Sobota 20. dubna 2024, svátek má Marcela
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

HLAVÁČ: Kdo vyčíslí náklady dotačního systému na členský stát EU?

Při poskytování evropských dotací se podvádělo, podvádí a podvádět bude. Jsou nemorální ze dvou důvodů. Za prvé, nahrazují individuální úsilí o získání peněz od investorů či donátorů administrativním úkonem, druhou je kontrolní a poradní aparát, jenž se na systém nabalil, čímž přerostl v netransparentní monstrum. Píše Tomáš Hlaváč.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Z. Meisner

20. 2. 2019 7:46
V principu zcela pravda

ale přece jen třeba rozlišovat mezi příjemci. Marshallův plán byla obří dotace. Na nohy postavil Německo a pomohl i denacifikaci společnosti, zásadně s neuvádí, že podobný měla třeba Itálie především jižní, kde se peníze rozradly, v lepším případě projedly a efekt žádný.

Můžeme právem kritizovat Evropu že dotuje, ale je jen naší ostudou, že se o zdejším rozkrádání začalo hovořit až když to bylo i na Evropu s velmi přivřenýma očima, příliš silná káva.

Apropos, kolik mld dotací sežere ročně náš řepkobyznis a kolik si z toho ukrajuje "svěřenecký fond" ?

0 0
možnosti

20. 2. 2019 12:14
Re: V principu zcela pravda

Vy to nechapete, tady nejde o ceske dotace, tady jde o dotace v cele EU. Jste zcela naivni, pokud si myslite, za nase ceske podvadena je nejak vyznamne jine, nez ve zbytku EU. Ani nahodou ! A pokud jde o marshalluv plan, to prece nebyla zadna dotace,m michate hrusky s jabkama. Stejne jako neni dotace, kdyz nekdo financuje rekonstrukci po zemetreseni.

0 0
možnosti