Čtvrtek 18. dubna 2024, svátek má Valérie
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Důchodová reforma: Téma pro politiky, nebo zloděje?

Politická hantýrka, že se musí uskutečnit důchodová reforma, aby senioři měli důstojný život, je předzvěstí něčeho, čeho je třeba se obávat, aby nešlo o „zlodějnu“ soukromých fondů. Uzákoňte oddělený důchodový účet – mimo státní rozpočet – a vraťte do něj vklad, který byl vykraden, a valorizujte jej.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
IP

I. Patta 677

15. 4. 2018 9:40
Paní Vitásková,

máte jistě přehled o lecčems, ale o důchodech nevíte doslova NIC. Tak na úvod otázku: Co je to starobní důchod ? Pokud chcete získat přehled co je to starobní důchod, kde je problém státního důchodového systému a jak z toho, máte jedinou možnost. Tou je přednáška "Sociálně ekonomický audit státního důchodového systému". Dostupné na adrese: http://slideplayer.cz/slide/13563954/

0 0
možnosti
ZR

15. 4. 2018 9:17
Proti oddělení účtů nic nemám,

ale vysvětlení VK má taky hlavu a patu. V dobách dobrých přebytek spolkne státní rozpočet k obecnému užitku. V dobách zlých zaplatí rozdíl zase státní rozpočet. Nebo se důchody přestanou vyplácet?

Oddělení by ale bylo dobré už jen jako informace pro veřejnost - hned by se vědělo, pozor(!), důchodový účet je deficitní, udělejte něco. Protože doplnění deficitu na důchodovém účtu by musela projednat sněmovna, byla by to příležitost k diskuzi o reformě. Takto jen všichni strkají hlavu do písku.

Vracet na účet? Vždyť při deficitu to vracíme! Zapojit výnosy z privatizace? Klidně, jenže to jsou krátkodobé peníze, které jsou v procentech roční vyplácené částky. A spravedlivé přilepšení ? Komu, kolik? To by byl masakr.

Je třeba si přiznat, že zhodnocování peněz ve fondech je v současné době kvantitativního uvolňování chiméra. Bankovní úroky jsou nulanulaprd, dluhopisy a akcie rostou coby bubliny jen díky falešným penězům z centrálních bank. Až někdo do těch balónků píchne špendlíčkem, budou důc

0 0
možnosti
ZR

15. 4. 2018 9:21
Re: Proti oddělení účtů nic nemám,

důchodové fondy na mizině. Státní či nestátní - puk a bude veselo. A zase to bude státní rozpočet (tedy my všichni), kdo to zacáluje. S tím nikdo nic neudělá. Důchod by se měl sestávat ze dvou částí - jedna záchovná pevná a druhá by měla s ekonomikou dýchat nahoru, ale i dolů.

Paní Vitáskovou chápu, emoce nad některými důchody jsou velké. Svět má k obecné spravedlnosti daleko.

0 0
možnosti
VS

13. 4. 2018 21:58
Vitásková proti zlodějské ekonomice.

Je mezi nimi rozdíl, AV oproti AB pořádně šlápla solárníkům na kuří oko, velmi je ohrozila a oni ji nebezpečně, křivě a úspěšně kriminalizovali. Protože mají potřebnou moc, solární zloději jsou totiž politici napříč politickým spektrem včetně KSČM. To si Babiš nedovolil, jeho hrdinství skončilo u výpadů (oprávněných) na Kalouska, ale bez trestního oznámení nebo postihu těch zlodějin. A Babiš jako podnikatel a politik jistě ví, že omezením solárního byznysu pouze na ty, kteří stihli uvést solární podniky do provozu do r. 2010 (nikdo se k nim již nesmí přidat), totálně zlikvidovali volnou soutěž jako základ tržní ekonomiky v oboru fotovoltaiky. Tak se zákon o nadměrné podpoře fotovoltaiky stal stal zlořádem nejen morálním a ekonomickým, ale také ideologickým, protože máme přece tržní ekonomiku. Proti tomu všemu vystoupila A. Vitásková, nikoli A. Babiš. A politikům již nelze věřit ani to, že tu tržní ekonomiku skutečně máme. Máme totiž ekonomiku zlodějskou. Vůči důchodcům v prvé řadě.

0 0
možnosti
I

Igorjansen

15. 4. 2018 11:23
Re: Vitásková proti zlodějské ekonomice.

Trochu si pletes pricinu a dusledek - Vitaskova napred pomahala Zemkovi a az po svem stihani zacala delat ty svoje protisolarni predstaveni (Vitaskova je predstavitelkou toho, co ty oznacujes za solarni barony - to jest zneuzivani sverene moci v businessu). Babis je uplne to stejny, nejdriv ukradl Agrofert, Lovechemii atd a pak zacal kricet ze vsichni kradnu a spikli se proti nemu - jako ten vzorec STBackyho chovani je u obou uplne stejne, zlodejina, demagogie, manipulace, zneuzivani moci...

0 0
možnosti
I

Igorjansen

13. 4. 2018 8:21
Hyena k hyene si seda

Hyenoviti jsou selmy pripominajici psovite, pricemz se jedna o mrchozrouty - proste sezerou na co prijdou.

Je zrejme, ze Vitaskova a Babis sdili mnoho spolecnych znaku - za normalizace byly aktivnimi spolupracovniky STB a v zivote netrpi zbytecnymi zabranami - sezerou co muzou.

Zaroven oba vdeci za svou karieru policii a justici obecne - kdyby policie a statni zastupci pracovali jak mely, tak jsou oba dva ve vezeni uz od pocatku let devadesatych.

0 0
možnosti