Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Důsledek kauzy Vrbětice pro Západ: Česká politika se podobá východní

V souvislosti s kauzou Vrbětice sice museli odejít ruští rezidenti, ale jejich agenturní síť nebyla postižena. Dříve, či později budou vyhoštění diplomaté a další zaměstnanci ruského velvyslanectví nahrazeni jinými, kteří převezmou agenturní síť.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RV

Česko je snad tak postiženo rusofobií, že vidíme ruské agenty/rezidenty a jejich sítě všude.

Autor by se měl zamyslet, jestli jsou takové sítě i v Maďarsku, které je politicky vedeno ne k tomu, aby si vytvářelo z velmocí nepřátele, ale které se řídí politikou všech směrů. Díky tomu má Maďarsko řadu věcí, které my mít nemůžeme - top čínskou univerzitu (první v Evropě), top dodavatele jaderné elektrárny, široké spektrum vakcín proti covidu a dotace z EU. :-)

0 0
možnosti

P95e54t87r 97Č71e90c14h

16. 5. 2021 18:35

Nejen v Maďarsku, ale téměř všude na světě je to stejné. Zastupitelské úřady ve všech zemích jsou prošpikovány špióny všeho druhu a to zejména proto, že mají jistou imunitu. Stejné je to i na našich zastupitelstvích. Jestli si někdo myslí něco jiného, potom se krutě mýlí. Všechny hrátky s vyhošťováním špiónů jsou jen přitroublými akcemi, úlitbou hloupým občanům, jen aby si tito mysleli, že se o ně stát stará. Naprosto stejným způsobem, bez jakéhokoliv smysluplného závěru se přou malí kluci na písečku.

0 0
možnosti
ST

Českým pisálkům se zvýšil odbyt článků. Tabula rasa musí být za všech okolností, i kdyby na to měla padnout česká kotlina.

0 0
možnosti
JK

Tím, že Rusko označilo za své největší nepřátele USA a Českou republiku, at si o tom myslime co chceme, uhodilo hřebík na hlavičku. Jsme banánová republika, se kterou si dělá vítr co chce. Jednou jsme šilely radostí s Moskvou proti USA, tet obrácene z USA proti Moskvě. O nějaké vyrovnanosti, národnim zájmu, vlastni cesty, tady nemúže být ani řeč.

0 0
možnosti

P10e96t82r 78Č34e49c37h

16. 5. 2021 18:44

Máte pravdu, jsme banánová republika, se kterou si dělá vítr co chce. Až na to, že to, co si dělá co chce není vítr, ale politické orgány našeho státu, zejména politické strany, ovládané západní či východní ideologií. O nějaké suverenitě státu není ani řeč. Český ani československý stát nikdy neměl vlastní cestu, vlastní zájmy a vlastní samostatnou politiku. Neustále musíme někam patřit, zejména do nějaké sféry zájmů někoho. A jen to je důvodem, proč si z nás všichni dělají srandu, ať pohlédneme na východ či na západ. O nějaké neutralitě či dokonce nějaké přísně hájené vlastní politice typu švýcarské zastupitelské demokracie si můžeme nechat jen zdát. A přesně to je důvodem, proč náš stát nikdy efektivně nefungoval a nefunguje.

0 0
možnosti
JV

Nemáte pravdu. Je pravda, že bohužel, nás Němci vždy táhli na... k liberalizaci, ale naše vlastní dějiny ukazují, že společensky patříme ke slovanské občině. To jsou husité, kteří se vzepřeli nominalizmu a tedy blížící se reformaci. To je koneckonců i tzv. 3. kolonizace, kdy příchozí cizinci (často kulturně blízcí lidem z 1. a 2. kolonizace) se usazovali v českých občinách a počeštili se. Z toho vychází snaha současných ideologů tvrdit, že nejsme Slované. Ale ve skutečnosti se právě tito příchozí poslovanštili a proto také toto je ta část německé československé společnosti, která nebyla po roce 1945 vyobcována.

0 0
možnosti

P75e91t67r 69Č95e52c69h

16. 5. 2021 18:51

Ono je to přesně naopak, pane Václavíku. Během historie se naším územím ve střední Evropě prohnaly všelijaké etnické skupiny, jimž někdo říká kmeny či dokonce nátody. Byli to Keltové, Germáni, Frankové, Avaři, Římané, Slované a mnohé další a další kmeny, které zde zanechaly přinejmenším své geny. Co nám zůstalo po Slovanech je pouze slovanský jazyk. Nic jiného. V jiných evropských státech je to obdobné a tedy hovořit v Evropě o nějakých národech je směšné.

0 0
možnosti