Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Hrátky s terorismem

Nestačily ještě oschnout slzy pozůstalých po obětích teroristických útoků v Bruselu, a už jsou důvody k hněvu. Jsme nejen svědky ataků na zpravodajské a bezpečnostní orgány, ale i terčem dezinformací.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J28i73ř80í 83K55o39p52i48s

10. 4. 2016 20:18
A máme to tady

http://zpravy.aktualne.cz/zahranici/podcenili-jsme-islamsky-stat-rekl-sef-nemecke-tajne-sluzby-z/r~f95c9aa8fef311e590060025900fea04/

Tak nám na to po dlouhé době a po varování generála NATO a kurdských bojovníků, konečně přišel i sám "expert", šéf německé zpravodajské služby (evidentně nezvládají kromě selského rozumu i OSINT), to jsem zvědav, co s tím budou Němci potažmo zpravodajské a bezpečnostní služby EU dělat, tedy kromě snahy přerozdělit teroristy všem partnerským státům EU, aby jim to nebylo líto! Syrský problém má zřejmě jedinou, zato však podstatnou výhodu a to, že ukázal anomii a úroveň hlouposti společnosti ve vší nahotě. Teď je jen otázka, zda se jedná o zvratný fenomén. Osobně jsem skeptik, a protože se společnost evidentně ubírá směrem, který je popsán ve filmovém snímku Idiokracie/Absurdistán, tak se řítíme do pekel i se všemi zpravodajskými pseudoexperty!

0 0
možnosti
V pořadu historie cs zazněl zajímavý

postřeh. Vidíme imigranty Vietnamce, Ukrajince, Slováky, Rusy, které až druhotně rozlišujeme na křesťany, pravoslavné, židy, budhisty. U muslimů je to naopak - nejprve vidíme muslimy, až pak Syřany, Iráčany, Afghánce... Ten díl je zde: http://www.ceskatelevize.cz/porady/10150778447-historie-cs/214452801400011/

0 0
možnosti

5. 4. 2016 18:52
Máme-li takové přátele,

jako je SA, Quatar, Turecko a podobně nepotřebujeme už žádné nepřátele.

0 0
možnosti

M. Kyncl

5. 4. 2016 14:17
Naši přátelé

Naši přátelé jsou Saudská Arábie, Quatar, Turecko, všichni podporují terorismus. Přihlížíme bombardování Kurdů, donedávna byl naším nepřítelem Asad. Oni proti ISIL bojují. Naši představitelé (například paní Hybášková), blekotají něco v tom smyslu, že ISIL je vlastně stát a do budoucna s ním musíme počítat. Místo toho, abychom poslali peníze do Sýrie lidem, aby si za ně postavili domy, silnice a továrny, posíláme je nenažranému Erdoganovi a Turecku, ze kterého k nám proudí vlny migrantů zavedeme bezvízový styk. V okamžiku, kdy se stane očekávané, tj. další teroristický útok, diskutuje se o dalším nezbytném šmírování občanů, sdílení seznamu pasažéru v letadlech atd., když ve stejnou dobu překračují nekontrolovatelně tisíce lidí hranice. Armáda a NATO říkají, že se jich to netýká (k čemu má být armáda jinému než k ochraně vlastního území?). Za tohle nemohou tajné služby - nebo jinak: mohou, protože by se měly zabývat tím, jestli politici v čele našich zemí nepáchají vlastizradu.

0 0
možnosti

J. Schneider

5. 4. 2016 18:25
Vlastizradu?

Jiný politický názor, ať se zdá být jakkoliv chybný, a i když se třeba jako chybným prokáže, není vlastizradou. Užíváním tohoto přehnaně frekventovaného pojmu tento diskurs posouváte do absurdních poloh. Vlastizrada (§309) je když občan České republiky ve spojení s cizí mocí nebo s cizím činitelem spáchá trestný čin rozvracení republiky (§ 310), teroristického útoku (§ 311), teroru (§ 312) nebo sabotáže (§ 314). No, a teď bych rád viděl, jak byste takovouto skutkovou podstatu trestného činu v praxi dokazoval. Moje podmínka ale vždy spočívá v doušce: způsobem, který byste současně mohl akceptovat, kdyby šlo o vás! --- Jinak samozřejmě souhlas, bránit vstupu migrantů je pozdě, nutno je jít ke kořenům, aby se ta migrační vlna vůbec nezdvihla, aby ti lidé mohli žít doma. Anebo se tam mohli vrátit.

0 0
možnosti

Igorjansen

5. 4. 2016 13:16
...jehož cílem je zneužít tragédie k vlastním účelům...

Pane Schneidere, musim se priznat, ze jste pro me trochu rozporuplna postava. Na jedne strane pisete vcelku rozumne clanky vcetne tohoto, na druhe strane se v mnoha jinych clancich projevujete jako vasimi slovy „zpravodajsti experti“, kteri jsou finančně nebo kariérně závislí. Co mam konkretne na mysli je vase opakovana plamenna obhajoba Andreje Babise resp. vase cinnost jakozto uzitecneho zpravodajskeho experta pri zametani jeho cesticky k moci spolecne s panem Lekem apod. v ramci AB vlastnenych Lidovych novin. Trochu to nabourava moji predstavu o vas jakozto cestnem cloveku, kdyz jste schopen ignorovat zlodejiny okolo AB (at uz je to jeho vstup do Agrofertu, Lovochemie, privatizace Unipetrolu, financovani CSSD prostrednicvim Panamskych spolecnosti, jeho danove a dotacni klicky atd.), ktere z velke casti probihaly v dobe, kdy jste byl aktivni soucasti zpravodajske komunity a proto by jste o nich mel mit daleko lepsi prehled a informace nez prumerny obcan. V kazdem pripade preji pevne

0 0
možnosti

5. 4. 2016 13:59
Re: ...jehož cílem je zneužít tragédie k vlastním účelům...

Mohl byste napsat, co bylo na vámi uvedených skutečnostech nelegální?

Stačí skutečnosti - "Panamské spolecnosti financující ČSSD" za takové nepovažuji, takže ty dokládat nemusíte...

0 0
možnosti

5. 4. 2016 7:20
Píšete hlouposti

Píšete, že reportérka křičí na politika a pláčete nad její nevzdělaností. Jaké vzdělání je potřeba, aby politici pochopili, že islamisty, které omrzelo bojovat za IS je potřeba navždycky zavřít? Jaké potřebujete vzdělání, by jste pochopil, že salafisté patří do kriminálu? V Německu je minimálně 450 registrovaných salafistů, kteří běhají po ulicích a vyzývají ženy , aby si zakrývaly vlasy a nechodily na veřejnosti bez doprovodu mužů. Je to vina politiků, že nemáme ani po letech zákony, které by je poslali do basy. To může být ten politik rád, že na něj někdo jen křičí, příště si na něj totiž vezme basebalovou pálku. A co se týká šíření paniky a strachu, tak i na to má každý stát zákony, ale zavřeli snad toho redaktora, který napsal a šířil ten nesmysl? Jasně že ne, politici to využijí k omezování práv všech občanů a dohlédnou, aby se islamistům, které zrovna nechytí s bombou v ruce, nic nestalo. Takže suma sumárum, my musíme řvát na politiky, jinak nám zbudou jen ty klacky.

0 0
možnosti

5. 4. 2016 10:50
Re: Píšete hlouposti

Jaké potřebujete vzdělání, abyste pochopil, že požadujete totalitu stalinského typu?

0 0
možnosti