Pátek 19. dubna 2024, svátek má Rostislav
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Dvojaký odkaz Václava Havla

Zájemci o zpoplatněné využití Havlova jména by měli upřesnit, ze které doby si jeho jména váží. Bylo by totiž absurdní, kdyby ze správy osobnostních práv vyplývajících z chartistického období života Václava Havla těžily osoby, které tutéž dobu prožívaly deklarovaně antichartisticky.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J. Poděbradský

9. 8. 2015 6:53
dvojí morálka

Současný režim spojovaný právě s osobou Václava Havla totiž spěje ke

svému neodvratnému konci. Po 26 letech je přežitý, ztratil podporu

veřejnosti. Obludný kult Václava Havla budovaný po jeho smrti nese

naštěstí opačné plody. Rozčarování z vývoje po roce 1989 je velké a

národ si začíná uvědomovat, že byl tehdy obelhán, rozkraden, zaprodán,

že přišel o svoji suverenitu a dnes je pouhou kolonií Západu.

0 0
možnosti

9. 8. 2015 11:28
Re: dvojí morálka

Moc se netěšte! Pořád je tu dost lidí, kteří si bolševiky dobře pamatují.

0 0
možnosti

J. Křivan

8. 8. 2015 15:16
Tak mne napadlo

Článek je morálce a ziskuchtivosti. Nemám co dodat. Jen mne napadlo, čistě přízemně, kolik dostali oni správcové zaplaceno za přejmenováni letiště Ruzyně?

0 0
možnosti

J. Poděbradský

8. 8. 2015 16:01
Re: Tak mne napadlo

pane Křivane, to byl zařátek zviditelnění se práve hav loi du, kde Fero Fenič se ratlíkovsky zavděčil svým chlebodárcům, kteří ho živili přes ČT . Přejměnování udajně stálo cca 200 milionů..... a nedávno jsem byl na toaletě na letišti , která vypadala jako ......., no chtělo by to vidět !!

0 0
možnosti
Foto
30.000

Havel, umele vytvorena modla ve Washingtonu a my to tady "zereme i s navijakem" Tech 30 tisic za uzivani jmena, to je vrchol. Jeste ze svaty Vaclav nechce po nas penize za Vaclavske namesti. Tenkrat byli cechove asi trosku jini.

0 0
možnosti

J. Poděbradský

8. 8. 2015 8:37
pane Schneidre

Predstavoval jste si tuto cestu od totality komunisticke dosazenou Komiternou pres  Mosku k totalite bruselske dosazenou bankstery pres Washington ??

0 0
možnosti

J. Poděbradský

8. 8. 2015 8:35
Tak kdo je za hlupaka?

Na tiskové konferenci po přijetí zákona o volbách na dotaz novinářů

Ptáte se s údivem, jestli bude inflace, jestli bude zdražování? Mnohokrát a jasně tato vláda řekla ve svém programovém prohlášení včetně dalších dokumentů, a ministři na svých tiskových konferencích, že jejich úsilím je, aby přechod od NEekonomiky k ekonomice byl pokojný, bez sociálních aspektů, bez návaznosti nezaměstnanosti, bez jakýchkoliv sociálních krizí nebo podobně. Jestli se sem tam pohne cena cigaret nebo něčeho, to v této chvíli nevím, zatím je snaha, aby se nehýbalo nic, alespoň v nejbližších měsících. Žádné gigantické zdražování nebo dokonce nezaměstnnost, jak to panikáři systematicky šíří, nic takového nepřipravujeme. (Poznámka redakce: za rok dělala inflace a zdražení 56 %.)

1990

Již nikdy do žádného paktu nepůjdeme.

29. 6. 1990 ve Federálním shromáždění

Podle mého mínění nesmí náš stát šetřit na investicích do školství a kultury... Také náš mnohokrát deklarovaný úmysl provést reformu tak, aby nevedla k v

0 0
možnosti

J. Poděbradský

8. 8. 2015 8:35
Re: Tak kdo je za hlupaka?

.....velkým otřesům, velké inflaci nebo dokonce ke ztrátě základních sociálních jistot, musí naši ekonomové přijmout prostě jako úkol, který jim byl zadán. Zde neplatí žádné „Nejde to!“

0 0
možnosti

J. Poděbradský

8. 8. 2015 8:29
Havel národní kecálek, nebo jen podvodník?

Listopad 1989 - Letenská pláň : Komunisté vás budou strašit nezaměstnaností, není to pravda, ničeho se nebojte

V prosinci 1989 před volbou prezidenta : Dvacet let tvrdila oficiální propaganda, že jsem nepřítelem socialismu, že chci v naší zemi obnovit kapitalismus, že jsem ve službách imperialismu, od něhož přijímám tučné výslužky, že chci být majitelem různých podniků... Byly to všechno lži, jak se záhy přesvědčíte, protože tu brzy začnou vycházet knihy, z nichž bude zřejmé, kdo jsem a co si myslím.

Z balkonu Melantrichu 1989 : Slibuji vám, že funkci prezidenta vezmu na jedno volební období, ale pak bych se chtěl věnovat práci dramatika. Také vám slibuji na svou čest, že pokud se za mého volebního období nezlepší životní úroveň v ČSFR, sám odstoupím z funkce.

17. 12. 1989 v Čs. televizi : V budoucnu se, podle mého mínění, musí prezidentský úřad vymezit. Prezident nemůže mít tak velké pravomoci, jako má dnes.

Prosinec 1989 : Pro mne není rozhodující, s jakým slovem jsou sociální jistoty sp

0 0
možnosti

J. Poděbradský

8. 8. 2015 8:31
Re: Havel národní kecálek, nebo jen podvodník?

.............spojovány, ale to, jaké jsou. Já si představuji, že by měly být daleko větší, než jaké poskytovalo to, co mnozí nazývají socialismem.

1.1.1990 v novoročním projevu : Možná se ptáte, o jaké republice sním. Odpovím vám: o republice lidské, která slouží člověku, a proto má naději, že i člověk poslouží jí. Za svůj třetí úkol považuji podporu všeho, co vede k lepšímu postavení dětí, starých lidí, žen, nemocných, těžce pracujících, příslušníků národnostních menšin a vůbec všech občanů, kteří jsou na tom z jakýchkoliv důvodů hůře než ostatní. Žádné lepší potraviny či nemocnice nesmí být výsadou mocných, ale musí být nabídnuty těm, kteří je nejvíce potřebují. Připravujeme koncepci důkladné ekonomické reformy, která nepřinese sociální stresy, nezaměstnanost, inflaci a jiné problémy, jak se někteří z vás obávají. Svádět všechno na předchozí vládce nemůžeme nejen proto, že by to neodpovídalo pravdě, ale i proto, že by mohlo oslabit naši povinnost samostatně, svobodně, rozumně a rych

0 0
možnosti