Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Hazardní pevná víra premiéra Sobotky: Vítězství ve volbách

  17:34
Američtí a čeští poradci se předsedovi ČSSD nejspíše neodváží ocitovat první větu zákona o jámě: Když už v ní stojíš, okamžitě přestaň kopat! Pravděpodobnější je, že Sobotkovi, který věří ve vítězství ve volbách, což je z psychologického pohledu chvályhodné, navrhnou zaútočit na Babiše ještě větší intenzitou, ale hlavně agresivitou.

Premiér Bohuslav Sobotka a vicepremiér Andrej Babiš přicházejí na schůzi vlády. foto:  Dan Materna, MAFRA

Někteří politici si před volbami zamilovali hazard. Šéf lidovců Bělobrádek, představitel takzvané klidné síly, si zajde do kasina a natolik věří v úspěch volební koalice se Starosty, že všechno, co má, vsadí na černou desítku! Předseda sociální demokracie Sobotka si oblíbil hru oko bere neboli jednadvacet, držel sice v ruce devatenáct, ale přesto si od bankéře vyžádal další kartu.

Údajně nejhorší ministr financí České republiky po heroickém a vyčerpávajícím boji odstranil údajně nejlepšího ministra financí posledních 20 let, načež se dostavil výsledek v podobě čerstvého průzkumu agentury Median: ČSSD ztratila čtyři procenta (spadla na 14) a hnutí ANO jen 1,5 (nyní má 26 procent). Nic naplat, v některých lidech je víra tak pevná, že jsou kvůli ní ochotni skočit i pod tramvaj, tím ale ještě nezískali právo, aby pod ni strčili i ostatní.

Birkeho osud

Hůře než ředitel marketingu české pobočky firmy Adidas, kterého zřejmě zalilo horko, když uviděl zelené tílko na rozposilovaném těle Kajínka, jehož z vězení po 23 letech dostal Prezident Osvoboditel, dopadl šéf volební kampaně sociální demokracie Birke. Tento velmi sympatický muž se jistě kvůli jednomu průzkumu neoběsí, ale není vyloučeno, že na nejbližším zasedání vedení strany navrhne své odvolání a Sobotka bude muset povolat do služby srdcaře Tvrdíka, který splnil slib Číňanům a dovedl Slavii k titulu.

Hůře než ředitel marketingu české pobočky firmy Adidas, kterého zřejmě zalilo horko, když uviděl zelené tílko na rozposilovaném těle Kajínka, dopadl šéf volební kampaně sociální demokracie Birke

V této situaci američtí a čeští poradci předsedovi ČSSD nejspíše nebudou mít odvahu ocitovat první větu zákona o jámě: Když už v ní stojíš, okamžitě přestaň kopat! Pravděpodobnější je, že Sobotkovi, který věří ve vítězství ve volbách, což je z psychologického pohledu chvályhodné, navrhnou zaútočit na Babiše všemi směry ještě větší intenzitou, ale hlavně agresivitou. A Birke opět rozžhaví v poslední době až radioaktivního Zaorálka...

Celé antibabišovské sjednocené frontě pak přijde vhod informace z důvěryhodného zdroje, že Babiš v noci u benzinové pumpy natankoval plnou nádrž do svého luxusního mercedesu a pak ujel bez placení, čímž drze ojebal stát (copyright premiér Sobotka) na spotřební dani a na DPH. Následně bude svoláno další mimořádné zasedání sněmovny a zřídí se i obligátní vyšetřovací komise.

Třetí kapitola

Aktivuje se poslední, třetí, kapitola manuálu pro kampaň proti Babišovi, která je vedená pod hesly: zesměšňovat, skandalizovat, kriminalizovat

Aktivuje se poslední, třetí, kapitola manuálu pro kampaň proti Babišovi, která je vedená pod hesly: zesměšňovat, skandalizovat, kriminalizovat. U předsedkyně Energetického regulačního úřadu Aleny Vitáskové se tato strategie solárních baronů ukázala účinná, proč to nezkusit i na Babiše. Jeho odpůrci pak zatleskají perfektní práci skvěle reorganizované policie, jeho příznivci znejistí a zalezou.

Šéf hnutí ANO s touto alternativou počítá od chvíle, co před několika lety vstoupil do politiky. Ale do voleb určitě nebude sedět doma, kousat si nehty a čekat, až na dveře zaklepou policisti s televizními štáby v zádech. Babiš totiž patří do tábora lidí, kteří přestože slyší zaručené zprávy o blížícím se konci světa, vezmou si rýč, vykopou díru a zasadí strom.

Autor:

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!