Pátek 29. března 2024, svátek má Taťána
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Energetický dinosaurus Česko čelí špatné pověsti

Děsivá česká bilance ve spotřebě energie a obava z diplomatické izolace v Evropské unii jsou hlavními faktory, které vedou naši vládu k obratu a podpoře evropského cíle pro energetickou účinnost. Potvrzují to materiály, které má ČESKÁ POZICE k dispozici.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

T. Tamchynová

7. 10. 2014 23:16
Kocourkov

Zajímala jsem se o využití setu na ohřev TUV.

Odborníci doporučili pořídit si na zahradu bazén.

Dívala jsem se na nabídku praček a myček na nádobí s přívody teplé a studené vody.

Za normální cenu je nabídka 0.

0 0
možnosti

J. Růžička 250

6. 10. 2014 22:17
Pokud tahle parta z brusele

bude pokračovat v ničení průmyslu a energetiky a zároveň bude prohlubovat multikulturní bratrství s těmi hodnými muslimy, nejspíš ještě během této dekády přejdeme na plně ekologické velbloudotrusové elektrárny a bude vymalováno. Tou dobou bude ale většina z nás už podřezaná, takže nám to zaplaťpámbu bude šumafuk.

0 0
možnosti

6. 10. 2014 21:20
Jak to vlastně ve skutečnosti je ...

Strategie "energeticky nenáročných" a tedy v tomto směru úspěšných zemí EU je zřejmá. Stejně jako Německo mohu jmenovat ze své zkušenosti i Rakousko. Energeticky náročné výroby přesunují do druhořadých zemí EU. Není to jen ČR, ale i jiné země, které musí být rády, že takto získají zakázky a tedy i práci pro své občany. Jedná se o technologie svařování, odlévání železných i neželezných kovů, následné obrábění na velkých obráběcích strojích, zpracování plastů a další.

Doma je pak "čisto", tam se pak tyto výrobky montují do finálu. Pokud to nějaká evropská komise hodnotí, měla by vzít každý finální výrobek a posoudit jeho celkovou energetickou náročnost a hodnotit ji k tíži země, která ho nakonec prodává.

Na druhou stranu je nutné uznat, že manufaktury se zastaralým technologickým zařízením je nutné tlačit k jeho obnově a tedy ke snížení nároků na spotřebu energií.Co se týká zateplování,tak v tom stát udělal velkou chybu,že neudržel jeho širokou finanční podporu, jak jsme to mohli vidě

0 0
možnosti

J. Křivan

6. 10. 2014 23:58
Re: Jak to vlastně ve skutečnosti je ...

Pane Podroužku, napsal jste to i za mně!!!

0 0
možnosti

I. Dobrota

6. 10. 2014 14:18
Už komouši hovořili o nutnosti snížit náročnost

nešlo jim to a nezapomenutelný inženýr Klaus ve své neomylsné předvídavosti pokřtil obří rypadlo a posmíval se alternativním zdrojům.

Drahá elektřina spolu s její vysokou spotřebou zavinila delší průběh zotavování ekonomiky po roce 2008 a vedle privatizace způsobila jen 50% zvýšení HDP za stejnou dobu, kdy v Polsku vzrostl o 100%.

0 0
možnosti

V.Hricák

6. 10. 2014 19:33
Víte,Klause jsem nikdy moc nemusel,

ale v jedné věci jsem s ním souhlasil.Ekologie,alternativní a obnovitelné zdroje energie jsou především dobrým byznysem pro velmi úzkou skupinu privilegovaných.Vyjadřoval se v tomto smyslu ještě v době,kdy jsme neměli ani potuchu,jakou morovou ranou se pro české daňové poplatníky jednou stanou solární elektrárny,nebo výroba biopaliv.

O statistikách vypracovávaných EU mám také své pochybnosti,stejně,jako o rovnosti jednotlivých členských zemích unie.Myslím si,že jsou silně tendenční a vypracované na zakázku.Např. Německé firmy přesouvají energeticky náročnou výrobu do zemí třetího světa,kde neexistují žádné emisní limity.Jim ubývá zplodin a nespotřebovávají ani tolik energie.Korunu tomu všemu nasadí,když tyto výrobky dovážejí do Evropy bez adekvátní celní zátěže a ještě naoko pranýřují otrockou práci dětí a nedodržování jakýchkoliv emisních limitů v oněch destinacích.V alternativních zdrojích vidím velmi dobrý doplněk.

0 0
možnosti

6. 10. 2014 13:32
Investice?

Tady se chce někdo napakovat.

0 0
možnosti