Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Globalizace informací: Lži nejen o údajné ruské koloně

Napětí na Ukrajině nepolevuje. Nyní se ho někdo snažil přiživit údajnou ruskou pomocí ukrajinským povstalcům. Obrat způsobila zpráva prokyjevské zpravodajské služby o sestřeleném malajsijském letadle. Píše Jan Schneider.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Mašek

4. 9. 2014 23:15
Překvapení

Zdá se, že u pana autora se dočkáme ještě ledasjakého překvapení...

0 0
možnosti

R. Jackl

26. 8. 2014 9:54
MH17

a tragedie nebo komedie se naplnuje......

Případ havárie MH17 je „tajný”. Ukrajina, Holandsko, Austrálie a Belgie podepsaly „dohodu o mlčenlivosti“

0 0
možnosti

J. Křivan

26. 8. 2014 12:29
Re: MH17

Rád bych na webu dohledal, slyším to poprvé. Dík

0 0
možnosti

R. Jackl

24. 8. 2014 14:25
lidskost vs nelidskost

Tak a je to, ruské kamiony s humanitární pomocí pro lidi postižené bombardováním a ostřelováním od ukrajinské armády vyložily svůj náklad a zase se v klidu prázdné vrátily do Ruska (na hranicích je při návratu zkontrolovali celníci).Nekonala se žádná provokace, žádné kamiony nebyly zničeny ruskou armádou, jak strašil Kyjev, aby Rusko mělo záminku k invazi.Rusové prostě jen v klidu a míru předali potraviny, oblečení, léky a spacáky lidem trpícím díky vojenské genocidní akci vedené proti nim nelegitimní, nevolenou, pučistickou, kyjevskou vládou a zase odjeli zpět do Ruska.V Kyjevě a Washingtonu drtí mezi zuby nadávky, a snaží se z celé této ruské humanitární akce udělat za každou cenu něco jiného, než to, čím ve skutečnosti byla.Nemohou přece dovolit, aby svět viděl, že Rusům opravdu nešlo o nic jiného, než pomoci hladovým a nemocným lidem!

0 0
možnosti

J. Křivan

24. 8. 2014 11:33
LN, važme si ČP

V LN vyšel článek o tom jak údajně ruský konvoj veze z Ukrajiny ukradené vybavení některých fabrik. Byla pod tím i diskuze, zlaté ČP, tolik vulgarit a nesmyslů a osobních výpadů jen tak jinde nenajdete. Přesto, že článek vyšel včera, je skoro nedohledatelný.

0 0
možnosti

Jiri Janecek

26. 8. 2014 8:23
Re: LN, važme si ČP

To vite, to je ta demokraticka tradice LN od prvni republiky... Akorat za Capka a Peroutky ta hradni pravda mela trochu dekorum...

0 0
možnosti
Koukal jsem na pořad ve kterém jste pane Schneider

pronášel klidným hlasem svá moudra a uváděl militantního moderátora do rozpaků, máte mé plné uznání. Když  pořad skončil, napadlo mi, že už jsme ve "studené válce", k mému překvapení ji nevyhlásil žádný vojenský pakt, politické uskupení, ale naše veřejnoprávní Česká televize. Kubal, Tvarůžková, Dolanský, Kroužková, všem zbývá k dokreslení jejich jednostranného pohledu jen maskáčová uniforma a pistole za pasem. Rusko, Putin, nezvladatelná fobie je tak silná, že nejsou moderátoři schopni ovládnout svoji nenávist a z naší veřejnoprávní televize udělali hlásnou troubu nesnášenlivosti a zloby.

0 0
možnosti

V.Hricák

24. 8. 2014 6:26
Jako za starých časů

Kam se poděla ona revoluční velkorysost?"Nejsme jako oni!" Kdysi jsem měl českou televizi v oblibě.Dnes se dočkáte objektivnějšího zpravodajství na Nově spíš,než na veřejnoprávní televizi,nebo rádiu.Asi by to vypadalo jinak,kdyby vámi jmenovaní neměli své výplaty jisté a museli by za ně něco předvést,tak,jako naprostá většina lidí v soukromém sektoru.Nikdy jsem se nevyhýbal placení koncesionářských poplatků.Dnes,kdybych mohl,bych je přestal platit okamžitě.

0 0
možnosti

R. Jackl

23. 8. 2014 13:07
bez USA

jediným základem budoucí prosperity Evropy je hospodářsko-politická smlouva s Ruskem. Možná ještě není pozdě. Rusko mělo kdysi zájem o spolupráci s NATO. Tehdejší prezident Clinton však doporučil expanzi NATO (nikdo neví proč) a příležitost USA-Rusko detente je dnes v nedohlednu. Rozšiřování NATO na hranice Ruska je výrazem vítězství sebevražedné politiky nad skomírající ekonomikou.

