Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Imigrace: Neschopnost Evropy věstí zlověstnou budoucnost

Téma migrace patří mezi nejcitlivější a českou společnost výrazně rozděluje. Přitom by v případě shody na něm a jeho řešení mohlo prohloubit evropskou politickou identitu a přispět k formování evropského politického národa. Tato možnost zatím využita nebyla. Naopak.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

13. 9. 2015 21:16
http://www.klaus.cz/clanky/3792

http://www.protiimigraci.cz/

0 0
možnosti
H

Habadac

11. 9. 2015 13:54
EU na šikmé ploše

Socialistická EU nemá budoucnost. Socialismus zatím všude ukázal že nefunguje, protože potlačuje přirozené fungování a strukturu lidské společnosti. Jak to dopadlo u nás víme. Názorný příklad je Venezuela, kdysi bohatý stát je díky socialismu totálně na huntě. Teď s tím začla experimentovat západní Evropa, jak to dopadne je jasné. Špatně. Skončí to tím, že nebude co žrát, no a pak se lidi začnou mydlit.

0 0
možnosti
JP

J. Poděbradský

10. 9. 2015 18:21
a to je jen začátek

až se pohne v zimě miliony Ukrajinců, to bude veselo !!

0 0
možnosti
JK

J. Křivan

10. 9. 2015 13:51
Jsem ohromen

Jak diskutující, kteří jeden na druhém nenechají niť suchou, jsou najednou skoro v jednom šiku. Abych pravdu napsal, trochu mi to i vadí. Nemám rád jednotné šiky.

0 0
možnosti
KP
Re: Jsem ohromen

Je to obranná reakce s rizikem, že se bude hledat viník. Tak uvidíme, zda přistoupíme k perspektivním preventivním opatřením nebo k represivnímu utahování šroubů.

0 0
možnosti

10. 9. 2015 10:10
Jak primárně zastavit migranty ?

Když Evropa je zaskočena a neví si rady, není to vydiskutováno stratégy, zaspala se poklidná doba. Mám ale jednu obavu, že silný proud do Německa je cílen na rozložení občanské společnosti, byť zatím převážně mírumilovné a tolerantní. Padne li Německo, jako nejsilnější země, padne EU, potažmo Evropa. Proto jsem také udiven, že se neřeší primárně zabezpečení vnější hranice EU, jako zásadní hodnota bezpečnosti pro její obyvatele.

Ale kdo a jak to provede ? To nám musí nastavit stratégové, dokud není úplně pozdě.

0 0
možnosti
JT

10. 9. 2015 9:55
Pane Jochu

tak v tomhle s vámi souhlasím. Pošlete to také diktátorovi Junckerovi a jeho přisluhovačům z EU ( Merkelová, Hollande a další hrobaři Evropy)

0 0
možnosti
JP

J. Poděbradský

10. 9. 2015 8:58
Jocha vubec nemusim, ale

v tomto článku se Joch snad překonal a už nelhal ! Asi je vyděšený budoucností, pokud se invaze nepodaří zastavit. Jsou už jen dvě možnosti: 1/ postupný rozklad Evropy tak jak ji známe nebo násilím zastavená invaze , včetně koncentráků a střílení ........ A Česko se bude modlit za to, aby tady ruská armáda umístila pár divizí na ochranu před zdivočelým Německem. Nikdo jiný nám není schopen a možná ochoten pomoci . Zapomeňte na integraci, Merkelová a vítání imigrantů zapůsobilo jako vábnička medu pro vosy........

0 0
možnosti
M

Milota

10. 9. 2015 7:06
případě moc nesedí.

Sluníčkáře tím určitě rozběsním.

0 0
možnosti
M

Milota

10. 9. 2015 7:02
Dobrý článek

Zvlášť se mi líbí připomenutí skutečnosti, že obyvatelé svobodných afrických (a jiných) států se po padesát let trvající možnosti vybudovat si vlastní blahobyt dle svého gusta rozhodli se na to raději vykašlat a s prosíkem utíkají zpátky ke svému kdysi tak upřímně nenáviděnému kolonialistovi a chtějí aby je nyní živil. Budování blahobytu, to je samá práce a na tu oni nejsou stavěni. A vrátit se zpátky do neolitu se jim taky nechce, když ta civilizace má spoustu takových pěkných hraček ... A kdepak je nějaká osobní a národní hrdost? Kampak se nám vytratila, pokud tu vůbec nějaká byla? Jako celkem rozumné řešení se ukazuje vybudování jakýchsi záchytných a humanitárních pásem přímo v Africe, ve kterých by EU zavedla systém péče o potenciální migranty. Takže po půl století svobody a volnosti si černouškové (a jiné národy) udělali ve svých zemích takový bordel, že koloniální tyrani se sem budou muset vrátit a na své náklady to nějak dát o pořádku. Teorie o rovnocennosti národů mi v tomto p

0 0
možnosti
ED

E63v25a 56D94u52d24k59o86v27á

10. 9. 2015 14:18
Re: Nemáte tak úplně pravdu.

Přece si nebudeme namlouvat, že bývalí kolonisté při odchodu popřáli novým vládám hodně úspěchů a v ten moment odtud např. začali nakupovat nerostné suroviny za světové ceny a i jinak s nimi jednat jako se sobě rovnými, že ne? Už před 50ti lety třeba Muhammad Rezá Pahlaví (a to teda nebyl zrovna "levičák") důrazně vytýkal západním vládám, že si v bývalých koloniích vydržují loutkové vlády, jejich prostřednictvím účelově brání pokroku a cíleně tak udržují obyvatelstvo i hospodářství těchto zemí zaostalé, a to pro své sobecké cíle a okamžitý zisk (tenkrát lidská práva ještě nebyla v módě). A varoval svět před následky takové politiky. No a je to tady!

0 0
možnosti
KP
Aby Evropa

byla tam, kde se dnes nachází, musela tu chcípnout spousta lidí. Jaké byly možnosti emigrace? USA. Nevyčítejte nejen Afričanům, že chtějí utéci před společenskými změnami ve svých domovinách, když my, Evropané, byli stejní. Snažíme se přesvědčit ostatní, že jsme dokonalá společnost a přitom zamlčujeme, jakou cestou jsme sami prošli. Chceme po nich, aby byli jako my, ale zároveň jim nechceme dovolit stejnou cestu. Místo toho jsme jim dali alternativu silou vynucené demokracie o které si naivně myslíme, že je vývojovou zkratkou napříč staletími. Je to tak snadné!

0 0
možnosti
ED

E22v46a 79D79u26d56k86o49v37á

10. 9. 2015 13:18
Re: Aby Evropa

Velmi dobrá připomínka.

0 0
možnosti