Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

HÝBL: Pohled na OSVČ z druhé strany Milana Štěcha

Na návrh předsedy Senátu Milana Štěcha ve čtvrtek 15. června na sjezdu odborového svazu Kovo v Olomouci, aby osoby samostatně výdělečně činné (OSVČ), které „nejsou z národohospodářského hlediska efektivně využity“, vyřešily nedostatek pracovníků ve firmách, a jeho výroky v ČT 24 zareagovala OSVČ Ondřej Hýbl, japanolog a tlumočník.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

25. 6. 2017 22:45
Pohled z prostředku

Dlohá léta jsem byl zaměstnanec, ale od 1992 jsem i současně OSVČ. Ideální řešení, protože si daně dělám sám, sám si je mohu optimalizovat a tím využívat výhod OSVČ, jako auto na lísing, jezdím s tím do zaměstnání, dovolenou spojím s pracovní cestou, výstavou, nebo kongresem. Něco vydám na propagaci, školení a daňový základ klesá. Také telefon a internet, taky něco stojí, že?! Odečtu si 2 x 12 tis za životní pojistku a důchodové přpojištění. Jó a kdyby se mi chtělo stavět, tak si také mohu odečíst úroky z hypotéky. Teď už ale pozdě. Ono těch vyfikundací by se ještě našlo. Čili, zaměstnanci hurá do OSVČ a uvidíme jak dlouho vydrží to soc a zdrav pojištění, až to srovnáme na úroveň OSVČ - kářů.

0 0
možnosti

J54i33b 41J62i69b

23. 6. 2017 17:35
Jen mediálni lynč

Je smutné, že pan Hýbl nebyl s to se na věc povznést a musel se zapojit do zástupů těch, kteří mají potřebu lynčovat Milana Štěcha za to, že si dovolil nahlas říci pravdu a to, že systém OSVČ je do značné míry zneužívaný k tzv. Švarcsystému a k tomu značná část OSVČ parazituje na úkor řádných zaměstnanců. Krom toho, že výše odvodů zvýhodňuje OSVČ na úkor zaměstnaců.

Poměrně názorně je tato problematika vyargumentována zde:

.

http://www.novarepublika.cz/2017/06/osvc-stara-korupcni-karta-ods.html

0 0
možnosti

23. 6. 2017 13:13
výstižný článek

Pane Hýble, bylo intelektuálně osvěžující si přečíst Váš článek byť nejsem OSVČ. Jako inteligentní člověk si jistě nepředstavujete, že by Váš dopis padl u adresáta na úrodnou půdu, ale všichni čtenáři nejsou senátory za ČSSD....

0 0
možnosti

23. 6. 2017 9:06
Štěch by mohl lovit zaměstnance jinde

Všichni můžeme sledovat, kolik z národohospodářského hlediska nevyužitých pracovních sil, se nachází mezi t.zv. "sociálně nepřizpůsobivými". A ti na rozdíl od OSVČ stojí stát nemalé peníze na sociální dávky, jejichž počet jeho kolegové z ČSSD neustále navyšují. A s tím pan Štěch a spol. nejenom nic nedělá, ale nevnímá, že na jejich, v mnoha případech až rozmařilý život, přispívají svými daněmi i OSVČ.

Neznám OSVČ, který by z důvodu, že nemá zakázky a díky tomu má malý příjem, chtěl po státu příspěvek na bydlení, na otop, či na základní vybavení domácnosti.

P.S. Štěch se nechal unést atmosférou na odborovém sjezdu, ale předvedl způsob uvažování socialistů... a to patří mezi ty inteligentnější. Kdyby se nechala unést stejnou atmosférou taková Marxová, či Šabatová, to bychom slyšeli ještě hrůznější názory.

0 0
možnosti