Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Dopad sporu o ministra kultury: Význam kulturních institucí

Ředitelé českých kulturních institucí se nedůstojně plazí před šéfy velkých firem s vlastníky v zahraničí, aby jim poskytli milion. V příštích 30 letech tomu nebude jinak, protože u nás se těžko najde politická síla, jež tyto společnosti přesvědčí, proč by měly podporovat českou kulturu více.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

19. 7. 2019 11:08
V této kauze ani nejde o kulturu

Jde zde o Zemanův postoj k Šmardovi. Totiž Šmarda ostře zkritizoval podlézavý postoj prezidenta a tehdejšího vedení ČSSD k vládě v Pekingu před třemi roky, když ministr kultury Daniel Herman soukromě se setkal v Praze s tibetským dalajlámou. Zeman a špička ČSSD (Štěch, Sobotka, Hamáček) poslali do Pekingu omluvný ponižující dopis v němž lituji toho, že náš ministr přijal dalajlámu. Tehdy skutečně Zeman s špičkou ČSSD spadl do smradlavé odpadní žumpy naprosté servility Pekingu. Bohužel Zeman tuto ostudnou servilitu a poníženost dosud dodržuje. A Šmardovi jeho kritiku neodpustí !!

0 0
možnosti

J. Křivan

19. 7. 2019 11:44
Re: V této kauze ani nejde o kulturu

Pane Rečku asi máte pravdu, ale z druhé strany pokud jsem se něco o Šmardovi dočetl a viděl jeho vystupování před medii, tak ten nemá o kultuře ani páru. Ono to, strana ho dosadila ať už šlo o blba platilo i v minulosti jen ve "zlatých padesátých".

0 0
možnosti

19. 7. 2019 8:43
Takovou smutnou realitu

by měla pochopit ta aktivistická skupina uměleckých pracovníků, dřív než začnou ječet někde na náměstích. Začal jsem si pečlivě vybírat divadelní představení, protože za hloupé taškařice, které sami tvůrci označují za umění, odmítám platit. Divadlo, které nemá stálý ansámbl, není podle mě divadlo, ale marketingová franšíza.

0 0
možnosti