Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Ekonomický vzestup Číny zřejmě nikdo nezastaví

Číňané brzy vyhrají ekonomické soupeření s USA. Tato historická událost má dle studie londýnského Centre for Economics and Business Research nastat v roce 2033. Nejsilnějším hospodářstvím, chcete-li kapitalismem, světa se paradoxně stane země, kde vládnou komunisté.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PK

6. 1. 2019 3:53

Důležitým mezníkem bude, kdy bude součet všech liberálních ekonomik demokratických států nižší než zbytek světa. Tento stav nastane až kolem roku 2050.

0 0
možnosti
Foto

Panbuch

5. 1. 2019 13:46
Zřejmě?

Pokud nedojde k nějaké katastrofě, tak ekonomický vzestup Číny je definivní a nelze jej zastavit ....ale co určitě jde, je reálně provádět pragmatickou obecnou a hospodářskou bilaterální diplomacii (stejně jako bychom ji měli suverénně aplikovat například i ve vztahu k EU hanobené odcházející V.Británii) s ohledem nikoliv na to, jak bude Česká republika politicky pokrytecky hodnocena na úrovni EU (často právě těmi, kteří sami nevědí jestli si mají před Číňany kleknout nebo rovnou lehnout), ale s ohledem především na Českou republiku jako suverénní nárdní stát, s ohledem na zaměstannost a udržitelnost životní úrovně, vědeckotechnickou spolupráci atd.

A v totmo smyslu NEMOHU NEŽ PODĚKOVAT PREZIDENTOVI ČESKÉ REPUBLIKY, že právě v tomto smyslu koná aniž by podléhal modním fobiím a "vytí šakalů na karavany pochodující po novodobé Hedvábné stezce"....

0 0
možnosti