Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Fatální chyba v systému biosféry: Homo sapiens

Kdy se člověk vydal směrem neslučitelným s fungováním Matky přírody, nevíme. Někteří politici, kteří si hrozby v důsledku klimatických změn uvědomují, by mohli říct, že pokud se vrátíme ke kořenům, vše bude v pohodě. Jenže na to asi není čas. Vítejte v pekle, nejtvrdší akci levicových aktivistů v Hamburku proti setkání politiků G20.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P. Klíma

18. 7. 2017 17:20
Znepokojující je klimatický alarmismus

pana Ištvana Léka.

Neexistuje jediný důkaz toho, že jsou klimatické změny způsobeny člověkem - to by dělali ultralevicoví Zelení jiný cambus.

Voice of Wisdom, představovaný Donaldem Trumpem, zazněl za pět minut dvanáct. Díky, Donalde!

(Jenom aby nám no kurňa neodpráskli ...)

0 0
možnosti

14. 7. 2017 14:17
Výplod vymytého mozku

Bože, to jsou kydy... Člověče, musíš něco umět, něco znát a pak můžeš posuzovat a psát články. Jenom věřit a ohánět se jedničkou z malé násobilky nestačí!!!!

0 0
možnosti

14. 7. 2017 6:46
....

(Západo-) evropská civilizace, včetně Austrálie a Nového Zélandu, se dokáže chovat dost udržitelně.Nebo spíš chovala někdy od 50. do 80. let 20. století, než odeslala všechny výroby do nízkonákladových zemí. Naproti tomu zbytek světa se nekontrolovatelně množí a zničil všechny mnohé zdroje.

Pozitivní vývoj v západní Evropě koreluje s odklonem od náboženství, naproti tomu nastolení udržitelného populačního vývoje ve zbytku světa komplikuje vesměs právě náboženství.

Až se výroby vrátí, což se stane, až se mzdy vyrovnají (směrem dolů :-(), bude se Evropa chovat zas rozumně. Respektive, nebude zatížena tím, že kdosi jiný za ní pracuje bez kontroly - rozumem.

0 0
možnosti

J. Křivan

14. 7. 2017 9:17
Re: ....

Váš optimizmu nesdílím, při dlouhodobé neschopnost Evropy dosáhnout populačně alespoň holé reprodukce nemá "civilizace bílého muže" žádnou perspektivu.

0 0
možnosti

J. Křivan

14. 7. 2017 0:25
Souhlas s článkem

Dovolím si tvrdit, že proces odtržení člověka od přírody začal v okamžiku, kdy náboženství povýšilo člověka nad všechno ostatní. V průběhu několika tisíciletí jsme dospěli k současnému stavu, kdy už nedokážeme bez dalšího znásilňování přírody existovat. Pokus o sebenápravu je sice žádaný, ale nejspíše nereálný. Doporučuji seznámit se s dílem John Michaela Greera

0 0
možnosti