Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

EU a migrace aneb O pádu římské republiky a pirátech

Římské impérium na podzim 68 před naším letopočtem napadli piráti. Důsledky této události by měly být pro Evropskou unii ponaučením v současné migrační vlně. Hysterická reakce na napadení piráty totiž přispěla k přijetí zákona, který podkopal základy zřízení, jež měl chránit.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J. Poděbradský

16. 7. 2015 11:56
zmena

pokud se nezmeni ekonomicky model soucasne dluhopisove ekonomiky nekrytych penez a uroku, tak neni mozne se vyhnout krizim a valkam , jak jsme v soucasnosti svedky  a modlim se abychom nebyli ucastniky

http://leva-net.webnode.cz/news/papez-vyzval-ke-zmenam-v-ekonomickem-modelu-sveta/

0 0
možnosti
JJ

J62i76b 28J21i25b

15. 7. 2015 20:26
Co takhle popohnat k zodpovědnosti viníky? (FR VB a USA)

Měl bych dvě otázky.

-Čím konkrétně je podle Vás Česká republika spoluzodovědná za zneužití mandátu RB OSN válečnými jestřáby v Libyi? Pokud si dobře vzpomínám, tak to byly letouny Francie a Velké Británie, které napadly Libyi vybavené americkými bombami a s americkou logistikou v zádech a s největší pravděpodobností hraničící s jistotou také s Gershmanovým NEDem přímo v Libyi, ale roli ČR zde nikde nevidím (jiná věc je napadení Iráku USA + VB a Havlův “zvací dopis“ - Dopis osmi, který tomu předcházel, ale zde je řeč o Libyi.

.

-Nebylo by nejefektivnější a také nejspravedlivější, kdyby k zodpovědnosti byli pohnáni viníci a zda naše role by neměla být zejména v otevření této otázky na Radě Evropy?

Jinými slovy neměli bychom trvat na tom, aby minimálně v rámci EU byla povinnost postarat se o středomořské uprchlíky uložena Francii a VB a prostřednictvím OSN také USA?! Myslím, že dokud si budou zisky z Libyjské ropy užívat CHEVRON s BP a TOTALem, zatímco náklady budou socializovány na vš

0 0
možnosti
JJ

J78i23b 62J57i98b

15. 7. 2015 20:28
Re: Co takhle popohnat k zodpovědnosti viníky? (FR VB a USA)

pokračování:

Myslím, že dokud si budou zisky z Libyjské ropy užívat CHEVRON s BP a TOTALem, zatímco náklady budou socializovány na všechny členy EU, tak nejen že se blízkovýchodní krize nevyřeší, viníci totiž nebudou mít motivaci a vzpomeňme na to, jak se země NATO aktuálně angažují v Sýrii, ale hlavně bude značné riziko, že titíž váleční gambleři budou dál podnikat svá válečná dobrodružství viz. UA… přičemž až se UA zhroutí a 46 mil. obyvatel se dá do pohybu, tak to teprve bude v EU mela!

0 0
možnosti
JP

J. Poděbradský

15. 7. 2015 17:06
uprchlici????

otazka zni jinak, nez jak ji poklada pan Schneider. Otazka je proc uprchlici na sve dlouhe ceste z nebezpeci, viz Afghanistan nebo afrika minuli bezpecne zeme jako je Iran, Indie, Saudi , turecko, Alzirsko Maroko atd aby se prodirali cestou necestou   v obavach o svuj zivot az  do Nemecka, Anglie, Francie a Skandinavie..... ???? V opacnem pripade se tedy jedna o ekonomicke uprchliky a reseni je relativne jednoduche, zadne davky a povoleni k pobytu, jen za predpokladu , ze maji praci a protektor je rucitelem. V opacnem pripade  vysadit zpet odkud prisli

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

16. 7. 2015 1:53
Re: uprchlici????

Problém začíná tam, kde vy končíte. Jak si to představujete prakticky, "vysadit je tam odkud přišli"? Jak to zjistíte, když nebudou mít žádné doklady? Komu je budete nutit? Pro ilustraci - představte si, že nám budou nutit Němci (nebo Rakušané, Poláci či Slováci) nějaké uprchlíky, přesně podle rady, která bude znít jako ta vaše, ale bude pocházet od obyvatele německého (nebo polského, rakouského či slovenského). A my se budeme vzpěčovat - jak víte, že ten uprchlík přišel od nás? Nic ve zlém, ale zkuste to domyslet, jak je to asi v praxi. Když najdou Italové nebo Řekové na svém pobřeží nějaké migranty. Odkud přišli? Jistěže je pravděpodobnější, že z Libye, než třeba z Maroka, ale vžijte se do role těch států, jimž ty uprchlíky chcete vnutit zpátky ... jako by samy neměly svých starostí dost. Právně je to nevymahatelné. Celé je to hrozně složité a hlavně zanedbané.

0 0
možnosti
PB

14. 7. 2015 23:24
mno jo

O neadekvátnosti pramenící z natvrdlého europocentrismu bych autorovi doporučoval pobesedovat třeba s tou slečnou, kterou nedávno znásilnila tlupa „Švédů“ somálského původu. Ale debata by to asi byla pramálo přínosná, pokud zcela nedemagogicky označuje oponenty za protivné, hnusné a demagogické křiklouny z ulice, případně frustrovanou veřejnost vyznačující se hysterií a zpracovanou masivní manipulací. Co dodat..

0 0
možnosti
JS

J. Schneider

15. 7. 2015 1:02
Re: mno jo

Doporučuji vám přečíst si příspěvek znovu a znovu, až ho pochopíte, a přestanete do něj vkládat své nesmyslné výklady. Nevidím vůbec žádnou souvislost mezi tím, co píšu, a co namítáte. Zastáváte se snad toho, že Evropa reaguje adekvátně? Reprezentujete docela typický zmatek při debatě i migraci. Bohužel, nejvíce škody asi nadělají hysteričtí Evropané sami sobě ....

0 0
možnosti