Čtvrtek 28. března 2024, svátek má Soňa
130 let

Lidovky.cz

Diskuze

Dobře utajený zázrak s plukovníkem Mazánkem

Michal Mazánek se od 1. srpna stal ředitelem Národní centrály proti organizovanému zločinu. Velké překvapení to rozhodně nebylo. Byl koneckonců jediným kandidátem. Proč by se do řízení hlásil někdo jiný, když o šéfovi policejního supeřúřadu už dlouho předtím padlo jasné politické rozhodnutí.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

20. 9. 2016 14:24
A co se zeptat Mazanka?

Misto toho, abyste spekuloval, proc se Mazanek prihlasil do vyberoveho rizeni na sefa NCOZ, jste se ho mohl zeptat a zprostredkovat nam to. To, ze si v breznu hledel sveho a neresil UOOZ nebo UOKFK, aby o tri mesice pozdeji usiloval o post sefa NCOZ, samozrejme stoji za zminku, ale az na dalsi to nic nevypovida. A ze se uz zacatkem cervna "spekulovalo o tom, že by [Mazánek] měl

sloučený útvar vést"? Kolik lidi tak asi prichazelo v uvahu? 5? 10? To se to spekuluje, navic kdyz neucast nekterych moznych kandidatu je predvidatelna (Slachta). A ti vasi informatori, byli to ti sami, kteri neumi (nebo nechteji) rozlisit prichodi a odchozi SMS?

Jeste k vasemu hodnoceni Slachty. Je fakt, ze UOOZ ridil "dlouhá léta", ale mel byste velky problem dolozit, ze i úspěšně. A ze je "byznysem a politikou absolutně neovlivnitelný" neni pravda. Verim, ze si ho nekoupi Rittig nebo Chovanec, ale koukejte, jak uspel Babis ... stacilo polichotit ... jen jsem zvedav, jak dlouho jim to bude klapat, klukum.

0 0
možnosti

J72i11ř97í 46K65o89p45i17s

17. 9. 2016 22:44
Být Mazánkem

rozhodně bych se nesnažil prolnout a sjednotit činnosti těchto dvou, naprosto odlišně pracujících útvarů, včetně pracovních podmínek. Tzn. vyrábět z protikorupčních policistů druhý URNA, nebo z bývalých policistů ÚOOZ potírače kriminální činnosti bílých límečků, je naprostý nesmysl a předzvěst naprostého budoucího fiaska tohoto superútaru. Jediné možné řešení je tedy maximálně zastřešení těchto útvarů jedním manažerem, možná s drobnou korekcí ve vzájemné spolupráci, ale rozhodně nesjednocovat jejich různé pracovní podmínky a potřeby pro práci!

0 0
možnosti