoupit do roztomilých her a zároveň do informační války na internetu, v sociálních sítích, ale i v pokoutních médiích. Jsou tu od toho varovat nás, abychom neskočili na špek těm, co nabízejí pravdu a lásku. Vedle rozumu, vůle a emocí máme všichni také vědomí a svědomí,“ potud výtah z krásně napsané eseje páně autorovy. Autor varuje, ale zároveň je skeptický, „trollů se už nezbavíme,“ zní jeho závěr, kterým zcela „znehodnotil“ své varování. Ale přece jen, autor připomíná, že máme i rozum, takže neskočíme na špek ani těm trollům, o kterých mluví pan Kratochvíl, ale ani těm trollům, kteří nabízejí onu pravdu a lásku.

0 0
možnosti
SZ

Nevím, zda úmysl pana Kratochvíla dobře chápu. Pro mé uvažování má článek příliš mnoho slov. Hlavní otázka po jeho přečtení? Co se s tím dá dělat a kdo je za to, aby se s tím něco dělalo odpovědný. V současnosti chystám podání na Ústavním soud. Kdo u nás odpovídá za úroveň morálky? Kněžím se smějeme, soudní moc se staví k problému nevšímavě. Paní soudkyně ÚS místo toho, aby si tuto věc vzala za své napadá v době koronaviru moc výkonnou, zahlcenou problémy. To se mi skoro zdá horší než řádění trolla. Rozkládáme se sami díky deformaci Masarykovy demokracie demokracií liberální?

0 0
možnosti