Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Francie: Směšování islámu a islamismu vyhovuje rasistům

Po krajní pravici přichází ve Francii se žonglováním s pojmy islám a islamismus i krajní levice. Je to snazší než řešit skutečné problémy. Islám je víra a náboženství, islamismus politická ideologie. Stavět mezi ně rovnítko je krokem k tomu vidět v každém muslimovi potenciálního teroristu, nebo oběť islamofobie. Píše Zdeněk Müller.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je jen jeden korán a jeden islám. Sice jsou suniti a šiíti, kteří se navzájem zabíjí, ale ve vztahu k nám jsou stejní. Umírněný muslim je spící muslim. Islamista je probuzený muslim.

0 0
možnosti

Islám má bohužel tu vlastnost, že vyžaduje přesně způsob života, a to nejen v soukromí, ale i ve státě. Islám předepisuje, jak má státní zřízení vypadat. Muslim, který to nevyžaduje, nepodporuje, nesnaží se o to, není podle současných muslimských autorit muslim. Platí to pro všechny, kdo se snaží o evropský islám. Pro současné muslimské autority bez ohledu na to, jak se jinak ve svých výrocích odlišují, je to jednomyslně hereze. Takže oddělit islám a islamismus je dnes nemožné.

0 0
možnosti

Jasně. Islám a islamismus nelze oddělit. Islám je definován Koránem a Korán obsahuje společenské a politické principy, což je islamismus. Že islamismus lze od Islámu oddělit je tedy obyčejná lež.

0 0
možnosti
Foto

Ten autor by měl spíš agitovat mezi mladými muslimy. Jsou to oni, kteří napadají jednotlivce i společnost, nikoliv my.

0 0
možnosti

Mladý muž, který uřízl hlavu francouzskému učiteli, byl podle naší interpretace bezpochyby islámským teroristou. V Čečensku, jeho vlasti, jej pohřbili s poctami jako řádného muslima za účasti davu spoluvěřících. Co Vy na to, ctěný autore ?

0 0
možnosti

Napsat cokoliv rozumného na obhajobu islámu prostě nelze. Proto se nedivme že z toho autorovi při jednom z marných pokusů vyšel takhle strašlivý blábol. Otázkou zůstává jaké cíle vlastně autor sleduje ?

0 0
možnosti

J19a57n 46R79á14ž

8. 12. 2020 18:34

Proboha, to jsou ale kraviny, co vytvořil autor článku.

Pan Nový to napsal níže přesně. Není rozdíl meto hodným a zlým nacistou a není rozdíl mezi hodným a zlým komunistou. Oba totiž reprezentují ideologii zcela neslučitelnou s demokratickými zásadami naší společnosti. Stejně jako ji reprezentují všichni muslimové.

Otázka pro všechny, kdo obhajují teorii o existenci hodných muslimech a zlých islamistech: Existoval opravdu rozdíl mezi zlým a hodným nacistou, který nebyl odsouzen odsouzen mezinárodním tribunálem pro válečné zločiny? Když ten rozdíl byl, tak proč byla nacionálně socialistická dělnická strana Německa prohlášena konsenzuálně za zločineckou organizaci a šíření její ideologie je stále trestné?

0 0
možnosti

H62u21h88u 91H62o15h27o

8. 12. 2020 17:28

a) "Co by se asi řeklo, kdyby šlo o muslimy!" Muslimové se na pařížských ulicích modlí (nezákonně) už celá léta. Informujte se, pane Millere, než začnete poučovat ostatní.

b) Islám a islamismus si nikdo ve Francii neplete, pokud nejde o záměrnou ideologickou demagogii. Islám coby víra je neškodný – pokud zůstane soukromou záležitostí a pokud nezpochybňuje evropské hodnoty. Islamismus je snaha o prosazování šárii v nemuslimských společnostech.

0 0
možnosti

J70i84r53k85a 26N91o10v12ý

8. 12. 2020 16:48

Myslíte si, že je dobře se zabývat tím, zda jsou náckové hodní i zlí nebo zda jsou komunisté hodní a zlí?

0 0
možnosti

Naše myšlení, naše kultura je s islámem neslučitelná. Máme vůbec nějaké "styčné" body? Podle mého ne. Islám se kritizovat nesmí, je nedotknutelný. Pokud nějaký muslim mluví nenávistně vůči bílým Evropanům a vyzývá k násilí, žádný postih ho nečeká - ani smazání videa! Ale pouhá kritika islámu je hned označena za islamofobii a nenávist vůči muslimům. Vždyť i muslimové, kteří utekli před radikálním islámem do Evropy jsou zděšeni, co se v Evropě odehrává a jak naši politici podlézají islámským politikům, imámům a lobbistům. Viz video: https://www.youtube.com/watch?v=KCKCl8R0BWg&feature=emb_logo

Přečtěte si tento článek: https://kechlibar.net/2020/12/05/imam-s-tercem-na-cele/

0 0
možnosti
Foto

Dobrý islám = žádný islám.

0 0
možnosti

ISLÁM je jen jeden.! Tam kde vítězí,není NIC, než-li islám. Kecy o islamismu jsou jen oblbováky pro lid.;-€

0 0
možnosti