Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Film Havel: Havel příklad, ne symbol aneb Je možné se rouhat Havlovi?

Je dobře, že se zastánci Václava Havla ozvali, i že film Havel vznikl, protože je nutné uchránit Havla od blahořečení na cestě ke svatořečení. Na reakci Pár slov: Havel nebyl slaboch, ale symbol silné rovné páteře na nový film Havel zareagoval Jan Schneider.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LK

Obvykle s vámi, pane Schneidere, souhlasím. Co se pana Havla týče, ale souhlasit nemohu. Zdá se mi, že sice uznáváte, že po Velké kapitalistické listopadové revoluci začal hlásat, co předtím nehlásal, ale berete to jako změnu postojů. Nebožtík můj strýc také říkal, že se Havel po "sametu" změnil. Já si myslím, že se konečně mohl projevit. Konečně mohl naplno říkat, co si vždy myslel, tedy s USA na věčné časy a nikdy jinak. A žádný film, ani velebící, ani snažící se o realitu, na tom nic nezmění.

0 0
možnosti
JS

Velmi se mýlíte, pravdu měl váš strýc. Já také rozlišuji na "mladého" Havla, který byl pro rozpuštění vojenských bloků, a staral se velmi mnoho o druhé (dost o tom vím), a na "starého" Havla, kterému ztvrdlo srdce. S takovým Havlem, jakého si představujete, by Olga neztrácela čas. Ostatně, ze zpodobnění Olgy v tom filmu (který jsem ještě neviděl) mám největší hrůzu, protože jestli se povedlo vystihnout Havla opravdu jen částečně, u Olgy by to byl úkol ještě mnohem těžší.

0 0
možnosti
KG

K44a57r67e44l 32G80a31m42a97n

25. 10. 2020 11:12

Nic ve zlém, pane Kučírku, ale asi byste si měl stať přečíst znovu, v závěrečném odstavci není srovnáván Havel s Assangem, ale čínský disident Aj Wej-wej s Assangem.

0 0
možnosti
JK

Ano mate pravdu, ja to chtel tak nejak rozsirit, neco pridat.

0 0
možnosti
JK

Havel/Assange, ty dva pany je tezko davat do souvislosti, porovnavat, hodnotit. Ten druhy se dovolil postavit nejsilnejsi moci a toho prvniho nejsilnejsi moc hyckala, pripravila, vyznamenala.

0 0
možnosti
JS

Dobrý den - cožpak je tak těžko pochopit, že jsem porovnával Havla s Aj Wej-wejem? Zajímalo by mě, zda by se Havel nyní zastal nespravedlivě stíhaného Assange, jako se kdysi zastal nespravedlivě stíhaných Plastiků (zatímco mnozí další, co se dnes kasají, se starali jen o sebe, ano, včetně třeba Kocába apod.) --- Co se pak týče toho "hýčkání" Havla, opakujete jen bolševické žvásty a pomluvy několika pomatenců: Havel v Heřmanicích skoro zemřel na zápal plic, museli do odvézt na JIPku, jestli se to tak tehdy jmenovalo. Pěkné hýčkání!

0 0
možnosti