0 0
možnosti

23. 8. 2014 14:18
Re: bez post-sssr

prave se dozvidam, ze ruske prazdne konvoje nalozily tovarni zbrojni techniku vychodni ukrajiny a vyvazeji ji jako "KONTRABAND" zpet do postsovetske vlasti. Pomahat, tedy pomahat, to se musi umet!

v pripade ruskeho imperialismu to znamena lhat a krast a loupit a vrazdit.

0 0
možnosti

R. Jackl

23. 8. 2014 7:44
biomasa vovčanů

Včera večer jsem zaslechl, že Holadsko oficiálně oznámilo, že nezveřejní plnou informaci z letových dat a z hlasových záznamníků MH17. Tímto se tudíž Holandsko stane oficiálním komplicem při krytí této US operace pod falešnou vlajkou a vraždy pasažérů MH17. Tohle je naprosto pobuřující a hrozně nechutné, a jsem si jist, že malajská vláda to jen tak nenechá. Co se týče Kyjeva, i ten sedí na záznamech komunikace mezi kyjevským řízením letového provozu a MH17. A nakonec USA s jejich schopnostmi signálního zpravodajství to všechno mají také. Takže tihle všichni to vědí, a všichni to kryjí. Může za těchto okolností vůbec ještě někdo vážně pochybovat, „kdo to udělal?“

0 0
možnosti

V.Hricák

23. 8. 2014 8:29
Re: biomasa vovčanů

Těch otazníků visících nad Ukrajinou je mnohem víc.Dodnes se např.uspokojivě nevysvětlil původ ostřelovačů na Majdanu.Kdo je tam poslal?Kdo je platil?Pouze mlhavé a spekulativní obviňování Putina.Proč by je tam poslal?Jaký by z toho měl prospěch?Celé dění před vypuknutím bojů mělo jediný cíl.Výměna prorusky orientovaného prezidenta za prozápadního.Pokud by ostřelovači stříleli pouze demonstranty,mělo by to logiku.Proč pak ale stříleli i po zasahujících policistech?

Stali jsme se bratry USA stejně,jakými jsme byli ještě před čtvrt stoletím u rusů?

0 0
možnosti

V.Hricák

23. 8. 2014 6:46
Z našich médií je mi nanic

Stále stejný scénář.Moderátor ohlásí zprávu,většinou bez dalšího komentáře.Vzápětí ale dají prostor nějakému mago..vi,který zprávu doplní tím správným komentářem a přiohne veřejné mínění tím správným směrem.Černobílé vidění světa.Používali ho bolševici,nacisté a nyní ho vděčně převzala i česká politicko-ekonomická mafie.U většiny plebejců to vzbudí dojem svobody a boje za lepší svět.Konec konců,i němečtí vojáci se v počátcích hlásili do armády s nadšením a v dobré víře,že jdou bojovat za tu správnou věc.Případné útrapy se zdůvodní nutnou obětí za konečné vítězství.Bohužel,ti co vyhlašují sankce a posléze války nikdy nestrádají.Spíš naopak.

0 0
možnosti

R. Jackl

23. 8. 2014 7:46
Re: Z našich médií je mi nanic

Kdo byl u založení III. říše a kdo u IV. říše , pardon \EU?? jedni a ty samé nacistické rodiny , banky a korporace!! A co chcete za zázraky od presstitutů Protektorátu Čechy a Morava ??? :-//

0 0
možnosti

23. 8. 2014 3:07
Schneider je Putinův člověk -

ruských lží a okupace Ukrajiny si ani nevšimne.

0 0
možnosti

V.Hricák

23. 8. 2014 6:27
Re: Schneider je Putinův člověk -

Nemyslím si,že by rusové mluvili za všech okolností pravdu,ale nás vládnoucí elity již více,jak dvacet let přesvědčují,že máme demokracii a nezávislá média.Pak se najednou stane,např. tragédie s MH 117 a vyrojí se houf různých spekulací.Ta poslední byla,že byl tento let úmyslně vyveden ze svého koridoru ukrajinským vedoucím letového provozu právě nad oblast probíhajících bojů.Existují pouze dva důkazy,které to mohou potvrdit,nebo vyvrátit.Záznam z pozemního střediska a z černých skříněk.Ten první se jednoduše ztratil.Ten druhý,dle jejich vlastních slov, mají nyní v rukou západní vyšetřovatelé.A nic.Jsme stále zahlcováni jednostrannými informacemi,jak za starých,dobrých časů.Pokud mám brát věrohodnost ostatních informací,třeba i o údajném ruském konvoji,jako tu o sestřelení MH117,dostává ona věrohodnost velké trhliny.Kdo zalže jednou,může lhát vždycky.

0 0
možnosti