Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Ekologický přístup není nutné diskreditovat

Článek Vojtěcha Bednáře Vyřešila by problémy dnešního světa změna systému? je tendenční, demagogický a založený na neopodstatněných a chybných předpokladech předkládaných bez argumentů jako skutečnosti. Polemizuje Matěj Mareš.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

P. Mach

9. 1. 2015 19:28
Bednářův článek je samozřejmě pravdivý a tento článek je

snůška ideolgie.

Jen bych doplnil, že tzv. environmentální agenda je nejen nebezpečná a protisociální ale mnohdy i protiekologická. Stačí uvést příklad německa a přechodu tamní energetiky na tzv. oze, což v reálu vedlo akorát k nárůstu spalování uhlí nebo příklad tzv. biopaliv či hysterie kolem GMO, jenž jsou mnohem šetrnější životními prostředí než klasické plodiny.

Co se týče tohoto článku, tak samozřejmě, že tzv. eko přístup je diktátem shora na úkor svobody jednotlivce, a to proto, že tento "eko přístup" se realizuje samozřejmě shora prostřednictvím stovek nesmyslných administrativně a ekonomicky často velmi náročných a rovněž často protisociálních a dokonce i protiekolgických nařízení a předpisů. To, že tyto předpisy a nařízení si vynucují skupiny velmi hlasitých nátlakových organizací a populističtí a politicky korektní politici tomu rádi podléhají (jak také píše Bednář) opravdu ale opravdu neznamená, že se jedná o nějakou "odpověď zdola na nefunkční vazby".

Hovadiny o "holistické

0 0
možnosti

P. Mach

9. 1. 2015 19:29
Bednářův článek je samozřejmě pravdivý a tento článek je

Hovadiny o "holistickém přístupu" a nejen ty, tento článek jasně zařazují do kategorie zelených nesmyslů.

0 0
možnosti

8. 1. 2015 16:35
Nechapu smysl

Bednaruv clanek je naprosty blabol, na ktery nema cenu reagovat. Divim se, ze si autor dal tu praci.

0 0
možnosti

8. 1. 2015 22:47
Re: Nechapu smysl = musím se učit!

Pokud někdo něco nechápe, musí se zeptat zásadní otázku - mám dostatek vědomostí a inteligence pochopit napsaný článek? Pokud něco nechápu, nejjednodušší je říct, že autor je hlupák a píše nesmysly. Pokud ale jiní rozumí, o čem se píše, není chyba v článku, ale v čtenáři. A to je myslím případ našeho Marečka s obrázkem levicového diktátora.

Já totiž pokládám článek za dobrý a doporučuji všem, aby se nad ním zamysleli a jednali podle něj.

0 0
možnosti