Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Éra Angely Merkelové zatím nekončí. Ale alternativa existuje.

Ve volbách ve třech spolkových zemích německý volič ukázal, že alternativa k rozpadajícímu se pravo-levému politickému uspořádání existuje. Alternativa pro Německo se bez problémů dostala do všech tří zemských parlamentů.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

23. 3. 2016 17:42

Nemci si take oblibili Adolfa Hitlera a vysledkem bylo, ze v Evrope zavrazdili 25 milionu lidi.

0 0
možnosti

21. 3. 2016 21:26
Jen prosím o vysvětlení, proč ten, kdo nechce

změnit kulturu (tedy nesouhlasí, aby někdo měnil tu jeho) je hned pravicový extrémista. Co je na tom extrémistického? Tak třeba Kurdové bojují za svůj stát a nikdo je nenazývá nacionalisty, ačkoliv bojují s kvérem v ruce, tak co je na tom pravicového?

0 0
možnosti

I. Patta 677

20. 3. 2016 13:58
Chválím autora

Článek, na rozdíl od většiny podobných článků, má nosnou myšlenku. Já jsem si ji vyložil tak, že vítězstvím AfD se Německo konečně začalo odklánět od vůdcovské politiky kancléřky. Od politiky, která nemá alternativu. To v politické praxi znamená, že AfD přináší větší pluralitu politických stran a tím i více demokracie do společnosti.

Politika paní Merkelové mi byla krajně nesympatická od chvíle, kdy jsem si porovnal její politické projevy s projevy kancléře Ády. Uvedu příklad: Hitler po obsazení zbytku republiky a ustavení Protektorátu Böhmen und Mähren přijel do Liberce a pronesl řeč. Mimo jiné řekl, cituji: "Německý národ může být zcela klidný, ať přijde cokoliv, zvládneme to".

Schválně jsem uvedenou větu použil jako kvízovou otázku: kdo to řekl? Diskutující byli přesvědčeni, že uvedenou větu pronesla kancléřka!

0 0
možnosti

P. Maleček

16. 3. 2016 14:51
Nezbývá než Germány zas pořádně seřezat

Německo už potřetí za sto let žene Evropu do krvavé války. A to zas proto, že ti okolo prý nechápou německé potřeby prospěšné celému lidstvu. Už starořímský Caesar říkal, že s každým se dá domluvit po dobrém, jen Germány je před tím nutné pořádně seřezat. No a od posledního seřezání Germánů uplynulo už dlouhých 70 let. Nejspíš bude nutné zas vytáhnout rákosku....

0 0
možnosti

16. 3. 2016 11:27
Éra vůdkyně Merkelové

Moc se mi líbí motto jednoho z článků dnešních Kronen Zeitung: Merkelová je jako pianista na Titaniku. Hrál až do konce, přeci se utopil.

0 0
možnosti

J10i27ř62í 37K47o47p45i98s

16. 3. 2016 9:00
"Demokracii neohrožuje nástup nesystémových nebo

nedemokratických stran," ve skutečnosti ji ohrožují sami "demokratičtí" politici, kteří společnosti v podstatě nedávají na výběr, buď budou voliči slepě a bez rozmyslu následovat vůdce, byť má evidentní potíže s logickým uvažováním a ztratil veškerou soudnost. Nebo voliči vyšlou varovný signál a když ani to nepomůže, tak musí nastoupit radikální řešení, to je celkem běžná společenská reakce. Otázkou pak je, zda toto chování politiků není cílené, protože se dá výše uvedené celkem jednoduše predikovat.

0 0
možnosti